Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
ProphetSe7en skrev (9 timer siden):

Har dere noen gode kaffebønner å anbefale? Leter etter kaffe til hverdagsbruk, enten det trykkes på knappen for cappuccino, espresso, americano eller hva det skulle være. Altså en type som passer til flere ting for å gjøre det enkelt.

Siemens EQ7 er vel en bønne-til-kopp-maskin, og da tror jeg det er lurt å holde seg til bønner som er mørkere enn mediumbrent, og kanskje ikke fra de aller høyestliggende dyrkingsområdene - de er enklere å få til en god ekstrahering på enn lyse harde/tette bønner. Jeg ville ikke sett etter bønner i Tim Wendelboe-stil, altså.

Vil du være litt lokalpatriot, har jo Bergen Kaffebrenneri poser med røde etiketter for sine mørkbrente bønner, de kan være verdt å sjekke ut. (Dersom de er stengt på Møhlenpris, er det en Joker-butikk med romslige åpningstider et par hundre meter unna som også selger kaffe fra dem.)

Starbucks sine espressokaffer er oftest brent for mye (med det jeg synes er bitter askesmak), men den som vel er minst brent i filler er Starbucks Blonde Espresso Roast - finnes hos noen Coop-butikker i alle fall.

Kolonihagen har en espressokaffe fra Brasil (brent av Kaffa) - og deler av deres sortiment kan du finne på noen Rema1000-butikker. 

Ellers har Meny-butikkene mye utvalg, og jeg ville kanskje prøvd noen mørkbrente derfra? Og en del gamle travere på filter-/koke-kaffe på dagligvaren har mer mørkbrente slektninger, bare pass på at de ikke er ferdigkvernet om du vil prøve en pose.

Ellers synes jeg personlig at jeg fått til mine beste espressoer med kaffebønner fra Fuglen i Oslo, men det er vel pga at de bønnene der og da passet best med mitt utstyr, min måte å gjøre ting på og min smaksløker (de hadde en "Augusto Borges" jeg syntes var knall). På filter/aeropress er Tim Wendelboe min favoritt. Jeg drikker såpass mye kaffe på jobb, at det nesten bare blir i helgene jeg lager kaffe selv, og da synes jeg at jeg kan ta meg råd til de bønnene jeg liker aller best. :) 

... og så til slutt en - nei to! - helnerdete Hoffmann-videoer, selvsagt: The Best Bean to Cup (YT 35:22) og How To Dial In A Bean To Cup Machine (Like A Nerd) (YT 11:17)  :D 

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (2 timer siden):

Etter å ha sett de videoene så er jeg litt mer usikker på Siemens EQ7 😅

Har en kompis som kjøpte en EQ6 S100 på Black Friday for to år siden, og den blir brukt i familien der hver dag :) De liker mørkbrent kaffe, og det er nettopp det Siemens-en trenger for å kunne ekstrahere godt. Da er den god nok :thumbup: Hvis du ikke liker mørkbrent kaffe, kan det nok være at andre løsninger kan gi bedre* resultat?

*: i hvert fall teoretisk bedre i form av høy ekstraksjon - men det kan jo godt tenkes at du liker Siemens-resultatet best selv med lysere bønner, og da er den best for deg ;) 

Lenke til kommentar

Da ankom maskinen. Føler meg lurt, trodde faktisk jeg kjøpte en EQ7, men dette er da EQ700, en maskin produsert for Elkjøp.

Jeg burde nok undersøkt bedre, så har kun meg selv å takke.

Minner mer om de rimeligere modellene enn EQ7, som jeg forøvrig var å så i en annen butikk i dag. 

Ingen melkeholder

Ingen koppvarmer

Helt enorm plastikkfølelse av hele maskinen 

Følger ikke med noe som helst angående vedlikehold. Ikke silikon, ikke rensetabeletter, ikke vannfilter. Alt dette fikk jeg med på EQ3/5 som jeg hadde for ti år siden. 

Jeg ble skikkelig skuffet, dette skal liksom være en maskin som koster 18 000. 

Fremstår som en billig utgave som har fått skjermen til EQ7.

