Gå til innhold

Bør man ligge unna codec-pakker?


Gellyfusk

Anbefalte innlegg

Jeg har alltid ligget unna codec-pakker av den enkle grunn at jeg liker å vite hva jeg har installert og at jeg føler det ikke er vits å installere en codec jeg ikke har bruk for.

 

Jeg har alltid styrt unna codec-pakker, men er det egentlig en grunn? Kan det gjøre noe negativt å installere en codec-pakke, eller er det bare "raskt og enkelt"?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har høyrd at codecpakkar kan skape problem på grunn av konfliktar mellom codecar eller noko slikt, men har ikkje noko erfaring med slikt sjølv, då eg aldri har hatt nokon slike pakkar installert. Klarer meg langt med VLC, og om det er nokon spesielle codecar eg treng, installerer eg dei kvar for seg. For meg er det ikkje nokon grunn til å installere ein codecpakke.

Lenke til kommentar

Jeg mener at man bør holde seg langt unna. Har ikke brukt codec-pakker på lang lang tid nettopp pga. store problemer sist jeg brukte det (grønt bilde, hakking etc.) Har bare xvid, real, QT og ac3filter installert, og hvis det er noe som ikke vil spilles av da (noe som skjer ytterst sjelden) er det bare å bruke vlc. Det som ofte kan være et problem med codec-pakker er at det er gamle versjoner av codec'er som følger med.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...