Gå til innhold

unmountable_boot_volume etter diskfrag


Anbefalte innlegg

I dag hadde jeg den gode ideen at jeg skulle rydde litt på harddisken, avinstallere en del gigabytes (så jeg hadde 12GB ledig av 80GB), og så kjøre diskfragmenterer. Men programmet hengte seg opp, sto lenge på "26% komprimerer" men ble til slutt ferdig. Så merket jeg at en del ikoner ikke dukket opp i windows, og tenkte jeg skulle restarte maskinen.

 

Når jeg starter opp igjen, møter jeg på den fryktede blåskjermen. Enda verre, selv ikke rådene og dokumentene jeg finner om problemet på internett fører til noen løsning.

 

Den hele og fulle feilmeldingen på blåskjermen:

Det er oppdaget et problem, og windows er avsluttet for å hindre skade på datamaskinen.

 

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

 

Hvis det er første gang du ser denne stoppfeilmeldingen, starter du datamaskinen på nytt. Hvis feilmeldingen vises på nytt, gjør du følgende:

 

Kontroller at all ny maskinvare eller programvare er riktig installert. Hvis dette er en ny installering, ber du maskinvare- eller programvareprodusentene om windowsoppdateringer du kan trenge.

 

Hvis problemene fortsetter, deaktiverer eller fjerner du nylig installert maskinvare eller programvare. Deaktiver BIOS-minnelaternativer som bufring eller skygging. Hvis du må bruke sikkermodus til å fjerne eller deaktivere komponenter, starter du maskinen på nytt, trykker F8 for å velge avanserte oppstartsalternativer, og velger sikkermodus.

 

Teknisk informasjon:

 

*** STOP: 0x000000ED (0x864915c0, 0xc0000185, 0x00000000, 0x00000000)

 

Iflg noen hjelpesider hos microsoft, http://support.microsoft.com/?kbid=297185&sd=RMVP , kan filsystemet være skadet. Men de anbefaler å bruke Windows CD-ROM (Reinstallasjons CD som kom med min Dell antar jeg), men når jeg velger 'reparere en Windows XP-installasjon ved help av gjenopprettingskonsollen', så får jeg melding om at 'installasjonsprogrammet fant ingen harddiskstasjoner på datamaskinen'.

 

Iflg en annen supportside, http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;en-us;Q315266 , så betyr 0xc0000185 koden "STATUS_IO_DEVICE_ERROR: improper termination or defective cabling of SCSI-based devices, or two devices attempting to use the same IRQ." Så jeg har sjekket maskinen inni men kablene til harddisken, pluss andre kabler, ser ut til å være helt fint festet.

 

Jeg har også prøvd en Knoppix CD, Linux som booter fra CD, men den rapporterer bare om tre harddisk partisjoner på 500kb hver, så jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke det.

 

Er harddisken slettet og ødelagt av diskfragmenteringsprogrammet? Det virker rart at harddisken bare skulle bryte helt sammen uten noen tidligere problemer. Jeg har brannmur, automatiske windows-oppdateringer og konstant oppdaterende virusprogram på PCen. To år med dokumenter, filer etc etc synes borte. Håper noen kan hjelpe!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for hjelpen! Jeg klarte å komme meg inn i Recovery til slutt, men etter at chkdsk hadde kjørt i mange, mange timer fikk jeg denne meldingen:

 

CHKDSK kontrollerer volumet...

CHKDSK utfører tilleggskontroll eller gjenoppretting...

CHKDSK utfører tilleggskontroll eller gjenoppretting...

CHKDSK utføver tilleggskontroll eller gjenoppretting...

29% fullført

Volumet ser ut til å innehold en or more uoverkommelige problemer.

 

c:\>

 

Betyr det at løpet er kjørt? Vil det være mulig å hente data ut fra HD'en i det minste? (Hvis jeg setter i en ny HD og kjører denne som slave).

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...