Jump to content
Sign in to follow this  
ja_nos

Får ikke tilgang til intern harddisk

Recommended Posts

Har problemer med å få tilgang til en Seagate 7200.10 320GB ATA hd. Er ikke helt grønn på data men lysegrønn og nå er mitt kompetanse nivå passert og håper på hjelp her.

 

Har et P4 system med et MSI 845PE Max2 hovedkort. Har en WD 80GB som master på primær IDE, mens Seagate ble satt som slave på denne (jumper står som cable select på begge).

HD blir gjenkjent i bios computer management/disk management som disk F med 298,09GB. Men fikk ikke til å formattere disken. Etter 99% av formatteringen ventet den litt og så kom feilmeldingen: the format did not complete successfully. Prøvde ulike partisjonsstørrelser (ned til ca 120GB), men samme feil på formattering på alle partisjoneringer.

Seagate sitt verktøy Discwizard for windows klarte heller ikke å hjelpe. Der kom feilmeldingen: you must select an ATA or SCSI hard disk to continue.

Disken finnes også i utforsker i F, men trykkes det på F kommer det beskjed om at den ikke er formattert.

 

Neste steg. Disken ble satt i en annen PC som slave på primær IDE og formatteringen ble gjennomført med suksess. Så ble den nå formatterte disken flyttet tilbake til opprinnelig PC, og feilmeldinger kom igjen. Vises igjen i utforsker og disk management som F med 298,09GB. Trykker jeg nå på F kommer feilmeldingen: the request could not be performed because of an I/O device error.

 

Har googlet en del men uten å finne ut hva som er feil eller hva som skal gjøres. Håper noen kloke hoder her kan hjelpe.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...