Jump to content
Sign in to follow this  
pastortom

iMac G3 Beste OS? Beste DIVX avspiller muligheter+

Recommended Posts

Heisann godtfolk! Fikk nå nylig tak på en iMac G3 maskin og må si jeg som nesten aldri har vært borti macintosh før ble meget nysgjerrig på dens unike design samt herlige driver støtte. Den kjører til dags dato OS 9.2.2 med 192 mb ram (den hadde 64mb, oppgraderte med det jeg hadde tilgjengelig), 10gb harddisk( den hadde 2gb disk, oppgraderte til seagate 10gb tidl. xbox disk) med 9mb dedikert skjermkort minne, DVD+-RW Nec 8X dvd brenner (den hadde 24x apple cd-rom).

 

Det som er greia er at jeg gjerne vil få optimal ytelse av mac'en og samtidig slippe økonomisk nederlag i tilfelle. Den har en meget interessant CPU oppgraderings port og etter hva jeg har lest på nett støtter den visst opp til 533mhz (da den kun har 233mhz til dags dato). Jeg prøvde å installere Ubuntu for Mac PowerPc men da Apple kjører med bootup signering på sine dvd/cd-spiller enheter fungerer det rett og slett ikke å boote opp med Nec dvd-spilleren. Med den originale 24X Apple cd-rommen nekter den plent å fungere som den skal da spilleren er meget gammel og slitt.. (klarte dog å installere OS 9 på nytt etter gjentatte forsøk og forsiktig rensing av cd-rom linsen).

 

Vet noen her om muligheter innen en firmware hack evt for å lure maskinen til å tro at Nec dvd-brenneren er original? Da dvd-brennerenfungerer fint når man har startet opp og leser plater helt flott i Os 9.2.2.

 

Grunnen til at jeg vil installere Ubuntu Linux på maskinen er at jeg har forstått det slik at nyere programmer (nettlesere, video, audio osv) har ett større OS støtte spekter for Linux kontra OS 9.2. f.eks. fant ingen brukbare divx avspillere for OS 9 som klarte seg med 9mb skjerm minne og 192mb ram (233mhz cpu).

 

Jeg vil ha muligheten til å spille av mp3, divx, surfe nett, msn, gjerne office og lette bilde redigerings programmer. Har noen no gode råd eller tips om åssen jeg kan få dette til å fungere? :cool:

 

Forresten, angående OS X har jeg forstått det slik at det absolutt ikke lønner seg da det vil gå for tregt da maskinen ikke har mulighet selv med maskimal hardware oppgradering.

Edited by pastortom

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...