Gå til innhold

Trøbbel med eth0 (wan) på clarkconnect (løst)


Anbefalte innlegg

Har en CC box som har stått som gateway hos meg lenge. ca 60 dager siden sist restart for oppgradering av kjerne, og alt har fungert fint så langt. Kjørte en "apt-get update", "apt-get upgrade" i dag får å hente noen oppdateringer, og det var da problemet kom frem.

 

Nå mister jeg kontakten med internett etter en liten stund. Det eneste som får frem nettet igjen er å kjøre "service network restart" Da fungerer det et par minutter igjen før det detter ut igjen. Alt fungerer fint lokalt, men linken min ut i verden funker ikke i det hele tatt. :(

 

Prøvd mye rart utover dagen etter at jeg oppdaget problemet, men finner ikke noe som virker galt. Noen som har tips til hvor jeg kan lete? Bare si i fra, så skal jeg poste loger. Vet ikke hvilke som er aktuelle selv.

Endret av Big_JJ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, når man har møtt veggen og ikke tror man kommer lengere finner man ut noe nytt. :)

 

Ser ut som det er noe rart med DNS et sted. Etter en "service network restart" får jeg kontakt med alle nettadresser jeg prøver, men etter en stund får jeg kun kontakt med sier jeg har prøvd tidligere. Virker som om serveren slutter å gjøre navneoppslag.

 

Men det virker som om den "glemmer" kjente DNS oppslag etter en stund også. nå får jeg ikke til å pinge www.diskusjon.no som jeg klarte for lit siden, mens vist jeg pinger 194.24.252.209 får jeg svar. :hmm:

Lenke til kommentar

Vil bare si hva jeg gjorde får å løse dette i tilfellet andre kommer bort i et lignende problem.

 

Ikke sikker på at jeg fant problemet, eller en måte å gå rundt problemet, men samme kan det være, det virker nå. :p

 

Fant ut at resolv.conf manglet i /etc, så jeg opprettet bare en ny med navnetjenerne til min ISP. Vola, alt fungerte igjen.

 

Lurer lit på om min oppdatering med apt-get fjernet resolv.conf, eller om den rotet til lokal dns-tjeneste som kjørte på tjeneren. Får forske mere på dette senere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...