Gå til innhold

Hjelp til kjøp av stasjonær PC! 15.000 +/-


Anbefalte innlegg

Har tenkt å bygge en PC selv, eller altså at jeg velger ut komponentene selv, men at butikken bygger den sammen for meg. Meg jeg er ikke den BESTE på hardware, så hadde vært greit med litt hjelp av dere på hw.no. Den skal brukes til videoredigerig i Adobe Premiere Pro, litt bildebehandling og alt det vanlige: Musikk/film, surfing e-mail +++

 

Pris?

15.000 +/- uten skjerm, tastatur osv. Altså KUN PCen.

 

Jeg har et utgangspunkt her:

https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=32033

 

Husk at alt dere foreslår må være mulig å skaffe på Netshop!

 

 

HANDLEVOGNA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

HK

Asus P5W DH Deluxe - Finner ingen billigere, gode HK på netshop som støtter Core 2 Duo.

 

KABINETT

Lian Li PC-6070B Scand - Ser jo VELDIG fint ut. Og har fått kjempemye skryt. Så litt på Cooler Master Stacker, men har funnet ut at dette blr for stort, har et kabinettholder osv. det bør passe i. Og dette kabinettet er vel stort nok? Men jeg synes det er litt rart at dette kabinettet er enda dyrere enn stacker.

 

CPU

Intel Core 2 Duo E6600 - Er ihvertfall bestemt på at jeg skal ha Core 2 Duo. Er det noe vits i å gi en tusenlapp ekstra og få E6700?

 

PSU

Mist 500W - Har fått mye skryt, og jeg trenger ikke mer watt. Tror denne er fin.

 

RAM

OCZ Gold GX XTC DDR2 PC2-5400 2048MB - Her er jeg veldig usikker både på hvor mye ram, hvilken frekvens, hvilket merke osv. Tar gjerne imot tips her og.

 

DVD-SPILLER

Plextor PX-130A - Sikkert fin.

 

DVD-BRENNER

Plextor PX-750A - Sikkert fin. Liker visste plextor jeg :!:

 

SKJERMKORT

XFX GeForce 7600 GT - Her er jeg ganske usikker. Er litt opptatt av støy. Jeg skal kjøre vista, redigere film osv. Har også tenkt å skaffe meg en 20" widescreen-skjerm, så det bør kanskje ikke være for dårlig? Tips?

 

HDD

Western Digital Caviar 320GB S-ATA - Tror denne har fått endel skryt, men tar gjerne imot andre tips. Netshop har dessverre ikke Seagate Barracuda 7200.10, som jeg egentlig hadde tenkt meg. Men er det lurt å ha en liten ekstra HD til OS? Aner ikke hvordan det er lurt å dele opp disker. Om det er best å ha flere disker, eller om det er best å ha flere partisjoner osv.

 

 

Om noen kunne hjelpe meg her hadde det vært fint!

Endret av sindrejibb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Oppsettet er meget bra. Jeg tror du blir fornøyd.

 

Den harddiskmodellen har jeg to av i hus, og de er raske, stille og kjølige. Du trenger ikke egen disk til operativsystem, det er bare å dele opp i flere partisjoner. ;)

 

Skjermkortet er fryktelig dyrt. Det er ikke langt opp til et 7950GX2. Men jeg tror at et XFX 7900GT vil være mer enn tilstrekkelig og det vil være stille.

 

Hilsen,

efikkan.

Lenke til kommentar

Takk for hurtig og fint svar efikkan! Slik jeg husker hw.no :D

 

Jeg har målt og sett litt, og jeg har en kabinettholder jeg har funnet ut er for liten for Cooler Master Stacker kabinettet. Så jeg tenker å kanskje bytte det ut med Lian Li PC-6070B Scand. Er dette er bra kabinett? Og har dere noe andre forslag?

 

Skal finne et billigere skjermkort, efikkan.

Lenke til kommentar

Det ser stort sett bra ut :thumbup:

 

Noen kommentarer:

- Du nevner ikke spill blandt bruksområdene. Jeg regner med det skal være med på lista. Hvis ikke så er det helt unødvendig å bruke så mye på skjermkort. Alt det andre går glimrende på til og med integrerte skjermkort.

 

- Du kan spare noen hundrelapper på å velge annet minne. F.eks disse eller disse. Begge er samme hastighet og latency som det du valgte.

