Jump to content
Sign in to follow this  
Simen1

Er det mulig å lage bra potetgull hjemme?

Recommended Posts

Jeg kom akkurat på en idè: Kan man lage potetgull hjemme? Uten å misslykkes?

Evt, hvilket utstyr trenger man og hvordan lager man det?

 

Jeg ser for meg at man lager potetstappe, krydrer den voldsomt (smakes til med litt på tuppen av en teskje), kjevler den ut, stykker opp flakene f.eks med en pizzaskjærer og legger de i ovnen for tørking. f.eks på 100'C med varmluft i en halvtimes tid (eller noe sånt).

 

En alternativ form kan være den som taffelsticks har. Den kan man lage ved å presse massen gjennom en kvern.

 

Kan dette fungere?

 

Har dere noen andre forslag til fremgangsmåter?

Share this post


Link to post

Var i donald en gang, husker ikke så godt. Men trur man skal kutte opp en rå potet i mange veldig tynne skiver og putte dem i en langpanne. Trur du skal smøre langpanna med litt olje. Stek dem på høy varme kort :p

Share this post


Link to post
Jeg kom akkurat på en idè: Kan man lage potetgull hjemme? Uten å misslykkes?

Evt, hvilket utstyr trenger man og hvordan lager man det?

 

Jeg ser for meg at man lager potetstappe, krydrer den voldsomt (smakes til med litt på tuppen av en teskje), kjevler den ut, stykker opp flakene f.eks med en pizzaskjærer og legger de i ovnen for tørking. f.eks på 100'C med varmluft i en halvtimes tid (eller noe sånt).

 

En alternativ form kan være den som taffelsticks har. Den kan man lage ved å presse massen gjennom en kvern.

 

Kan dette fungere?

 

Har dere noen andre forslag til fremgangsmåter?

6555931[/snapback]

Dette ville i såfall blitt en form for pringles da, jeg foretrekker å krydre potetskiver og fritere dem, det kan faktisk bli veldig godt

Share this post


Link to post

Jeg tror det med fritering/fteking i olje er veldig avhengig av temperatur og tid for å bli vellykket. (Jeg vil ikke ha vassne oljedryppende potetgull.)

 

Jeg tror potetmos-metoden er lettere å få vellykket. (Mange sorter optetgull er laget med denne metoden. F.eks Maarud potetskruer Paprika som var den potetgullposen som ga meg idéen for et par timer siden. :)

Share this post


Link to post
olivenolje i en kjel, så steker du potetskiver der... :love:

6556410[/snapback]

 

ikke olivenolje, men peanutolje ;)

eg er fra canada, og der bruker de:

"kettle cooked in peanut oil" for å lage de chipsen som er ganske like Sørlandschipsen :thumbup:

 

esa

Share this post


Link to post
Men teknologi og vitenskap? Ikke for å pirke, men det er vel ikke så avansert?

6556424[/snapback]

QFT. Alt for mye søppel i denne kategorien. Potetgull og rørdimensjoner... Trøste og bære.

Share this post


Link to post

Hmm.. det er kanskje ikke en så stor kunst å lage potetgull at den fortjener en plass i vitenskapsforumet. Jeg ombestemmer meg angående plassering og flytter tråden til off topic. :)

Share this post


Link to post

Hjemmelaget potetgull

Skjær potetene opp med ostehøvel.

Legg skivene i rennende vann etter hvert som de skives opp, da blir de også sprøere fordi stivelsen vaskes ut av dem.

Tørk dem godt med et håndkle før de friteres.

Stekes i to omganger (som chips). Første gang til såvidt svakt gule, i andre omgang til passe gylden.

La dem renne av seg på papir.

Krydres mens de er varme.

 

Høres godt ut, må kanskje prøves ut en gang jeg orker :)

Share this post


Link to post

Skal du ha sånnsom sørlands chipsen må du huske å bruke svak varme når du steker de. Og stek lenge så skal det vel bli bra. Sørlandschips/ Orginal Biff og løk er BEST!

Share this post


Link to post
Hvor kan jeg kjøpe peanøttolje?

6559745[/snapback]

 

rema 1000 25kr literen kansje det var 35kr

 

er stress det der chips greiene.

 

tørke hver eneeste chips er et helvetes ork, syns jeg ser dem sitter med klut chips på sørlandet. fra spøk til alvor maskiner. en fett rist er viktig og en øse til å ta opp potenen med, legg i rista så fettet renner ned i gryten igjen, legg det på papir.

 

 

kast løk i fettet. skal krydres etterpå?

Edited by pizzafordi

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...