Gå til innhold

Hva trengs for å bli Revisor


wilai

Anbefalte innlegg

Hei

lure veldig på hva eg må ta i VK1 VK2 VK3 for å bli Revisor

 

Det eg har funne ut

For at du skal bli registrert revisor kreves bachelorgrad (tidligere revisoreksamen) med minimum C i alle fag fra en av distriktshøgskolene eller fra Handelshøyskolen BI (3 års studietid), samt tre års praksis hos en revisor.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Allmenn eller evt. idrettslinje/musikklinja (tror disse også er studiespesialiserende ellerno). Dette gir studiekompetanse, som gjør at du kan søke høyskole/universitet.

 

Anbefaler også å ta bedriftsøkonomi og det andre økonomiske tilleggsfaget når du får muligheten (2.året)

 

Edit: Studiekompetanse, het det.

 

Ser ut til at de endrer på systemet nå, heter ikke allmenn lengre, men "studiespesialisering"... Ring nærmeste videregående skole og be om å snakke med en rådgiver, da får du skikkelig hjelp :)

Endret av blackninja
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Du bør ta minst matte 2MX (gjerne 3MX) eller hva den vanskeligste matten heter på vgs. Jeg tok de økonomiske fagene på vgs og angrer på det. Matematikk vil gi deg et mye mer solid grunnlag. Rådgiverne på skolen har som regel ikke peiling på hva du burde ta fordi de ikke har gått noe annet enn den utdanningen de selv har, og anbefaler økonomiske fag fordi du vil studere noe innenfor økonomi. Matematikk og bed.øk på vgs er sannsynligvis en god kombinasjon, men du får nesten ikke bruk for noe av det du lærer i bed.øk. og regnskap når du går på et integrert masterstudie.

 

Etter videregående bør du bli siviløkonom (master i økonomi og administrasjon) for å bli revisor. Det finnes 3-årige bachelorprogram der du blir revisor, men de store revisjonsselskapene som Ernst & Young, Deloitte, KPMG og PricewaterHouseCoopers foretrekker i høy grad siviløkonomer. Du får høyere lønn samt bredere og større karrieremuligheter. Du har også større muligheter til å skifte bransje dersom du skulle ombestemme deg. Du må selvfølgelig veie dette mot hvor lenge du ønsker å studere og hvor vanskelig studie du ønsker å begynne på.

Endret av cybirg
Lenke til kommentar

Så å si alle bransjer, her et noen aktuelle stillinger som er besatt av siviløkonomer og Msc i økonomi og administrasjon, samt eksempel på arbeidsgivere:

 

Aksjemegler (SEB, First Securities, ABG Sundal Collier, Pareto, Carnegie, Morgan Stanley, Goldman Sachs, UBS, Merril Lynch)

Analytiker (samme som ovenfor)

Journalist (DN, Øk Rapport, Finansavisen, NA24)

Management-konsulent (Boston Consulting Group, McKinsey, Arkwright m.fl)

IT og Business Intelligence-konsulent (Accenture, CapGemini, TietoEnator, Steria, Microsoft, IBM, BEKK)

Trainees (Statoil, Hydro, DnB NOR, Gjensidige, Posten, Veidekke, Siemens, Schibsted)

Controllere (Orkla, alle selskaper av en viss størrelse)

Økonomisjefer

Regnskapssjef

Markedssjef/markedsfører (Orkla, Procter & Gamble, L'Oreal, Pfizer, Merck)

Produktansvarlig (samme som ovenfor)

Informasjonsrådgiver (alle store selskap)

PR-konsulent (Geelmuyden Kiese, CIA:mediaedge)

Valuta-, olje-, energi- eller fraktmegler (alle meglerhus, Statkraft)

Fonds/porteføljeeforvalter (Stavanger Fondsforvaltning, ODIN, ABG, SEB, Norges Bank Investment Management (petroleumsfondet)

Makroøkonom (DnB, Sparebanken 1, Fokus Bank, Nordea alle meglerhus og banker)

Logistiker (Posten, produksjonsbedrifter, Leger Uten Grenser)

Økonomirådgiver (Aker Kværner, Shell, Tele2, Tine, Visma, Finansdepartementet)

 

Dersom du er revisor og vil skifte jobb, vil du lett få jobb innenfor de fleste områder, særlig innenfor økonomifunksjonen som controller, økonomisjef eller lignende.

Endret av cybirg
Lenke til kommentar

En liten rettelse bare: Siviløkonom er IKKE master i økonomi og administrasjon, bachelor i dette kan man få på utallige høyskoler rundt om i landet. Men sivøk er master i økonomi og ledelse, som fåes på NHH, BI Oslo, Handelshøyskolen i Bodø eller høyskolen i Agder.. :)

 

Personlig ville jeg anbefalt deg å ha regnskap, bedøk og x-matte i andre og tredjeklasse. :)

Lenke til kommentar

Er ikke så sikker på det Anette_. Siviløkonom er master i økonomi og administrasjon, men fra en av de nevnte høyskolene.

 

Titlene du får på høyskolene etter master i økonomi er nå "master i økonomi og administrasjon – siviløkonom". Siviløkonom er altså blitt en sidetittel. Siviløkonom er for øvrig ikke lenger en beskyttet tittel.

 

Engelsk tittel (fra NHH) er Master of Science (MSc) in Economics and Business Administration.

 

"Siviløkonomene har fått aksept for å beholde siviløkonomtittelen som sidetittel til mastergraden, opplyser administrerende direktør Jon H. Stordrange i Norske Siviløkonomers Forening (NSF) til Aftenposten.

Det betyr at studenter som går ut fra de fire høyskolene som i dag utdanner siviløkonomer, kan bruke siviløkonom som sidetittel til mastergraden."

Endret av cybirg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...