Jump to content
Sign in to follow this  
StupidNick

Fisheye, hvilken bør jeg velge?

Recommended Posts

Jeg er på jakt etter en fisheye linse til mitt Nikon D70s, som jeg kan leke meg med når jeg drar til island på onsdag, så det haster litt. Jeg vil helst ikke overstige 5000. Er det noen som kan anbefale en god fisheye innenfor den prisen?

 

På forhånd, takk. :)

Share this post


Link to post

til den prisen er det vel bare ett peleng 8mm som er aktuellt. sjekk eBay.

 

selv ville jeg heller sett på ultra vidvinkel linser... sigma, tamron og tokina har noen fine 10-20 eller 12-24 objektiver i det prisleiet... dem får du sikkert mer glede av i lengden også...

Share this post


Link to post

Det blir litt vanskelig å få tak i en peleng til onsdag, med mindre den er å finne i en fysisk butikk i nærheten av Oslo.

 

Hmm, ja kanskje det :yes: Hvilke ultra vidvinkel linser ville du ha sett på? Jeg har ikke så alt for mye greie på dette med linser skjønner du ;)

Share this post


Link to post

har titta litt på reviews nå, og den ser veldig grei ut. eneste er litt vignetting, og at lens cap'en er dårlig... går det ann å få prøvd en sånn linse hvis jeg tar med kameraet mitt ned til en fotobutikk?

Share this post


Link to post

det burde så absolutt ikke være noe problem, iallefall prøving rundt om i butikken... er vel værre med å låne det med seg. iallefall hvis du ikke legger igjen sikkerhetsdepositum eller noe slikt...

Share this post


Link to post

Kjøpte et Sigma 10-20 i Kina for noen uker siden (2800 NOK der borte - akkurat billig nok til at jeg kan leve med risken for at det ryker...), og kan absolutt anbefale denne. På et KM 5D er det ingen vignettering å se - selvfølgelig litt lysavfall mot kantene, men ikke ille. Bygge-kvalitteten er meget bra - føles kompakt og god. Gir ekstreme perspektiver - muligheter for heftige bilder!

 

Lens-capen er plagsom ja, men det er faktisk mulig å ta den av og på med solskyggen på med litt tålmodighet. Samme problemet på en 50mm macro jeg har fra Sigma - fatter ikke at Sigma ikke har fått til en bedre løsning på dette... Uansett et bra kjøp til prisen!

Share this post


Link to post

henta den i stad :) er kjempefornøyd med alt hittil, kom med et søtt etui og alt:)

eneste er lens-capen. den er elendig, for det første sitter den ikke spesielt godt på, og for det andre går det ikke ann å feste den hvis man har på et filter. Men ellers er jeg storfornøyd. Legger ut de to aller første bildene jeg tok, fikk ikke tatt fler enn to fordi batteriet døde.. :p

 

post-69830-1154464705_thumb.jpg post-69830-1154464725_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...