Gå til innhold

tips til laptop


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
hei ...

 

skulle gjerne hatt tips om hva slags laptop jeg bør kjøpe når jeg skal kjøre linux på den , ta gjerne med link til eksakt laptop viss du vet at den typen fungerer med linux ?

 

ogger

6647528[/snapback]

linux hardware støtte er noe helt annet enn man hadde for noen når siden. ikke alltid man kan forvente at webcam, fingeravtrykksleser og minnekort støtte vil være lett å få til, men det meste annet bør ikke by på problemer. det kan også lønne seg å finne en bærbar med et trådløst nettverkskort som ikke er basert på broadcom chipsettet (krever knoting med fwcutter eller ndiswrapper) og skjermkort fra ati (_elendige_ drivere)

 

har 3stk lenovo n100 (alt virker foruten fingeravtrykksleser og webcam) og 1stk tundra 1012x (alt virker foruten snarveistasten til søk :roll:)

Lenke til kommentar

Jepp. Støtte for Hardware i Linux er nå ikke noe problem. Tilogmed PCI-E er godt støtta i Linux kjernen nå, og Gigabyte Nettverkskort er heller ikke noe problem, så nå er det vel bare ATi igjen nå, så blir det fullkommendt. Selv har jeg Nvidia skjermkort selv da, og der er det alltid god støtte.

 

Har selv en HP Omnibook Xe3 laptop med PIII800 MHZ, 128 MB ram og 8mb Skjermkort, den kjører jeg Slackware 10.2 på i tillegg til Windows 2000. Faktisk så var det bedre hardware støtte i Slackware 10.2 enn det var i Windows 2000. Ingenting av hardwaren min i Windows 2000 virka uten drivere. I Slackware 10.2 slapp jeg å gjøre en ting med drivere. Alt fungerte OutOfBox. Ikke en gang det trådløse nettverkskortet som var kobla til via PCMCIA var noe problem i Slackware. Måtte bare aktivere WEP når jeg var hjemme, det er ikke noe stort problem.

Ellers fungerer alt knirkefritt i Slackware 10.2. Har enda ikke tatt meg tia til å installere Slackware 10.2 på Stasjonæren, vet ikke helt om jeg skal gjøre det enda heller. Får se det litt an.

Lenke til kommentar

Nå holder denne diskusjonen på å spore helt av, men likevel...

For serverbruk er FreeBSD noe man absolutt bør se på. Har vært borti Ubuntu og Debian, og de distroene vil jeg ikke ta i med ildtang engang. Det er noe av det verste jeg har sett. Hvis Slackware opphører å eksistere (noe jeg ikke håper skjer), så forlater jeg linux-verdenen og går heller på FreeBSD/OpenBSD og UNIX.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Å kjøre bleeding edge er sjelden smart hvis man vil ha en stabil maskin. FreeBSD kombinerer bleeding edge og stabilitet på en veldig fin måte. Man kan kjøre de nyeste programmer, som man enkelt får gjennom ports. Samtidig har man stabiliteten som selve operativsystemet gir. Og man slipper det avsindige kjerne-rushet man ser på GNU/Linux-fronten. OS og userland er tettere integrert, og man ser en helhet.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...