Gå til innhold

JBOD (RAID) Oppsett?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har (foreløpig) 2 disker med musikk på, delt opp alfabetisk, a-m på disk 1 og n-å på disk 2.

 

Hvis jeg kjører disse i JBOD oppsett, vil fortsatt A-M være disk 1 osv...

 

Dersom eks. disk 1 ryker vil disk 2 være lesbar?

 

Går det an å gå tilbake til 2 disker (slette JBOD oppsettet) uten at data går tapt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

JBOD fungerer ikke på en måten. Det du evt kan se på er DFS (Er vel bare støttet på Windows 2000 Server / Windows Server 2003) eller mounted volumes (også støttet i Windows XP). Jeg tror muligens det siste vil kunne være en løsning for deg. Google er som vanlig behjelpelig med mer informasjon, og kom denne gange opp med denne. (Søk etter ordet entire på siden, og du finner det jeg tror du er ute etter).

Lenke til kommentar

JBOD er at 2 disker ses på som 1. Der hvor disk 1 slutter, starter disk 2.

 

PowerZone:

Så vidt jeg vet må du reformatere/repartisjonere diskene om du skal benytte JBOD, og da må du finne et annet sted for sangene dine iallefall. Hvor sangene vil bli plassert på diskene kommer helt ann på hvor windows vil plassere dem. ;)

 

Etter min erfaring med software-JBOD i windows 2000 etter en disk-krasj, så vil man ha tilgang til de filene som ligger på den disken som ikke har krasjet. Jeg fikk iallefall redda ca halvparten av filene mine etter at den ene disken døde. Det tok meg dog en dag å få dem ut, da man ikke har peiling på hvilke filer som ligger på hvilken disk. Ble mye prøving og feiling og en bunch restarter av maskinen (den hang seg når jeg prøvde å få tilgang til filer på den døde disken).

Lenke til kommentar

Vet ikke helt jeg, men er det bare jeg som ikke ser de store fordelene ved å kjøre Raid? Selv har jeg endel disker i pc`en min. Og har nesten alltid hatt mer, enn 1 disk i maskinene mine, og jeg har aldri kjørt Raid jeg. Ser på det å kjøre Raid som en liten risiko. Liker å kjøre diskene mine separat jeg, føler at jeg har mer kontroll ved å gjøre det på den måten.

Lenke til kommentar

JBOD: Just a Bunch of Disks. Er et "raid"-nivå på lik linje med RAID 0, dvs ingen redundans, men diskene blir presentert for OS som en enkelt disk, som du lager en eller flere partisjoner på.

 

RAID: Redudant array of Inexpensive Disks, nå ofte brukt indepentant i steden for inexpensive. Verken JBOD eller RAID 0 har noen redundans, og er derfor strengt tatt ikke RAID.

 

Volume Mount Points: Kan lages uten formattering av data, og gjør at du kan ha en trestruktur som følger:

 

C:\
  + Musikk
    + A-K
    + L-Z

 

Der A-K og L-Z ligger på hver sine disker. Dette kan settes opp selv etter at diskene er fylt med data. Men, siden dataene ligger på hver sin disk betyr det også at A-K kan bli full samtidig som det er ledig plass på L-Z.

 

Håper dette var oppklarende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...