Jump to content
Sign in to follow this  
parallax313

Garantispørsmål, kjøp av ny 20-21 skjerm

Recommended Posts

Hei,

 

Har hatt en Xerox 19" LCD XA7-192i i cirka ett år nå. Over sommeren har jeg bemerket meg forskjellige abnormaliteter på skjermen. Det er grå/spøkelseliknende grå/mørke linjer som har kommet på skjermen. Bildet har også brent seg inn diverse plasser (skrur av skjermen når den ikke er i bruk etter 5 minutter, men bruker den ganske mye hver dag). Se bildet under for hvordan det ser ut.

 

untitled1mo6.th.jpg

 

Håper dette går på garantien, angrer virkelig på dette kjøpet.

 

Jeg er nå på jakt etter en ny skjerm. Enten 20" eller 21". Driver mye med gaming, lurer derfor på om det er noen vits å kjøpe en widescreen skjerm, da dette er lite støttet i spill? Ellers bruker jeg skjermen en del til å se filmer på. Trenger en skjerm som ikke har noe etterslep og som ikke brenner inn bildet, gode kontrastforhold, bra bakgrunnsbelysning, og helst lite refleksjon. Pris er ikke noe stort hinder.

 

Noen anbefalinger? :)

Edited by parallax313

Share this post


Link to post

Har liknende problemer med begge mine LaCie 20" LCD skjermer, og skrev en tråd om det for et par dager siden.

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=618460

 

Generelt sett går det ikke på garanti, fordi effekten er "midlertidig". Selvsagt kommer den alltid tilbake, men er effekten tilstede hos deg selv etter du skrur av skjermen? Hvis ikke tviler jeg på at du får det på garanti.

 

PS: Bildet sa meg ingenting, det må være et fotografi for å få effekten fram. Antar du har brukt print screen? Print screen tar hva skjermkortet sender, ikke hva skjermen viser :)

Share this post


Link to post

Jeg er er rimelig sikker på at effekten ikke bare er midlertid. Hver gang jeg skrur på skjermen er den der, nøyaktig samme mønsteret hver gang (både spøkelseeffekten og det som er brent inn). Hvordan kan jeg vite om effekten er tilstede hvis jeg skrur av skjermen? :p

 

Ja, jeg har brukt printscreen. Men om jeg hadde tatt et fotografi av skjermen ville det jo sett likedan ut. Det du ser på skjermbildet over er slik det faktisk ser ut på skjermen.

Share this post


Link to post

Nei, det er ikke det, det er jo det jeg sier :) PrintScreen tar bare hva skjermkortet sender ut, ikke hva skjermen viser. F.eks., hvis du skrur ned på kontrast på skjermen, vil ikke dette vises med printscreen. Hvis du har døde piksler, vil heller ikke dette vises ;)

 

Alt jeg ser er grått. For å ikke drite på draget, fyrte jeg bildet opp i Photoshop og sjekket. Hele skjermen er #696969, eller grått.

 

Hør med garanti, er det permanent som du sier er det bare å hyle :thumbup:

Edited by Boye

Share this post


Link to post

Hehehhe, utrolig dumt tenkt av meg. Jeg ser at det er kun ett grått bilde med feilene "overlagt" nå når jeg scroller opp og ned ;)

 

Skal prøve å ta fotografi av skjermen, hvis jeg får tak i kameraet. Hørte med Komplett om dette gikk på garantien, men de sa bare at jeg kunne sende skjermen til dem for sjekk/reparasjon. Ikke mye konkret med andre ord.

Share this post


Link to post

Litt gammel topic, men likevel relevant for meg. Har nå siktet meg inn på Dell 2407, men så er det likevel garantispørsmålet på den gamle skjermen. Fikk endelig tatt fotografi av skjermen:

 

skjermoi0.th.jpg

 

Det som er brent inn på skjermen synes litt dårlig i forhold til de spøkelsesliknende linjene. Tror dere dette går på garantien?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...