 

- Prosessoren holder i lange baner for de bruksområdene du nevner så det er ikke mye vits å bruke en tusenlapp ekstra på å E6700.

 

- Plextor var knallbra på optiske media før i tida. Nå er Nec og Benq fullt på høyde. Hvis du ikke kopierer DVD-plater veldig ofte så kan det være like greit å mellomlagre de på disken og dermed spare bort DVD-leseren.

 

- Jeg ville kjøpt to fysiske disker og kjørt OS fra den ene mens du redigerer video enten på den andre, eller fra den ene til den andre disken.

 

Kommentarene mine er mest småplukk for du har jo funnet meget bra hardware selv :)

Lenke til kommentar
Takk for svar Simen! Så du mener jeg ikke trenger 7900 GT engang? Jeg tenker siden jeg skal ha 20" widescreen osv., er det ikke lurt med et greit skjermkort da?

Forskjellen på bra og dårlige skjermkort er hovedsaklig hvor bra de egner seg til 3D-aksellerasjon i spill eller andre 3D-appikasjoner. 2D vises likt på dyre og billige skjermkort med DVI, helt opp til og med oppløsninger på 1920x1200, altså 24". Skal man ha høyere oppløsning enn det må man ha skjermkort med dual link DVI og dermed opp i en prisklasse som starter på ca 1000 kr. Til 1920x1200 og lavere holder det fint med billigere skjermkort. Med tanke på Vista og Aero er det lurt å velge et skjermkort med DirectX9 og eget minne på 128MiB eller mer. Slike skjermkort koster fra ca 400 kr. Adobe Premiere rendrer bildene selv via CPU så det er ikke behov for spesiell støtte i skjermkortet for det.

 

Og jeg finner ikke en disk som er så liten at jeg kan bruke den til kun OS. Har dere noe anbefalinger hva jeg burde kjøre på samme fysiske disk som OS?

6636916[/snapback]

Tja.. et forslag:

C: 50GB av 320GB. Brukes til OS (burde holde i laaange baner)

D: 270GB av 320GB. Brukes til backup av alt viktig. Backup tar man skjeldent samtidig med andre krevende operasjoner så det bør ikke by på noen problemer. Husk at harddisker kan kræsje så det er veldig viktig å alltid ha backup, særlig av uerstattlige, egenproduserte ting som videofilmer.

E: En hel 320GB disk dedikert til videoredigering.

Lenke til kommentar

Men altså, vil jeg ikke merke noen som helst forskjell på om jeg tar 7900 GT eller f.eks. 7600 GS?

 

Ang. harddisk:

50GB er altfor mye til OS for meg. Max 30 tenker jeg.

270GB til backup er også altfor mye. Tenkte meg kanskje en ekstern til backup.

320GB til videoredigering regner jeg også med blir litt vel mye.

 

Og, hvor skal jeg legge alle programmene og media hen da? :D

Lenke til kommentar
Men altså, vil jeg ikke merke noen som helst forskjell på om jeg tar 7900 GT eller f.eks. 7600 GS?

 

Ang. harddisk:

50GB er altfor mye til OS for meg. Max 30 tenker jeg.

270GB til backup er også altfor mye. Tenkte meg kanskje en ekstern til backup.

320GB til videoredigering regner jeg også med blir litt vel mye.

 

Og, hvor skal jeg legge alle programmene og media hen da? :D

6637117[/snapback]

Ved videoredigéring vil du nok i dag ikke merke noe serlig forskjell på de skjermkorta, men ved spilling er forskjellen stor.

 

Det kan være lurt å ha en ekstra kopi av viktige filer på den andre disken. For eksempel kopi av dokumenter fra disk 1 på disk 2 i tillegg til backup på ekstern harddisk. Du tar aldri for mye sikkerhetskopi.

 

Det kan også være en idé å dele opp i flere partisjoner så det blir lettere å holde styr på filene. For eksempel en til musikk, film, nedlasting osv.

 

Hilsen,

efikkan.

Lenke til kommentar

Det stemmer. Ingen merkbare forskjeller på 7900GT og 7600GS til videoredigering, høye 2D-oppløsninger, spille av videoer, TV-opptak, epost, surfing osv. Den eneste forskjellen er hvis man spiller. Vel, to forskjeller man merker uansett er støynivået og prisen ;) i favør av 7600GS.

