Gå til innhold

Tråden om katter!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Hvor selger de det?

www.nettdyret.no

 

Ser ikke noe forskjell på kattene på dette kontra Royal Canin som jeg kjøper når det er på tilbud. Bruker ellers Josera. Kjøper den billigste typen. Har så mange katter at jeg går konkurs ved å kjøpe i dyrebutikken. En sekk RC ligger på nesten 750 kr og jeg bruker en pr fem uker tipper jeg!

Nei, nettdyret.no selger kun Josera. Orijen fant jeg på Animail.no.

 

Jeg har to katter som jeg er ekstremt glad i. Jeg ville gjort hva som helst for dem. Men den ene kan virkelig gå meg på nervene. For meg finnes det ikke noe bedre enn en kosete katt. Det er det beste i verden. Men han her er ekstremt klengete. Han er som en liten unge. Skal ha oppmerksomhet konstant. Unntatt når han sover. Jeg får ikke lov til å holde på med andre ting. Da mjauer han hull i hodet på meg til jeg koser med ham. Det er slitsomt. Jeg har aldri hatt en så avhengig katt. Det kunne selvfølgelig aldri falt meg inn å omplassere eller avlive fordi han er for kosete, men jeg blir sliten av den konstante mjauingen. Er det noen som vet hva jeg kan gjøre for å roe ham ned? Han har en haug med leker liggende, klatretre, vindusplass, etc, så det er ikke det at han kjeder seg. Hvis han får lov til å ligge oppå meg hele tiden holder han munn, men det sier seg selv at det ikke går. Jeg har prøvd å bære ham med meg rundt i leiligheten, men det likte han ikke.

 

Jeg har en slik en her og. Svarten kan ligge på fanget dagen lang, men han snakker veldig lite. Det tok faktisk 2 år før han fant stemmen sin og jeg tror han ble like overrasket som meg over det rustne rare mjauet som datt ut den dagen. :)

 

Uansett, det er ikke mulig å få han til å gi opp kosestyret. Hvis jeg spiser så sitter han ved siden av tallerken og venter på at jeg skal bli ferdig så han kan få igjen fanget sitt. :wee:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Så jeg ser meg etter 2 kattunger. Da jeg bor i 4. etg i så er det ikke mulighet for at kattene får komt seg utendørs, annet enn innglassert balkong.

 

Kikket på dyrebeskyttelsene sine sider her i området, da de sikkert har flere katter som de vil ha omplassert, men de skriver dette

 

 

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke omplasserer katter som ikke får muligheten til å gå ut. Det inkluderer f.eks leiligheter over første etasje i blokk og sentrale deler av Kvadraturen. Hund, kanin og gnager etter avtale.

 

Er det noen grunn til dette, eller ser dem på det som form for dyreplageri?

Lenke til kommentar

Det er faktisk en av de tingene jeg syns de gjør helt feil. Istedetfor å gi en katt ett hjem hvor de kan være inne og aå ta inn en annen katt som trenger det, så skal de heller være sta og stå på at katter ikke kan være lykkelige som innekatter - noe som IKKE STEMMER. Det er helt høl i huet!

En av hovedårsakene til dette er at veldig mange katter er vant til å være ute, og det dermed er dyreplageri å gjøre dem til innekatter. Jeg vet at organisasjonen jeg er fosterhjem for har dette som prinsipp, men i enkelte tilfeller tillater de at folk adopterer innekatter (f.eks om det er en tidligere innekatt, katten er døv, veldig gammel osv). Huskatter, i motsetning til mange rasekatter, har sjeldent en personlighet som egner seg innendørs - i alle fall vet man ikke det når de er kattunger. I "min" organisasjons tidlige år var de mye rausere på å adoptere bort innekatter, noe som endte med at de etter et par år fikk tilbake en haug av dem (og da mener jeg mange!!) fordi de ikke egnet seg som innekatter. Så at det er noe de gjør helt feil, det vet jeg nå ikke - uten at jeg mener man skal være helt rigid på det.

 

Edit: Katter som ikke har personlighet til å være innekatter, vil bli aggressive, deprimerte (mange feiltolker kattens atferd og tror at resignasjon betyr at katten trives som innekatt), destruktive og noen vil markere. Jeg har selv en innekatt (han har valgt det helt selv, døra står åpen hver dag), og har også av og til katter i avl (som da er innekatter), så inb4 DU ER BARE I MOT INNEKATTER - don't. Men det er faktisk dyreplageri å få kattunger dersom man vet at man ikke har mulighet til å gi dem utemuligheter dersom man får et individ som i høyeste grad har behov for det (med unntak av visse raser som er avlet til å være innekatter og hvor instinktene dessverre er litt borte). Det er nok av katter som omplasseres nettopp fordi de "ikke passet som innekatter".

