Gå til innhold

Tråden om katter!


Anbefalte innlegg

Hei. Hvordan cameraer er de Ip kameraene? Har tenkt på noe sånt. Noe å anbefale der?

Det er ikke off-topic så lenge det er snakk om  å sikre seg at kattene har det bra :)

 

Disse er fine og rimelige, men det finnes 100 forskjellige versjoner av de som fungerer fint både for innendørs og utendørs bruk.

Det er ikke akkurat disse jeg bruker selv. Jeg kjøpte mine via en venn som selger de i butikken sin og jeg finner de ikke på nett.

Fungerer optimalt.

Man kan også finne kameraer som "ikke ser ut som kameraer" - alt etter hva man er ute etter. Enkelt å google :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva heter deres katt/katter? Min heter Prins. :)

 

Turbo. Stor brannet hannkatt, 9 år gammel. Det var den forrige eieren som ga ham det navnet. Han var den villeste kattunge du noen gang har sett, derfor Turbo. Men etter barndommen ble han fort veldig voksen og rolig, så navnet er nå ganske villedende.

Lenke til kommentar

Katten vår heter Pamuk. Hentet henne når hun var par måneder gammel i 2007 og hadde problemer med tarmgass siden de var stor gjeng og eieren foret dem mest med tørrfor. Etter tur til vetten ble hun satt på streng diett med egen type mat. Ble frisk igjen etter en stund. Hun er skikkelig matmoms og "dronningen i huset".

 

post-88220-0-30870500-1467701197_thumb.jpg   post-88220-0-89169800-1467701201_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er så hjertevarmende å lese om dere fantastiske mennesker som har reddet katter fra dårlige liv og gitt dem et godt hjem. :love:

 

Min heter Nussi (fordi hun er nusselig :p), er 16 år gammel og ble tatt over fra min far av meg for rundt 4 år siden. Hun hadde det ikke godt. Hele baken hennes måtte barberes og hun var livredd mennesker. I dag er hun ikke fornøyd med mindre hun ligger oppå eller ved siden av meg, så jeg vil tro hun har det godt nå. Var til dyrlegen med henne i dag, og hun er frisk og rask. Skal ha tannstell i August, så vi får håpe det går bra.

 

Elsker denne nydelige, lille pelsdotten over alt på jord. :love:

kovsIu1.jpg

 

Forresten, jeg har et spørsmål; jeg er livredd for at narkose kan ta livet av henne. Jeg uttrykket dette for dyrlegen da hun sa at Nussi trengte tannstell, og hun sa at sjansen for at noe skjedde under var veldig liten. Men jeg er fremdeles ikke sikker. Hun er gammel, og har hatt narkose 3 ganger på 4 år. Det går vel grenser for hva det lille hjertet tåler? :hm:

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ja det var ikke et enkelt spøsrmål å svare på. I utgangspunktet skal man vel høre på dyrlegen som er fagpersonen oppi dette her, hvis dyrlegen hevder at behovet for tannpleie veier mest.
Men det er jo alltid sånn med de som skal tjene penger på noe, at man må ha tillit til hvor troverdig man skal ta det de sier.
Kunne sikkert vært greit å snakke med noen flere dyrleger om mulig, men. Er vel sikker ting man kan finne ut på nettet også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du har rett i at en skal ta det dyrlegen sier under nøye vurdering. Det er nemlig penger inne i bildet også. Derfor jeg spør her. Men det var en god idé å forhøre seg med flere dyrleger. Skal ringe en jeg vet er veldig dyktig og høre hva han synes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei. Hvordan cameraer er de Ip kameraene? Har tenkt på noe sånt. Noe å anbefale der?

 

Før noen starter med kjefting:

Jeg ivaretar katta`s privatliv til vanlig - disse videoene var kun ment for å bekrefte kvaliteten på kameraet jeg bruker - både på natten i en bek mørk stue, og på morgenen når det er litt mer lys i heimen.

"Katte" fikk beskjed om dette på forhånd, før jeg satt matskåla foran kameraet og ho ga meg godkjenning for det :)

 

Her i den første videoen våkner "Katte" av en ekstrem sultfølelse og må gå i matskåla. Kameraet registrer at det er "bevegelse i huset" og starter innspilling. Jeg får da en beskjed på mobiltelefonen om dette mens jeg er på nattskift og kan velge å se det hele "Live" om jeg ønsker det.

Det er mørkt i stua her - bekmørkt.

 

 

I den andre videoen er det litt mer lys ute og man får da naturligvis "farger". Igjen - "Katte er utvilsomt sulten".

 

Jeg bruker dette kameraet og det fungerer helt suverent. Man kan også kjøpe hvor mange kameraer man vil og koble de sammen. Da kan man sitte hvor som helst i verden og følge live-sendinger fra huset.

Kameraet har mange andre funksjoner - det er naturligvis ikke laget for folk som kun ønsker å se at husdyra er i form mens man er vekk. Dette kameraet er vel optimalt for foreldre som ønsker å få beskjed om når og hvilke barn som kommer hjem, og eventuelt om de åpner døra for ukjente personer. Les selv :)

Endret av Countryman
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Slike kameraer er det veldig lurt å ha i huset hvis noen skal passe dyrene eller huset. Det var en sak for noen år siden der en som hadde vært husgjest hos en familie en stund passet katten mens de var på ferie. De hadde satt opp kameraer, og godt var det, for de avsørte at han mishandlet katten grovt mens de var borte. Så alltid lurt å passe på når en har andre mennesker rundt barn eller dyr mens man selv er borte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Katten min ble påkjørt i går. Greit nok, slike ting skjer og det er utenfor min kontroll. Men jævelen som gjorde det kastet katten ned en skråning på siden av veien, det er gangfelt med gress imellom veien på andre siden. Hvorfor "gjemme" katten på den måten  :( 

 

Pakket ham inn i en hvit duk og det blir begravelse i dag  :cry: 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...