Gå til innhold

Hvilket gratis partisjoneringsverktøy kan ...


Anbefalte innlegg

Hvilket gratis partisjoneringsverktøy kan utvide en NTFS-partisjon?

 

Situasjonen er slik: Jeg har en harddisk på 400GB der det finnes en partisjon på 50GB og et utildelt område på 350GB. Jeg har lagret omtrent 30GB på den lille partisjonen som jeg ikke har noen plass å mellomlagre og som jeg ikke vil miste. Jeg vil altså utvide NTFS-partisjonen på 50GB til 400GB uten å miste data. Jeg kjører Windows XP (vanlig 32bit) fra en annen fysisk harddisk. Jeg har prøvd å finne gratis partisjoneringsverktøy som kan gjøre dette uten hell. Enten støtter det ikke NTFS eller så vil den ikke utvide partisjoner uten datatap, eller så er det en demoversjon som ikke vil gjøre dette uten at jeg betaler. Har dere et godt tips til hvilken gratis partisjoneringsprogramvare som kan gjøre dette? Dataene som ligger på 50GB-partisjonen er forresten ikke så viktig at jeg ikke tar risikoen det innebærer å bruke partisjoneringsverktøy uten backup av de.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bruker Diskpart til det og extend commando.

Først retter du focus på disken/partition det gjelder.

Extend og disken din blir er en partition.

Extend size=antall i MB og det blir en kontrollert utvidelse.

 

Ingen Data går tapt.

Ellers se på noe med #sliter med 48-bit LBA buggen i XP# under lagringsmedier.

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd meg litt frem nå. Først lastet jeg ned Gparted live CD men det fungerte ganske dårlig. Dvs. Den villie ikke helt samarbeide, fant bare 2 av diskene, viste mange kråketegn, spanske menyer i Gparted-programmet og sort skjerm som plutselig ble ble grafisk etter hvert som jeg trykket meg rundt med tastaturet. Mulig det har noe å gjøre med at linux ikke er helt glad i ATI brikkesett med integrert grafikk.

 

Men siden gpartede er et program som kjøres under Gparted Live CD OS'et så tenkte jeg at det kanskje kunne våre mulig å finne programmet i andre linux-distroer også.

 

Jeg fyrte opp Ubuntu 6.06 64bit Live og fant jammen programmet der :) Nå finner den alle diskene og alt ser ut til å fungere helt som det skal. Jeg tok et skjermskudd i farta og slik ser det ut:

 

post-3851-1154180590_thumb.png

 

Nå skal jeg bare logge ut og starte opp Windows og se om det fungerer bra der også. *krysse fingrene*

 

Redigert: Jupp, dette funker som en drøm. Også så kjapt. Partisjonering tar jo en evighet i Windows. Dette gikk bare på noen få minutter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...