 

Det var bare et forslag. Det går sikkert fint med andre fordelinger også. Et nytt eksempel:

C: 30GB av 250GB til OS, programmer, eventuell swap hvis du ikke slår den av, osv.

D: 220GB av 250GB til media (musikk, film, bilder), dokumenter og annet.

E: Ekstern disk til bakckup 250GB. Backup for alt på harddisken.

 

Mindre disker enn 250GB er rett og slett ikke lønnsomt å kjøpe siden prisene omtrent ikke blir lavere enn for 250GB-diskene likevel.

 

Et annet forslag til inndeling er å dele opp E: i to partisjoner, der den ene partisjonen brukes til kun å dumpe filmer fra videokameraet før redigering, samt nedlastinger. Så bruker man den andre partisjonen til kun ferdigredigerte videoer, dokumenter, bilder, musikk, etc. Alle sånne ferdige og sorterte ting som man bør ta backup av.

Lenke til kommentar

Jeg kan også nevne at partisjonene kan endres på et senere tidspunkt. Så kan du tilpasse etter behovene etter hvert.

 

Du bør ha minst to eksemplar av alt du ikke vil miste.

 

Om du ikke har behov for superkraftig skjermkort så ikke kjøp det. De aller fleste greier seg godt med et 7600GS/GT. Bruk det skjermkortet til du synest det er for dårlig, så kjøper du heller nytt da.

 

Hilsen,

efikkan.

Lenke til kommentar

Har tenkt å dele inn HDene slik:

 

FYSISK DISK 1 - 320 GB

Ca. 50 GB til OS

Resten til programmer og applikasjoner

 

FYSISK DISK 2 - 320 GB

Hele disken brukes til media, altså film, musikk osv. + footage til videoredigering.

 

 

Så når jeg formaterer formaterer jeg kun OS-partisjonen på DISK 1 på 50 GB.

 

EDIT: + en ekstern HD til backup.

Endret av sindrejibb
Lenke til kommentar

Forskjellen er klokkehastigheter. Begge har de samme egenskapene, like mye minne osv men er klokket litt forskjellig. Standard hastighet for 7600GS er 400/800 og for 6700GT er det 560/1400 for henholdsvis GPU og minnet. Andre forskjeller er pris og støynivå. 7600GS selges ofte i vifteløse utgaver. Begge kortene har to stk dual-link DVI-utganger, altså støtte for inntil to skjermer med 2560x1600 oppløsning hver.

Lenke til kommentar

Asus M2N32-SLI Deluxe, nForce 590 SLI,

Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2

XFX GeForce 7900GTX 512MB GDDR3 eXtreme,

Steel Sound 5H Headset

APLUS Case XClio 2, Sidepanel med

PC Uten OS, White Box PC

AMD Athlon 64 X2 4600+ 2.4GHz Socket AM2

Vantec USB2 multikortleser 3.5" sort /

Logitech G7 Cordless Laser Mouse,

Hiper Strømforsyning ATX 580W Sort, 18dB

NEC DVD-brenner ND-4571A IDE

Creative SB X-Fi XtremeMusic

Steelpad 4D Gaming Musematte

Kingston ValueR. DDR2 PC5300 2048MB CL5

NEC DVD-brenner ND-4571A IDE

Saitek Eclipse Keyboard, blått lys

 

Total pris med frakt: ca. 16000kr

 

Skal også kjøpe meg data, har dere noen formeninger om denne?

 

Og kanskje dette hadde vært noe for sindrejibb også!

Endret av noXelon
Lenke til kommentar

Kremt, vil gjerne at du lager en egen tråd om den PCen DU har tenkt deg.

Den er forresten ikke noe for meg da den ikke har Core 2 Duo-prosessor.

 

Simen1: Vil jeg merke noe forskjell på GT og GS da? Med klokkehastighet osv, kan det for eksempel være GS passer bedre til rammen enn GT? Vil gjerne at alle deler skal yte så godt de kan, og ikke bli stoppet av andre komponenter som er for dårlig.

Lenke til kommentar

Som nevnt er skjermkort nesten utelukkende noe man kjøper for spilleegenskapene sin del. 7600GS er på ingen måte for svak for å kjøre hverken Vista Aero, videoredigering eller noe av det andre du nevner. Jeg tipper faktisk at du ikke ville merket forskjell mellom det og integrerte skjermkort.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...