Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Spørsmål om stereo anlegg


Anbefalte innlegg

Hei i min volvo v70 1998 mod har jeg et sc 900 anlegg, men har et problem med at høytaleren i pasasjer døra foran sprenges relativt fort. med en gang jeg slår på bassen og slår opp volumet litt så koommer papplyden fra høytaleren og bytta samme høyttaler her i sommer. Hvorfor er det kun den høytaleren som sprenger?da det er 7 andre høytalere i bilen også og fire av disse er helt identiske, (de som sitter i dørene). Og hvis noen lurer er dette originale høytalere fra volvo med en uttgangseffekt på 40 watt og er på 4 ohm.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

stopp stopp stopp!

 

det er sannsynligvis effekt-transistorene i forsterkeren som har tatt kvelden, eller forsterkersettet får ikke nok spenning over siste kanal eller noe sånt. I hvert fall klipper forsterkeren, og høytaleren blir etterhvert ødelagt. I beste fall ville jeg anbefalt å reparere forsterkeren, eller bruke en ekstern forsterker videre - bare ta signalet fra det som står i bilen altså. I verste fall ville jeg bare bytta hele driten. Du trenger i hvert fall ikke ødelegge flere høytalerelementer på den gamle effekt-transistoren.

 

Håper du ikke kastet forrige høyttaler, den kan fremdeles være god som gull med rett forsterker (hvis du ikke har hærpa'n helt da...) hehe..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...