Jump to content
Sign in to follow this  
anneb

E30-feilmelding på canon ixus i5

Recommended Posts

Vi hadde ixus 4 som fikk feilmelding E30 pluss at linsen "kilte seg". Dette kom trolig av at det var kommet støv inn i mekanikken. Vårt nye kamera som er en nyere modell har vi vært forsiktig med, og det har ikke vært problemer med mekanikken. Likevel kom kameraet med feilmelding E30, og det er ikke lenger muilg å ta bilder.

 

Forrige gang fant jeg mange meldinger på nettet om dette probleme, mange hadde opplevd det samme som oss, men nå virker det helt stille. Er det noen her som har erfaringer med dette kameraet, før vi kontakter Canon for å forsøke å bruke garanti? (Alltid lurt å vite dersom de sier at det er vanlig/ikke vanlig/slitasjedel som ikke dekkes av garanti mm :D )

Share this post


Link to post

E30? Pleier å være E80 på objektivfeil.

 

Objektivfeil er ofte den vanligste årsaken til at kamera blir levert inn til reparasjon. Hvis dere er sikre på at kameraet ikke har fått støt, slag eller press i noen situasjon, så bør dere levere det inn som garantisak/reklamasjonssak. På verkstedet har de metoder for å finne ut om feilen er forårsaket feil bruk eller produksjonsfeil.

Share this post


Link to post

Objektiv feil på Ixus kameraer skylder også ofte fukt. Det ligger en fjær rundt objektiv og hvis du bruker kameraet i regnevær blir denne fjæren stadig vekk våt. Noe som fører til at den etter en tid begynner å ruste, og til slutt ryker den i to. Jeg skriver dette fordi mange tror det er greit å bruke kameraene sine i regnevær bare de tørker dem ordentlig etterpå, dette stemmer ikke. Selv om regnevær ikke får konsekvenser med en gang kan de sakte men sikkert ødelegge kameraet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...