Gå til innhold

E30-feilmelding på canon ixus i5


Anbefalte innlegg

Vi hadde ixus 4 som fikk feilmelding E30 pluss at linsen "kilte seg". Dette kom trolig av at det var kommet støv inn i mekanikken. Vårt nye kamera som er en nyere modell har vi vært forsiktig med, og det har ikke vært problemer med mekanikken. Likevel kom kameraet med feilmelding E30, og det er ikke lenger muilg å ta bilder.

 

Forrige gang fant jeg mange meldinger på nettet om dette probleme, mange hadde opplevd det samme som oss, men nå virker det helt stille. Er det noen her som har erfaringer med dette kameraet, før vi kontakter Canon for å forsøke å bruke garanti? (Alltid lurt å vite dersom de sier at det er vanlig/ikke vanlig/slitasjedel som ikke dekkes av garanti mm :D )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

E30? Pleier å være E80 på objektivfeil.

 

Objektivfeil er ofte den vanligste årsaken til at kamera blir levert inn til reparasjon. Hvis dere er sikre på at kameraet ikke har fått støt, slag eller press i noen situasjon, så bør dere levere det inn som garantisak/reklamasjonssak. På verkstedet har de metoder for å finne ut om feilen er forårsaket feil bruk eller produksjonsfeil.

Lenke til kommentar

Objektiv feil på Ixus kameraer skylder også ofte fukt. Det ligger en fjær rundt objektiv og hvis du bruker kameraet i regnevær blir denne fjæren stadig vekk våt. Noe som fører til at den etter en tid begynner å ruste, og til slutt ryker den i to. Jeg skriver dette fordi mange tror det er greit å bruke kameraene sine i regnevær bare de tørker dem ordentlig etterpå, dette stemmer ikke. Selv om regnevær ikke får konsekvenser med en gang kan de sakte men sikkert ødelegge kameraet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...