Gå til innhold

trenger litt hjelp med design av matplan =)


Anbefalte innlegg

som topic seier, har holdt meg aktiv ei stund, begynte å trene endel igjen forrige veke, og fra neste veke så trener eg mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

 

eg har bla Carbo fuel, D-Ribose, kreatin og protein, som eg fekk igår..

tok carbo fuel, d-ribose og protein igår. har ikkje begynt på kreatin enda..

 

har lest mykje om at mangen eter kylling til lunch, middag og kvelds, kylling filet.. koster jo ei formue det i mnd..heh.

men anyways

 

skal begynne å ete havregryn og 2 egg + jus til frukost kver dag\så ofte eg kan

tenkte eg skulle begynne å handle inn litt forskjelligt..

 

så eg trenger litt forslag til ting og tang som eg burde handle inn til frukost, lunch, middag og kvelds. sånn at eg får litt variasjon i måltida..

 

alle forslag trengs =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kjøper du reint kjøtt er det like sunt som kylling, men om det er noe billigere er jo tvilsomt.

 

Fisk er jo sunt som pokker.

 

kjøp rimelige wok blandinger av grønnsaker som du kan hive sammen med både fisk og kylling. Wok sauser tror jeg inneholder en god del sukker, så bruk lite av dette.

 

havregryn er jo skikkelig bra til frokost, men du kan jo hive oppi en liten neve nøtter eller rosiner så du får forskjell her og.

Lenke til kommentar

reint kjøtt? hmm..blir ofte dyrt det, kjøttdeig funker det bra + f.eks spagetti?

 

fisk er eg ikkje så glad i desverre:(

 

får sjå om eg stikker og kjøper meg marinert kylling filet, og grønsaker :p

 

rosiner har eg også, må ha meir etterpå. er småsjuk idag, feber og faenskap, må få tatt meg en tur ut vertfall.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke lyst å lage en plan til deg, men kan anbefale deg produkter. Anbefaler "Brelett Oliven" som smør på brødskiva, da den er på topp når det gjelder en kombinasjon av sunnhet og smak. Men Vita hjertegod lett og Vita Pro Aktiv er også bra, senker kolesterolet. Hold deg unna harde plantemargariner. Så vil jeg faktisk anbefale hel-melk fremfor skummet melk, for hel-melka er mest gunstig for blodsukkeret og det lindrer sultfølelse senere, dessuten trenger kroppen fett (mettet fett også). Lindbergs fullkornbrød er det beste brødet jeg har kommet borti sålangt, og jeg har vært innom endel brødvarer, bl.a "Lavkarbo brød" og Sportsbrød osv, jeg finner Lindbergs fullkornbrød som et supergodt brød, lavt innhold av karbohydrater, sesamfrød, fullkorn, skikkelig tungt og sunt brød som du blir mett på, rikt på fiber.

Så vil jeg anbefale deg å spise tomater og epler, og annet grønt på brødskiva. Tomater er rike på k-vitaminer og epler er spesielt rike på anti-oksidanter. Til middag kan jeg anbefale kyllingfilet og fisk stekt i Vita Hjertegod olivenolje i stekeovnen istede for i panna. Spis bare en halv potet, og erstatt det manglende med mere grønt. Du kan eventuelt blande deg en saus bestående av cottage cheese, yoghurt naturell og kesam, det blir en veldig god og proteinrik saus som er ekstremt nyttig for fordøyelsen din også. Yoghurt er viktig og kan bl.a forhindre alzheimer, forhindre kreft i tykktarmen osv, skaper balanse mellom de gode og de dårlige bakteriene slik at de gode har kontroll.

