Gå til innhold

Må hga nytt relê, hvilket og hvor?


Anbefalte innlegg

Dette har kasnkje ikke så mye med PC å gjøre, men det er jo elektronikk, så kanskje noen kan hjelpe meg likevel? Jeg har ei elektisk sag som klikka i dag, og sikringen går med en gang jeg setter i kontakta. Jeg åpna den opp, og fant et helt brent relê. Garantien er jo selvfølgelig nettopp gått ut, så tenkte det må få gå an å mekke til noe på egenhånd. Tok et par bilder av relêet...

 

DSC00163Small.jpg

 

DSC00162Small.jpg

 

Det var en knapp på toppen av relêet, men den er ikke med på bildene. Som dere ser så går det to ledninger inn, og tre ut. Det er en tegning der, men jeg forstår ikke helt hvilke punkter som blir kobla sammen når jeg trykker på knappen (Dette er eneste knappen på hele saga forresten, den styrer av og på naturlig nok).

 

Går det an å få tak i et nytt på elfa ellerno? Om det ikke ser identisk ut gjør ikke noe, skal få klemt det inn på en eller annen måte. Er ikke helt stø på akkurat hva det gjør, så jeg har ikke funnet noe selv. Setter stor pris på hjelp!

Endret av CSSSK
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det er ikke noe rele nei.

og få kjøpt den noe annet sted enn fra produsent, blir vanskelig.

vet at det blir dyrt fra produsent, men skal du beholde saga, er det nesten ingen annen utvet, for den knappen der er sikkert ""spesial laget"" til den saga der. (evt. andre fra samme merke...) ;)

Hvilket merke er det, modelnr. osv, har du det?

 

et villt forslag jeg tenkte på, kanskje gå på dynga og se om du finner noen sager der med tilsvarende bryter i...? :dontgetit:

Endret av just-_-me
Lenke til kommentar

No overbelastningsvern var det ikke inni der ihvertfall, hehe. Hele greia var forkulla inni :S

 

Er ikke så dyr den saga, og tviler på at produsent har mulighet til å skaffe reservedeler, da kan jeg vel like gjerne kjøpe ei ny. Men fins det ikke en bryter i løssalg med samme kontakter? Trenger ikke se identisk ut, bare det funker. Litt teip og lim så blir det så bra så, bare jeg får den igang igjen, hehe

Lenke til kommentar

Ellers kan du jo bare shoppe en hvilkensomhelst mikrobryter på 250V,9A ;)

6559532[/snapback]

 

 

Er vel akkurat det jeg mener er det enkleste, problemet er at jeg ikke skjønner helt akkurat hvilke kontakter som blir lukka når jeg trykker på knappen. Det går som sagt to ledninger inn og tre ut. Så, noen som kan klare opp det litt ved å se på tegninga?

 

 

Takker for feedback, folkens. Hyggelig når noen gidder å hjelpe til :)

Lenke til kommentar

er det en sag? hvis det er det, er det bare en vanlig bryter.

det enkleste du kan gjøre, er og skru av ledningene (merk godt først, slik at du vet hvor dem var) også kan du måle med et multimeter for og finne ut hvor det er kontakt før og etter du trykker på bryteren, og hvilke ledninger som har kontakt når. :)

Lenke til kommentar

Jeg har ikke så veldig mye greie på slike motorer, men mener å huske at det kan være en egen vikling for å skape et startfelt. Det er det jeg tipper den ekstra ledningen er til.

Da vil det bli nokså vanskelig å koble en vanlig bryter, tror du er avhengig av en spesiell som kobler startviklingen riktig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...