Jump to content
Sign in to follow this  
7r

Kjøleskap i kabinettet!

Recommended Posts

Hei, ekstremkjølingsgutter! Jeg vet ingenting om hva som er nedre temperaturgrense for data-komponenter, men man kan i teorien (og i praksis!) få kjøleskaptemp. i kabinettet, eller 8-10 grader kanskje, ved å bruke kjølepumpe (omvendt varmepumpe) fra et lite kjøleskap e.l. Hva sier dere til det? Hele systemet kunne faktisk gått uten vifte, og hatt en vanvittig bra kjøleevne. Ved kjøling til så lave temp. vil det selvsagt bli kondensproblemer, som kanskje kunne løses med ei lufttørke. En kunne kanskje hatt et adskilt rom inne i kabinettet og tørket lufta før den sakte sendes inn i "komponent-rommet" med en saktegående vifte-- :thumbs:

Edited by 7r

Share this post


Link to post

Eeh...forresten..Se denne linken :hm:

Det sies her at den nedkjølte luften i et AC-anlegg blir for tørr.., men det burde gå an å få til dette på et vis allikevel, en kan jo unngå å tørke den nedkjølte lufta og bare tette kabinettet litt.

Edited by 7r

Share this post


Link to post

"Lite kjøleskap" sier du.. Jeg vil si "Kjemestort kjøleskap". Små kjøleskap har vel en kjøleevne på 20-30W. Du vet at PCen din lager mer varme enn 20-30W. Du lager varmeskap.

 

Dette har vært diskutert noe ekstremt mange ganger før. Grunnen er kort forklart at et kjøleskap er beregnet for å kjøle stillestående elementer som ikke genererer varme selv. Da har kjøleskapet god tid på seg til å kjøle elementet, og for hvert wattsekund med varme som den fjerner fra elementet, så har den et wattsekund mindre å fjerne. Slik er det ikke med PCen din. Den vil hele tiden generere 200-300W varme, og dette er 10 ganger så mye som kjøleskapet klarer å flytte på med en Delta-T på større enn 0 grader.

Edited by jonepet

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...