Gå til innhold

Hvilken film? Tegnet!


Lidskjalv

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Frank.N.Steen skrev (6 timer siden):

Har enda tilgode å se noen av de filmene, og har jo egentlig ingen "unnskyldning", for har jo alle i en nordisk DVD-boks. Så mulig man må få satt av ei helg, og deretter gå gjennom disse.  

 

Holy shit, da har du gått glip av noe virkelig stort. Fantastiske filmer!

 

Vil anta at du generelt har sett få martial arts-filmer da?

Lenke til kommentar

Er meget sikker på hvilken film det dreier seg om, hvert fall da noe meget kjent med den pistolmunningen og ansiktsuttrykket. Dessverre har jeg ingen ny oppgave liggende klar for øyeblikket, men kul tegning og film (om det er den man tenker på da).

""" skrev (12 timer siden):

Vil anta at du generelt har sett få martial arts-filmer da?

Har vel sett min dose med kampsport filmer gjennom årenes løp, men jeg vil ikke legge for mye vekt i bruken av "art" i den sammenheng, og snakker nok mer type video-film/b-film/beat em up type sen 80 og tidlig 90-talls underholdning. Klart, mange av folka bakom, har nok masser av erfaring innen martial arts verdenen, men oftest er jo inntrykket at det er meget utvannet levert, da for å blidgjøre et amerikansk publikum. 

På den annen siden, så har jeg jo sett noe kung-fu og div asiatisk film, og jo meget imponerende, flott osv å se på, men blir noe "lei" av å se utallige filmer med folk som flyr og klatrer 30 meter opp i lufta og vifter i vei i en mindre "evighet". 

Tror nok jeg heller mer i retning av de mer hardtslående, rå, brutale og mer nasty fight-scener/filmer, der blod, gørr og svette spruter veggimellom, og alt skal ikke se pent og spektakulært ut. Men klart, tøft om en får det beste fra begge verdener.

Har jo ei mindre samling med div kampsportfilmer, men burde jo forsøke å ta en nærmere kikk på denne genren over tid, for har som nevnt flere usette liggende på vent, og av typen som jo en virkelig må få sett.

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (3 minutter siden):

På den annen siden, så har jeg jo sett noe kung-fu og div asiatisk film, og jo meget imponerende, flott osv å se på, men blir noe "lei" av å se utallige filmer med folk som flyr og klatrer 30 meter opp i lufta og vifter i vei i en mindre "evighet". 

 

Det er wuxia, og er Kinas svar på det vi kaller fantasy. Men wuxia startet uten den typen ting, og eldre wuxia-filmer brukte for det meste bare trampoliner og tok noen saltoer her og der. Vil anbefale deg og ta en titt på litt old school wuxia ala The One-Armed Swordsman (og oppfølgerne), Killer Clans, The Avenging Eagle osv som ligger tettere opp mot vanlige kung fu-filmer, men heller mer mot det dramatiske og storslagne enn vanlige kung fu-filmer. Og i motsetning til de "flotte" filmene du har sett, er disse råere og mer standard exploitation. Om du liker de eller ei vet man jo ikke, men vil utvilsomt gi det et helt annet inntrykk av sjangeren. Alle disse er produsert før de begynte å fly, selv om de også i disse har en overnaturlig evne, men i en noe begrenset form.

Også er filmer som The Five Venoms, Crippled Avengers, One Armed Boxer og spesielt oppfølgeren Master of the Flying Guillotine, og Five Elements Ninjas et must. Dette er ikke wuxia, men must for fans av action og exploitation-filmer. Briljante greier. Over the topp, rått og brutalt.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
""" skrev (9 minutter siden):

Det er wuxia, og er Kinas svar på det vi kaller fantasy. Men wuxia startet uten den typen ting, og eldre wuxia-filmer brukte for det meste bare trampoliner og tok noen saltoer her og der.

Wuxia, hm, ringer nok ingen øyeblikkelig bjeller hos meg, men måten du beskriver flere på, vel, det virker jo mer gjenkjennelig i form/utførelse. Klart, de jeg har sett og tenkte på var nok mer i retning nyere filmer, som sikkert har langt større budsjetter å oppdrive/jobbe utifra, og dette gjelder såvidt både en del av de asiatiske og amerikanske storfilmene man har sett fra 00-tallet og utover.

""" skrev (10 minutter siden):

Vil anbefale deg og ta en titt på litt old school wuxia ala The One-Armed Swordsman (og oppfølgerne), Killer Clans, The Avenging Eagle osv som ligger tettere opp mot vanlige kung fu-filmer, men heller mer mot det dramatiske og storslagne enn vanlige kung fu-filmer. Og i motsetning til de "flotte" filmene du har sett, er disse råere og mer standard exploitation

Mulig at det ligger en god del ute på Youtube, så får jeg jo tatt å sjekket ut litt her og der, om dette fenger interessen. For er ikke meningen å avfeie en hel sjanger, da utifra det ør lille man har vært borti, som jo sikkert har vært sterkt inspirert av flere av de nevnte filmene/genren, men har kanskje gått litt vel langt avsted fra originalene og endt opp som noe "annet".

Nei, er nok mye spennende og god film blant de du nevner/anbefaler, så får jeg forsøke å trå litt "varsomt", og heller se an hvor ferden tar meg videre med tanke på den type underholdning.

Men takker for interessant info og tips. ?

Lenke til kommentar

Filmen i oppgaven er kanskje Bad Lieutenant? Litt flaks, litt dyktig. jeg tenkte på Keitel i Kodenavn Nina/ Pulp Fiction. Der har han to ganske like roller. Så kom Bad Lieutenant opp. Jeg har kun sett den nye med Cage.

 Nå er jeg ikke mulighet for å lage ny oppgave før etter 23.00 +, så oppgaven er åpen frem til da. Ellers kommer ny fra meg rundt 00.00.

Hvis det er rett da..

Endret av ClarkGable
  • Liker 2
Lenke til kommentar
ClarkGable skrev (13 timer siden):

Filmen i oppgaven er kanskje Bad Lieutenant?

Har ei DVD versjon med et gul-rødt cover av Harvey som står med et nærmest klin likt ansiktsuttrykk og ei gigantisk inn-zoma pistolmunning rettet mot deg, og nei, virket å være en populær trend på 90-tallet, for huskes mange actionfilmer benyttet seg av denne type video-cover, og var ei effektiv og tøff måte å forsøke å fange folks oppmerksomhet på. 

Liker begge utgavene, men må faktisk innrømme at den senere til Werner Herzog, med Nicolas Cage var den som falt best i smak. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...