Gå til innhold

Skriveren er en sikkerhetstrussel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

To gode svar. Tilganskontroll i bygningen er et hjelpemiddel, men ikke godt nok. Norsk lovgivning tillater ikke laserskrivere i samme rom som personer jobber (uten særlig tillatelse), derfor har man skriverrom. Gankse mange personer må ha tilgang til de enkelte skriverrommene, og det er derfor ofte fortsatt en sikkerhetstrussel.

 

Ellers er jeg veldig klar over løsnigner der utskriften havner i en pool, og du sette den i gang selv på skriveren. Jeg testet i sin tid ut en slik løsning i Forsvarets overkommando. Denne løsningen (levert men ikke produsert av Oki) kunne bruke tilnærmet et hvilket som helst kort med magnetstripe som personlig identifikator, evt med pinkode i tillegg. Dette er langt på vei godt, men man må passe på tilstrekkelig opplæring av brukere, slik at de ikke bare setter i gang en stor utskriftsjobb og så går sin vei igjen, da er man tilnærmet like langt.

 

Ellers har en del kopimaskiner en eller annen form for slik funksjonalitet innebygget, så får vi bare vente på at (flere) bedrifter tar funksjonaliteten i bruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...