Jump to content
Sign in to follow this  
coban

- Flere IT-butikker på nett går i minus

Recommended Posts

Først nå er 2005-tallene for mange IT-nettbutikker klare og de viser en sterk vekst fra 2004.

 

De ti største nettbutikkene som leverer IT-produkter er Komplett, MPX, Dropzone, Deal, PS Data, Netshop, Elkjøp, H. Ødegaard, Stretto og Mamoz. De hadde totalt sett en omsetningsvekst på hele 40 prosent sammenlignet med fjoråret, viser tall fra Finansavisen.

 

Komplett er fortsatt klart størst og omsetter for like mye som de fire neste på listen. De omsatte for 875 millioner kroner og kan skilte med 218.000 kunder som har handlet minst en gang i løpet av det siste året. Bak Komplett følger MPX med 296,5 millioner kroner, Dropzone med 195,4 millioner, Deal med 180 millioner og Netshop med 149,5 millioner kroner.

 

Det koster å drive nettbutikk og det dreier seg om små marginer. Selv om omsetningen steg kraftig så måtte tre av de ti selskapene rapportere om underskudd. PS Data hadde et negativt resultat på 16 prosent av omsetningen, H. Ødegaard tapte 12 øre for hver omsatte krone og Dropzone hadde et marginalt underskudd på 1,6 prosent. Sendt et eposttips Skriv ut artikkelen

*Sakset fra Digi.no

Share this post


Link to post

hmm.. det må være veldig små marginer de opererer med.

Kan norges forbruker lover ha noe med dette å gjøre? folk kan kreve ting reparert i opptil 5 år, mens butikkene bare har garanti på 1 år fra fabrikk?

Share this post


Link to post

selvsagt vil ikke alle nettbutikker gå i pluss og slik er det med alle butikker. Komplett skal iallefall ha det at det er ei super sjappe med enormt bra kundeservice, komplett har også nettbutikker i et par andre land. Tommel opp for komplett :thumbup:

Share this post


Link to post

Man skal vel ha veldig god logistikk for å tjene penger på produkter som kan selges med mellom 3-8% avanse. De som hadde 939 4000+, og AM2 5000+ CPUene på lager tapte 42% og 54% pr stk for et par uker siden.. aldri godt å vite når en produsent finner på å dumpe prisen på produktet sitt. Samtidig må man kjøpe et visst kvanta for å få god pris og at frakten ikke blir en for stor del av innkjøpet osv.

 

En meget giftig bransje. Konsulent tjenester er ok forretning, programvare er ikke så værst og maskinvare salg er i alle fall småskummelt.

 

Legg merke til at Dropzone som ikke selger til forbrukere heller ikke er noen gullgruve foreløpig.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...