Gå til innhold

Forskjellen på utgiver og utvikler...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis jeg lager en produkt som jeg anser som helt fantastisk og noe som alle vil ha må dette distribueres og markedsføres. Men siden jeg ikke har penger til det og ikke egen avdeling som driver med slikt må jeg finne noe som gjør det (utgiver). Jeg må overbevise disse om at mitt produkt er bra og at vi kan inngå en avtale om at de distribuerer og markedsfører det. I avtalen skal det ligge klausuler om hvordan pengene skal fordeles+++++.

Lenke til kommentar

Takker... Mye av dette var selvforklarene, og noe jeg selvsagt var klar over, men det jeg lurer på da er hvorfor kjente utviklere ikke bør gi ut spillene selv? Det må da koste mindre det, enn å betale utgiver, eller så ville jo ikke utgiverne tjent penger?

 

Sikkert mange som ikke har apparatet rundt til å få det til, men igjen, det bør vel i mange tilfeller være mer lønnsomt å gjøre det selv?

 

F.eks Dice, Valve o.l... som, hvis jeg skjønner det riktig er utviklere, men som bruker EA eller Ubisoft (tror jeg) som utgivere?

Lenke til kommentar

Er vel rett og slett bare et spørsmål om investering og retning de ønsker å ha i sitt firma. De fleste ønsker sikkert ikke å starte opp egne avdelinger som driver markedføring og salg, fordi de driver med utvikling og det er deres "ting". Opprettelse av nye avdelinger krever også store investeringer som sikkert mange ikke ønsker/kan ta. Ved å bruke ekgne firmaer som utgivere er det mindre risk involvert og man får deres ekspertise på området.

Lenke til kommentar

Gir utviklaren ut spelet sjølv går alle inntektene rett inn på deira konto. Men det koster ein del å lage spelet og å gi det ut (reklame, opptrykking, utsending osv.), dette er det ikkje mange som har råd til. Skal du gi ut spelet ditt sjølv sitt du og med heile risikoen. Tenkt om spelet flopper.

 

Har du ein stor utgivar i ryggen er det og mykje lettare å nå ut til massene. Utgivarane har gode kontaktnettverk, og kan derfor sørge for at heile verda får høyre om spelet ditt.

Lenke til kommentar
Utviklere svømmer ikke i penger heller. Mange utgivere finansierer utviklingen av produktene. En utvikler lager en demo av et spill de ønsker å lage, signererer en kontrakt med en utgiver som finansierer utviklingen av spillet for dem, og gir ut spillet.

6672336[/snapback]

Som igjen fører til at utvikleren kan måtte inngå flere kompromisser med utgiver under selve utviklingen av spillet, noe som ofte kan regnes som negativt. Men det er vel et helt eget emne.

Lenke til kommentar

Utvikler har vell penngene til og starte opp en avdeling reklamere for spillet osv... Men det viktigste for utvikleren er jo at spillet havner i butikken, her er det mange forskjellige kontakter og kontrakter du skal ha, noe som tar år og skaffe. Et nytt spill skal ut nå!

 

Samme prinsippet du finner igjen i daglivare, grossister, mellomledd og produsent...

Lenke til kommentar
Utvikler har vell penngene til og starte opp en avdeling reklamere for spillet osv... Men det viktigste for utvikleren er jo at spillet havner i butikken, her er det mange forskjellige kontakter og kontrakter du skal ha, noe som tar år og skaffe. Et nytt spill skal ut nå!

6677760[/snapback]

 

Det er veldig få utviklere som har penger til noe mer enn lønninger og daglig drift av studioet. De fleste er avhengig av ekstern finansiering, og denne kommer som regel fra en utgiver.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...