Jump to content
Sign in to follow this  
Goscinny

Få to HDD-er til å bli en (to) partisjon(er)

Recommended Posts

Hei!

 

Har fått tak i en gammel PC med to HDD-er på 6 gb. Jeg har også brukt nlite slik at operativsystemet skal ta mindre plass. Derfor vil jeg lage en partisjon på tre GB og en på ni GB. Hvordan gjør jeg det?

 

Goscinny ;)

Edited by Goscinny

Share this post


Link to post

Edit:

 

Etter å ha sett litt på nlite programmet kan det se ut til at dynamiske disker er måten å løse problemet ditt på. Sjekk her for informasjon.

 

Edit2: Og jo det går selvfølgelig an :)

Edited by festhk

Share this post


Link to post
Tror Partition magic har denne muligheten (software raid)..

6672713[/snapback]

Partition Logic også? Det er jo gratis ...

 

ENDRET: Beklager to poster etter hverandre. Tenkte meg ikke om. :thumbdown:

 

Goscinny ;)

Edited by Goscinny

Share this post


Link to post
Allows you to copy, move, resize, split, or merge partitions as neededwithout losing data.

Det står at det kan smelte sammen partisjoner uten å miste data. Men kan den også smelte sammen partisjoner på to ulike harddisker?

 

Goscinny ;)

Share this post


Link to post

Sist jeg satt opp dynamiske disker så var det begrenset støtte for dette i 3.parts programvare grunnet lukket kildekode. Det er mulig dette har bedret seg de siste par årene, men jeg forklarer i hvertfall den metoden jeg kjenner til:

 

Når windows er innstallert på 3GB-partisjonen og du har ledig 3GB upartisjonert område på den ene disken og 6GB upartisjonert på den andre så skal velge run og taste inn diskmgmt.msc og kjør. Evt. bruke snarveiene i programmenyen om de er der (De er deaktivert som standard og kan slåes på via egenskaper for startmenyen). Der velger du en av diskene og setter den til dynamisk disk. Gjør det samme med den andre disken. Så setter du opp partisjonen via wizarden der. (Jeg får ikke sjekket fremgangsmåten på jobb-PCen her på grunn av begrenset tilgang til slike funksjoner så jeg får ta det fra husken) Når du setter opp partisjonen må du velge "avansert" eller noe sånt og sette opp "slå sammen partisjoner" eller "JBOD" hvis det står der. Hvis du ikke får til så sletter du bare partisjonen(e) og prøver på nytt.

 

Redigert: Litt nede på siden som festhk linker forklares det litt:

A spanned volume is created from free disk space that is linked together from multiple disks. You can extend a spanned volume onto a maximum of 32 disks. A spanned volume cannot be mirrored and is not fault-tolerant.

Share this post


Link to post

Du fikk altså satt diskene til dynamisk?

 

Jeg får ikke frem wizarden eller valgene for oppsett av JBOD her siden jeg bare har standard disker og ikke noen upartisjonert plass. Så jeg får bare prøve å ta det fra husken igjen. Når du høyreklikker "opprett ny partisjon" på det grå og ledige området (3GB) så skal du få opp noen valg om å lage Raid0, Raid1 eller JBOD. For å fullføre valget må man velge den andre ledige (grå) disken. Jeg husker ikke i detalj så du får bare prøve en runde til. I mellomtiden kan vi håpe at noen kan vise frem et skjermskudd av fremgangsmåten.

 

Redigert: Oi, her fant jeg fasiten til Microsoft :) og her finner du screenshots av fremgangsmåten. For ordens skyld: JBOD = Spanned disks.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...