Endret av Anaio
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Da burde de heller oppfordre folk til å ha pus inne og gjøre dem vant til det. Jeg skjønner at en eldre katt som har vært ute før bør helst få samme muligheten i nytt hjem, men det renner over av hjemløse kattunger hvert eneste år, og da blir det dumt å påstå at kattunger - som SKAL holdes inne de første månedene uansett - bør få samme behandling. Kjenner mange som ikke fikk adoptere en katt fordi de ikke hadde utemuligheter, og det blir feil når de har en drøss som trenger plassen hos dem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da burde de heller oppfordre folk til å ha pus inne og gjøre dem vant til det. Jeg skjønner at en eldre katt som har vært ute før bør helst få samme muligheten i nytt hjem, men det renner over av hjemløse kattunger hvert eneste år, og da blir det dumt å påstå at kattunger - som SKAL holdes inne de første månedene uansett - bør få samme behandling. Kjenner mange som ikke fikk adoptere en katt fordi de ikke hadde utemuligheter, og det blir feil når de har en drøss som trenger plassen hos dem.

Så du mener at man skal tvinge en katt til resignasjon? Det du sier når du hevder at man kan "gjøre dem vant til det" er at du kan tvinge en katt til å undertrykke eventuelle behov den måtte ha, og at det skal være helt greit - fordi du, som menneske, mener noe annet er mer rettferdig. Det er ikke god dyrevelferd i det hele tatt. Årsaken til at mange organisasjoner er "fulle"er enten fordi 1) organisasjonen er for rigid generelt (f.eks DOOA) og/eller 2) folk vil bare ha kattunger, ikke voksne katter, og det er voksne katter som fyller opp fosterhjem. Det er en drøss voksne som trenger plass, det er ikke på langt nær like vanskelig å få adoptert bort kattunger. Folk melder seg som fosterhjem i fleng så fort man trenger til en kattunge, mens de voksne kan gå ute i månedsvis.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei og jeg ville satt pris på det hvis du ikke prøver å tilegne meg meninger jeg ikke har, men hvis vi skal gå inn på hva som hadde blitt moralsk riktig så burde man ikke slippe ut katter i det hele tatt siden de ødelegger norsk natur. Eller eie katt i det hele tatt i norge. Vi må klare oss med hva vi har, og hva vi har er masse katter som trenger ett varmt og godt hjem, uavhengig om de kan få vandre ute eller ei. Innekatter kan stimuleres med leker og klorestativ hvis man legger nok energi og penger i det, så at pus MÅ få være ute blir feil perspektiv.

 

Hat en venninne som måtte lyve til kattehuset for å få katten hun ville ha gordi hun bodde høyere opp i en blokk. Hun ville ha den katten fordi hin forelsket seg i den, var en eldre hankatt som er veldig kosete og fin, og selv om hun først ble nektet katten fordi hun ikke bodde i 1 etasje så lever katten fremdeles som innekatt og storkoser seg. Bare fordi en katt har fått lov til å gå ut før betyr ikke at den katten vil nødvendigvis bli deprimert eller lingnende av å være inne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Holder med Analo her.

 

Jeg mener man ikke bør skaffe seg katt om man med sikkerhet VET man ikke har muligheten til å gi dem friheten.

 

Kjære tid, jeg ser på mine egne katter hvor godt de kommer i humør etter en liten luftetur ut. De er jo helt gale etterpå.

Denne følelesen ville de aldri fått kjenne på ved kun å være inne - og jeg er motstander av ikke å kunne gi dem dette.

 

Jeg har chip-luke, døgn-åpen, og kun mine egne dyr kommer ut og inn.

 

Hadde jeg bodd i 4.etg i en blokk ville jeg styrt langt unna, for kattenes skyld.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg hadde sett på finn om noen omplasserte voksne innekatter. Eller så kan du kjøpe deg et par rasekatter, de fleste raser passer til å ha inne. Hvis du ringer dyrebeskyttelsen og forklarer situasjonen og sier du er interessert i voksne katter og gjerne to har de nok noe som kan passe :)

 

Ikke gi opp! Noen katter passer godt inne, men det er umulig å se når de er små. Jeg har en frivillig innekatt. Hadde jeg bodd i 1. etg med hage ville den nok ha vært litt i hagen på sommeren, men den klarer seg helt fint uten siden hun har tre pusevenner og to hundevenner som selskap. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...