Gå til innhold

USB-porter som sliter


Anbefalte innlegg

For et par uker siden sluttet plutselig trackballen min å fungere etter at jeg tok den ut og satte den inn igjen. Etter mye frem og tilbake, så funket den, tilsynelatende fordi jeg byttet USB-port, selv om jeg mistenker at det er noe annet.

 

Idag installerte jeg et frontpanel med diverse minnekortlesere, USB, lyd inn og ut og Firewire. Og da startet problemene igjen. Trackballen forsvant, og USB-minnepinner jeg vet fungerer, sliter mest med å bli skrevet til, men også å bli lest.

 

Maskinoppsett er følgende:

Asus A7N8X-X, nForce2 400

AMD Athlon 2500+ Barton Socket A

Geforce 6600 GT

2x512 MB DDR

Creative Audigy 2 lydkort m/MIDI utgang i tillegg

Gigabit nettverkskort

1 trackball

1 mus

1 joystick via USB

1 joystick via MIDI-interface

1 kabinettvifte

2 7200 RPM harddisker

1 CD-brenner

1 DVD-brenner

Chieftech 360W PSU (m/1 vifte)

og i dag installerte jeg også et frontpanel med minnekortleser, USB, lyd inn og ut og Firewire

 

Da jeg regnet forbruket på en PSU-kalkulator, kom jeg bare til 296W, men la man til litt prosent pga alder på kondensatorer m.m. så ble forbruket over 400W.

 

Så - jeg regner altså med at problemet er strømforsyningen. Men, kan for liten PSU gi symptomer som lyd som klikker og skraper når man bruker tastaturet, og USB-porter som sliter? Vil gjerne høre med andre før jeg evt. går til innkjøp av ny PSU.

 

Og er det andre merker enn Q-tec som IKKE anbefales av PSUer? Jeg "slår til" med en på 500W nå evt, men jeg ønsker egentlig ikke betale mer enn kr 1,50 pr watt (750,- for 500W)

Endret av Ratleto
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv nesten likt oppsett som deg Ratleto. Forskjellen er at jeg har Geforce GS7800 og kun en CD-rom. Av USB enheter har jeg kun en mus. Men jeg klokker CPU en del som derfor trekker mer strøm. Jeg har 340W utgaven av PSU. Har selv ingen problemer med dette oppsettet.

Kan være mulig at siden du har så mange USB-enheter at HK har problemer med å lever nok på USB-utgangen men dette høres litt lite trolig ut det også. Blir spennende å høre om det hjelper å bytte PSU.

 

space

Lenke til kommentar

Jeg skal ta rapportere om hva som skjer, jeg. :)

 

Er ikke noe problem at jeg kjøper inn en PSU, selv om økonomien min ikke er allverden. Skal snart kjøpe meg ny maskin likevel, og da bruker jeg bare den nye PSUen i det nye systemet, også blir den gamle jeg har nå, med maskinen jeg har nå, bare med mye mindre ting som trekker strøm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...