 

Hvordan starte dagen? Når du står opp, gå på badet, spytt ut syrebelegget du har på tunga, det er nemlig giftstoffer som kroppen har blitt kvitt gjennom natta, svelger du det, eldes du fortere, hehe. Spytt det ut hvis du har noe av det da. Gå på kjøkkenet, drikke 2 store glass iskaldt vann, ikke ha det travelt. Ta en proteinshake. Spis c-vitamin piller og ta en multivitamin pille, spis omega 3-6-9 kapsler, eventuelt tran eller olje rett fra en teskje. Spis et par brødskiver, bruk gjerne frukt på brødskiva også, og et halvt glass melk til maten. Med et halvt glass har jeg funnet at man holder seg til ca 50g karbohydrater pr dag enn hva man får hvis man drikker 1 glass til hvert måltid som er viktig for å holde kroppen i ketose og forbrenne fett mest effektivt.

 

Når du er ferdig, kan du avslutte morgenen med en kopp grønn te, som gir rikelig med anti-oksidanter, uregelmessig hjerterytme og øker forbrenningen din. Risiko for kreft blir mindre hvis dette blir en vane. Mellommåltid kl 12 kan være et eple eller noe. Bare husk å spise hver tredje time helst for å holde forbrenningen høy. Mange små måltider, 6 om dagen kanskje!?! Jaja, takk for meg.

Lenke til kommentar

Vet ikke om du har fulgt en matplan før, men det er veldig viktig å ikke bli altfor opphengt i tabeller ol. Man har en tendens til å gå altfor fort lei, og man får verre matvaner enn før. Ser ofte at hvis jeg for eksempel prøver å spise mange ganger om dagen, holder det i en uke, også dabber det av.

Sier ikke at DU er sånn. Mest ment som et råd som du må tolke som du vil.

Lenke til kommentar

Har jo ikke noe å si om det er på kvelden da. Grunnen til at det er lav forbrenning, er at man ikke er i aktivitet. Men det er vel ikke vanlig å sitte stille etter klokka sju. Eller? Hvis man trener aktivt, er det nesten vanskelig å få i seg for mye mat da. Vil ikke tro det er noe problem å spise etter 19.00 så lenge det er sunt.

Endret av The_Hurricane
Lenke til kommentar
jeg gjør det hvertfall ikke  ;)

 

men hadde ikke spist etter kl 19.00 hadde jeg vært dere da   :)

6689837[/snapback]

Har du noe grunn, eller er det bare fordi du ikke rører på deg?

6689854[/snapback]

 

jeg må jo røre på meg for og trene må jeg ikke?

og jeg trener mesteparten av dagen, da burde jeg røre på meg en del eller hva?

Lenke til kommentar
jeg gjør det hvertfall ikke  ;)

 

men hadde ikke spist etter kl 19.00 hadde jeg vært dere da   :)

6689837[/snapback]

Har du noe grunn, eller er det bare fordi du ikke rører på deg?

6689854[/snapback]

 

jeg må jo røre på meg for og trene må jeg ikke?

og jeg trener mesteparten av dagen, da burde jeg røre på meg en del eller hva?

6689902[/snapback]

Ja, det er sant. Men du kan vel en ganske viktig regel? Spis lite men ofte. Mener du at du ikke skal spise fra 19.00-01.00 da? Det vil si 6 timer uten mat det. Du bruker energi bare på å være våken. Selv om man ikke driver med fysisk aktivitet hadde det blitt lenge å gå 6 timer uten mat......

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105476

Bygger du muskler er det dummeste du gjør å ikke spise etter klokka 1900 ... Da er fordøyelsen i gang for lengst. Har du i tillegg trent og legger deg på tom mage vil ikke musklene ha nok næring til å klare å restituere seg. Men å drøye frokosten litt utover dagen hvis du ikke er i aktivitet er ikke noe problem. Da utsetter man kun fordøyelsen og man vil ikke tape noe særlig på det så lenge du ikke skal trene samme dag.

Lenke til kommentar
jeg må jo røre på meg for og trene må jeg ikke?

og jeg trener mesteparten av dagen, da burde jeg røre på meg en del eller hva?

6689902[/snapback]

Hvordan kan du trene mesteparten av dagen?

 

 

Bygger du muskler er det dummeste du gjør å ikke spise etter klokka 1900 ... Da er fordøyelsen i gang for lengst. Har du i tillegg trent og legger deg på tom mage vil ikke musklene ha nok næring til å klare å restituere seg
Sant.
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...