Gå til innhold

Nattlig utflukt i Tromsø, Bukta


Fulgu

Anbefalte innlegg

Har vært ute i di blå timer å knipset litt i natt, med min kompakte sliter.

Uten stativ er det parkbenker og sykkelsetet mitt som får duge, selv om mulighetene begrenses noe.

 

Har tatt tre bilder av brygga, og ønsker folkets synspunkter på hvilket dere liker best og hvorfor.

 

Det sto faktisk en annen figur ute på brygga og filosoferte mens jeg rigget til utstyret (Balanserte kameraet på sykkelsetet) og vedkommende passet perfekt i komposisjonen der han sto å speidet, men han gikk selfølgelig akkurat i det jeg var klar. Det var like før jeg ropte over sundet )#%(=%. Han hadde virkelig kommet til å gi bildet noe ekstra.

 

Uansett, her er di tre utgavene mine:

 

Brygga-i-bukta.jpg

 

brygga-i-bukta2.jpg

 

Brygga-i-bukta3.jpg

 

Og tilslutt et bilde av et naust likeved.

 

Naustet-i-bukta.jpg

 

Utflukten er ett resultat av kjedsomhet på nattestid og ønsket om mer erfaring og kunnskap, og ikke ment som selverklærte kunstverk, gi meg feedback, spesielt på hva dere ville gjort annerledes!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle bildene er fine, men jeg har noen innvendinger:

 

Jeg synes ikke motivet kler et så bredt format som det du har brukt på bilde 2. I mine øyne blir det for statisk.

 

Forgrunnen på bilde 1 blir rotete og bryter på den måten med renheten i resten av bildet. Det er dog et godt forsøk på å skape forgrunn, men her synes jeg ikke det kom til sin rett.

 

Bilde 3 har jeg lite å utsette på. Fjellene gjør seg bedre som silhuetter enn med detaljer, slik som på bilde 2. På de andre bildene synes jeg ikke du hadde med nok himmel, men her er det akkurat passe. Pent og stilrent.

Lenke til kommentar
Alle bildene var nydelige, eneste jeg ikke "likte" var bilde nr 3.

 

men hvilket syns du selv er best?

6582093[/snapback]

 

Selv synes jeg 1 og 3 er best, nummer to er litt vel blass. Dog akkurat det bildet hadde gjort seg mye bedre med en skikkelse der ute tror jeg.

 

På det første skulle jeg ønske jeg hadde muligheten til å komme meg 30 cm høyere, slik at stråene enda var der, men ikke rakk helt opp til fjellene, hvor de forsvinner i mørket. Personlig liker jeg at stråene er der, men skulle gjerne hatt det litt annerledes.

 

Bildet av naustet her ganske cropet fra før i underkant, og jeg tror kanskje den ufokuserte delen er med på å gi litt dybde. Men merk at den eneste grunnen til at det er der, er fordi jeg ikke har stativ og dermed måtte legge kameraet på en sten.

 

Når det gjelder kommentaren ang. lite himmel på de fleste er det fordi jeg prøver å følge det gyldne snitt, og dermed velge mellom mye himmel eller hav, eller mer korrekt i dette tilfellet mye over eller under horisonten, fordi bilder mister sin dyphetsgrad om begge er gitt like mye plass.

 

Takker dypt for alle tilbakemeldinger, konstruktiv kritikk er ofte bedre enn komplimenter =)

Lenke til kommentar

Likte bilde nr 1 best av de 3 første. Det var flere elementer som ga innhold og dybde til bildet. Betrakter da bildet som helhet og ikke stråene for seg selv, og synes ikke det trekker ned at en del når opp i den mørke bakgrunnen og blir borte. Meget fint bilde, og velkomponert. Bilde nr 2 lar bryggekanten nå opp i den mørke bakgrunnen, og byggverket forsvinner og dette er ødeleggende for helheten, og muligheten for en fint inntrykk av helheten forsvinner. Bilde nr 3 er også vellykket.

 

Det beste bildet er imidlertid nr 4. Digger den rosa himmelen. Sykt fint, velkomponert, og fine farger i sjøhuset som forsterker det visuelle inntrykket, gjør dette til en opplevelse for meg. Siden andre har trekt for uskarp forgrunn vil jeg også kommentere den. På grunn av komposisjonen bør den være med, og ødelegger ikke helheten.

Lenke til kommentar

Godt poeng angående bilde nummer to, enig deg, greit åfå påpekt hva det der som gjør at man synes bildet er "feil"

 

Når det gjelder naustet så er det satt sammen av to eksponeringer, siden kompakten ikke har spesielt god dynamikk, men ellers er ikke fargene tuklet noe vidre med.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...