Gå til innhold

Kjøleskap i kabinettet!


Anbefalte innlegg

Hei, ekstremkjølingsgutter! Jeg vet ingenting om hva som er nedre temperaturgrense for data-komponenter, men man kan i teorien (og i praksis!) få kjøleskaptemp. i kabinettet, eller 8-10 grader kanskje, ved å bruke kjølepumpe (omvendt varmepumpe) fra et lite kjøleskap e.l. Hva sier dere til det? Hele systemet kunne faktisk gått uten vifte, og hatt en vanvittig bra kjøleevne. Ved kjøling til så lave temp. vil det selvsagt bli kondensproblemer, som kanskje kunne løses med ei lufttørke. En kunne kanskje hatt et adskilt rom inne i kabinettet og tørket lufta før den sakte sendes inn i "komponent-rommet" med en saktegående vifte-- :thumbs:

Endret av 7r
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eeh...forresten..Se denne linken :hm:

Det sies her at den nedkjølte luften i et AC-anlegg blir for tørr.., men det burde gå an å få til dette på et vis allikevel, en kan jo unngå å tørke den nedkjølte lufta og bare tette kabinettet litt.

Endret av 7r
Lenke til kommentar

"Lite kjøleskap" sier du.. Jeg vil si "Kjemestort kjøleskap". Små kjøleskap har vel en kjøleevne på 20-30W. Du vet at PCen din lager mer varme enn 20-30W. Du lager varmeskap.

 

Dette har vært diskutert noe ekstremt mange ganger før. Grunnen er kort forklart at et kjøleskap er beregnet for å kjøle stillestående elementer som ikke genererer varme selv. Da har kjøleskapet god tid på seg til å kjøle elementet, og for hvert wattsekund med varme som den fjerner fra elementet, så har den et wattsekund mindre å fjerne. Slik er det ikke med PCen din. Den vil hele tiden generere 200-300W varme, og dette er 10 ganger så mye som kjøleskapet klarer å flytte på med en Delta-T på større enn 0 grader.

Endret av jonepet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...