Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Veps - Hvor og hvordan?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har nettopp flyttet inn i et eldre hus(70-75) som ligger i en liten "skog" ved et vann. Problemet eg la merke til ved visning var unormalt mye veps som både fløy rundt og som lå daue i vinduskarmen. Dette var da på tidlig sommer, så det var litt rart.

 

Etter nå å ha bodd her i 1-1,5 måneders tid har problemet gjort seg svært synlig. Senest i dag ble kona mi stukket av en veps, hvorpå to andre kom i samme rommet rett etterpå(tre stk totalt, nå døde). Dattera mi har blitt stukket to ganger så lang allerede, mens eg har sluppet unna(foreløpig). Er dette unormalt mye, eller overdriver eg?

 

Uansett, hvordan kan eg få bekreftet at vi har et vepsebol? Hva skal eg se etter, hvor pleier de å være, og hvordan skal eg komme meg unna når eg har funnet det(mest sannsynlig med min flaks stikker eg huet mitt inn i det, bare for å være sikker). Og når eg har funnet det, hvordan bli kvitt?

 

Det er kanskje dumt å begynne med det så sent, men eg vil bli kvitt disse dyrene, om ikke for annet så hvertfall for i år. Hater veps, og har en stygg tendens til å få panikk dersom eg enten hører ordet veps, ser en gul/svart flygende skapning eller hører den. Rasjonalitet er da for lengst borte.

 

Håper noen kan komme med gode tips. Skal nå ta meg en liten tur i skauen for å jakte litt. Dog regner eg med at eg blir stukket snart... desverre...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg har nå tatt meg en runde rundt huset, men ble stoppet i å undersøke grundig pga ganske nærgående lyn og kraftig regn. Og det er heller ikke akkurat dette tidspunktet de er mest aktive på.

 

Eg har sett opp under taket rundt hele huset, og spesielt i og rundt luftventiler, uten å se noe mistenkelig(aktivitet). Tar eg meg en lang tur og ser under bordkledningen klarer eg heller ikke å se veps som flyr inn eller ut.

 

Dog har eg sett to vepsebol på loftet(på hver sin side av huset hvor det er en ventil hver), og disse har eg sjekket opp til flere ganger uten at eg hverken kan se eller høre aktivitet derifra. De har heller ikke vokst siden vi flyttet inn, så eg tviler på det er aktivitet der. Men eg har ikke vært helt borti og hørt etter. Kanskje eg skal fjerne dem for sikkerhetsskyld.

 

Når det er sagt så er det ganske mye krypdyr her. Mye fluer(ikke innendørs), skorpetroll, tusenben, stankelben, saksedyr og edderkopper(mange typer merkelig nok). Mistenker at siden vi bor ved vannet er det noe vi må forvente? Dvs, går det en dag uten å støvsuge vil det ligge døde dyr enkelte plasser. Er dette et problem? Kan dette bli sett på som skadedyr? Personlig har eg angst for edderkopper også, men etter at eg flyttet hit har eg faktisk klart å tollerer at vi bor sammen, så lenge vi ikke omgås ;)

 

Kattene våres tar en del av morroa. Samtidig er vi veldig forsiktige med matrester, søppel og matavfallet.

Lenke til kommentar

Kjenner en som driver med skadedyr utrydding, ekstremt mye veps i år.

Pga. varmen og tørken er de svært "sultne" og trekkes derfor ekstra mot mat og søt drikke.

Er det mye av dem vil jeg anbefale å kontakte noen til å ta det, koster litt men da blir du kvitt det fort og greit uten masse stikk :p

Aktiv skadedyrkontroll, heter vel Safe Aktiv skadedyrkontroll, nå er flinke.

Lenke til kommentar

For noen år siden hadde vi også en del veps i huset. Til slutt viste det seg at det var fordi det var to vepsebol i huset. Oppe i taket, bak gardinene på et soverom og et i stua. Fjernet dem, og vips, problemet var ute av verden (huset).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...