Gå til innhold

NAS eller pc server?


oddflo

Anbefalte innlegg

Noen som vet hva jeg bør investere i?

Jeg driver et lite firma hvor vi har 3 stasjonære maskiner som pr. idag er koblet i nettverk via en switch. I tillegg kobles bærbare pcer til nettverket etter behov. To av de stasjonære maskinene brukes både som arbeidsstasjoner og servere. Den ene deler felles dokumentfiler/foto, den andre fungerer som databaseserver for regnskap/faktura. Alle maskinene kjører XP pro. Synes det er en dårlig løsning at maskinene må stå på hele tiden, og vurderer derfor å kjøpe en eller annen type server. Er det da tilstrekkelig å f.eks. kjøpe en NAS, eller bør jeg ha en pc som kun fungerer som server. Er XP pro ok å bruke som serverOS? I tillegg ønskes det mulighet for å kunne logge seg inn på serveren fra andre maskiner med f.eks. pcAnywhere. Er det noen som har tips og gode råd??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Fordelen med å bruke en maskin er at du kan bruke NTFS på harddiskene, mange av NASene klarer ikke dette. Ellers er det vel en smakssak, mange NASer kan jo brukes som printservere også...

6629824[/snapback]

 

Eg tror en Pc server er og anbefale, mer flesibilitet og fart. Så er du ute etter fart er alså pc å foretrekke som server i følge en test eg leste for noen månader sidan.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...