Gå til innhold

Bærbar til student m/videored. behov til ca 12 000


Ozzi

Anbefalte innlegg

Skal begynne på universitetet nå, og trenger da en bærbar data. Har for øyeblikket en to år gammel data som jeg har så og si bare brukt til videoredigering og jeg vil gjerne kunne fortsette med dette i uforminsket grad også i fremtiden. Denne skal jeg nå selge. Så PCen/Mac skal brukes til video og fotoredigering pluss vanlig studentsysler.

 

Så det jeg trenger er:

- en data som er passelig liten uten at det går drastisk utover film og fotoredigeringen med tanke på skjerm. Vil kunne ta den med meg for det meste overalt. (Synes mange av dagens bærbare er tunge og klumpete)

- helst widescreen, men ikke et must.

- alt tilrettelagt for foto og vodeoredigering med utganger, firewire o.l., rask harddisk, relativt god skjerm o.s.v.

- trådløst internett

- bør vel inneholde alt som denne vanlige studentPCen har for at den skal kunne samkjøres med det aktuelle nettet (tror jeg, har lite peiling på slikt):

NTNU - tilbud

- DVD-brenner

- de essensielle progammene ( skriveprog o.l.) inkludert.

 

PRIS: Avhenger av hvor mye jeg får solgt min nåværende for, men kan nok strekke meg til 15 000, men der må jeg vel nesten sette grensen. Men har dere noen veldig gode argumenter for å heve den så skal jeg tenke på det.

 

Dilammet blir vel naturligvis Mac eller PC og jeg er åpen for begge. Har ikke vært for mye borti Mac, men dette lærer jeg vel. Er vel kanskje litt svak for designet til Mac, som alle andre. Så nå spør jeg dere, har dere noen konstruktive forslag. Jeg er åpen for det meste?

Endret av Ozzi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Acer Aspire 5671AWLMi/CenDuo/ATIX1600, finnes også hos amentio for 9684,- men skjermkortet blir oppgitt som både X1600 og X1400... :ermm:

Synes uansett acerne ser bra ut, men jeg kan ikke se firewire noe sted. Er ikke det viktig om man driver med videoredigering?

EDIT: Det hadde de jo.

 

https://prisguiden.no/product.php?p...=specifications

Denne ser også bra ut i mine øyne, nesten for bra.

Endret av Twoofus
Lenke til kommentar

Ser bra ut noen av disse, men de ligger jo på en pris under den tilbudt av skolen. Sikker på at disse er bedre? Husk jeg legger en del vekt på størrelsen og at den er god på videoredigering.

 

En rask harddisk er derfor ganske viktig. 7200 hadde vært å forerekke. At den er stillegående synes jeg også er en fordel. Men den må ikke være for tung.

 

At skjermen ikke er 19/17" går vel bra gjør det ikke. Så lenge oppløsningen er god nok så får man plass til alt man trenger når det kommer til redigering, ikke sant? Eller er jeg ute å kjøre nå? Vil veldig gjerne slippe de store monstrene.

 

Er widescreen veldig viktig forresten? Fordel, ulemper?

Endret av Ozzi
Lenke til kommentar

Asus W3J er vel omtrent den eneste bærbare med kraftig skjermkort og vekt rundt 2kg. Minuset er vel batteritiden på rundt 3 timer og at den ikke har DVI men VGA utgang.

 

Hvis du skal ha en bærbar til å ta med mye rundt omkring tror jeg du vil finne ut at vekt og batterilevetid betyr en god del. Derfor kan det være lurt å forsake litt ytelse og heller gå for en bærbar som har en vekt rundt 2kg og batteritid på 4t+ heller enn de som ligger rundt 3-4 kg og batteritid 2t.

 

Dell XPS M1210 er et annet alternativ. nVidia 7400 kortet den leveres med er langt fra så kraftig som det som sitter i Asus W3J, men den har lengre batteritid med 4t+.

Lenke til kommentar
Har du sett på Dell I9400?

For 14.290.000,- kan du få den med:

 

Core Duo T2500 2GHz

GeForce Go 7900GS

2GB RAM

100 GB HD 5400rpm

:)

6699797[/snapback]

 

Vil virkelig anbefale den dataen der.

Har akkurat samme selv. Bare at eg har 120 HDD.

 

rett og slett ein sjuk pc.

 

Drar alt av spill på gull grafikk. har endå ikkje klart å få den til å slite med eit eneste spill.

 

ANBEFALES.

Lenke til kommentar

Dell sin maskin ble veldig dyr. opp imot 14-15 000 da jeg var ferdig. Har ikke så mye penger. Trenger vel heller ikke 17" Funker lenge med 15" Men hva med Mac? Hvordan er kraften og batterilevetiden på den? Vil gjerne ha et alternativ innen dette også.

 

Har sett på MacBook men 13,3" blir kanskje litt lite å redigere på, eller hva? Erfaringer. Men Mac Book Pro bli nok altfor dyr.

 

Synes dessuten Dell hadde litt for stor skjerm. Blir mye å bære på. Er student så vil ha den med overalt.

Endret av Ozzi
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...