Med mindre den lager den beste kaffen jeg noen gang har smakt så går denne i retur.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Handler mye hos Jacu da det er en lokal butikk jeg stikker innom en gang blant, handler og en del Mukasa kaffebønner da jeg har en kafe som selger kaffe derfra noen meter utenfor min egen utgangsdør. Veldig mye god kaffe fra begge to, har en kompis som sverger til Stockfleths som jeg og har kjøpt noen bønner fra og har jo egentlig ikke noe vondt å si om det jeg har fått derfra heller :)

Endret av Evil-Duck
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

James Hoffmann lagde for lenge siden et par Youtube-videoer om å ha kaffebønner i fryseren og om å kjøre kaffebønner i mikrobølgeovn. I dag prøvde jeg en kombinasjon ;) 

Når jeg kjøper noen kvartkilos poser med kaffe, deler jeg jeg gjerne disse opp i porsjoner på 60-100 gram, legger dem i zip-poser, klemmer ut litt luft, lukker og merker dem og hiver dem i fryseren. Vanligvis tar jeg dem ut noen timer før jeg skal lage kaffe med dem, slik at de får romtemperatur før jeg åpner posen - da unngår jeg riming/dugging på bønnene.

Men i morges var jeg tom for kaffebønner, og kroppen forlangte en espresso PRONTO! Det jeg gjorde var å hente en 100 grams pose, åpnet den iskald og så kjapt som mulig tømte bønnene ned i en liten glassmugge som gikk inn i mikroen. 45 sek på full guffe, rørte litt rundt og 45 sek til. Resultatet var lunka og tørre bønner.

Og under ti minutter etter at jeg hentet bønnene i fryseren, kunne jeg nyte en ganske så god espresso :D 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (På 27.11.2022 den 16.07):

Elkjøp har jo 50 dagers åpent kjøp, og selv med vanlig 14 dagers angrerett ser jeg ikke problem med å lage kaffe og så returnere den. Bare å rengjøre den før retur.

Beholdt du den?

 

Antar det er snakk om samme maskin som jeg kjøpte meg i dag. Satt ned til 9000, og med 1700 i cashback fra Siemens.

https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kaffe-og-te/kaffemaskin-og-espressomaskin/siemens-eq700-kaffemaskin-tp703r09-sort/313611?scid=SEM6279&gclid=CjwKCAiAwomeBhBWEiwAM43YIMFDv61flMxXfPMwZHYlcwNae-ifC24bQCAM0RbmDnt_nwW3zT2UGhoCUCcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds#specifications

 

https://www.prisjakt.no/product.php?p=7191450#statistics

 

Enig i at typebegnelse/modellnummer var rotete. Googlet eq700 og leste en test som gjorde at jeg trodde Elkjøp sin hadde koppvarmer, kannefunksjon og melkebeholder.

https://www.lydogbilde.no/test/smart-hjem/smarte-kaffemaskiner-mai-2022/siemens-eq-700-tq707r03/

Det er derimot EQ.700 TP703R09 Elkjøp har, ikke omtalte EQ.700 TQ707R03. Rotete. Fant ut av det på forhånd og valgte å kjøpe likevel. Søstera mi har en EQ.6-maskin, og jeg falt egentlig for den slangen man bare stikker nedi melkekartongen! Vi to her hjemme drikker svart kaffe og kaffe med melk om hverandre. Synes det virker renslig og greit å slippe beholder til melka for en kaffekopp med melk kanskje annenhver dag.

90% av tiden blir det svart kaffe.

Endret av 1Dr.E
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Kaffe med variasjon denne lørdags formiddagen :)

Først en bråstart med en dobbel espresso laget på Augusto Borges fra Fuglen med Cafelat Robot. Så en kopp Caballero Geisha Honey fra Wendelboe med V60 (kvernet såpass fint at dryppingen tok 5 minutter). Og nå en kopp Costa Rica Anaerob fra Bergen Kaffebrenneri med Aeropress (langtidsbrygget i 25 minutter).

Aaah!   😋 Mye man irriterer seg over er virkelig bagateller. Nyt en god kopp kaffe eller tre i stedet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Fuglen har kommet med en smaksprøvepakke med 6 poser ulike filterkaffe, hver pose inneholder 60 gram - slett ikke dumt om man vil prøve hva de kan by på uten å måtte kjøpe en kvartkilo av hver. Og så kan man jo driste seg til å arrangere en kaffesmakingsseanse - 60 gram holder til max 5 personer hvis man regner 12 gram kaffebønner av hvert merke for 2 dl vann til hver person, det skulle bli over en liter kaffe per pers... :wow: Jeg tror ikke jeg kjenner så mange som 5 personer som er nok interessert i kaffe til å slå seg med på noe sånt, men det kan godt tenkes jeg kjøper en sånn pakke helt til meg selv :)

image.thumb.png.b8cfc9afdda921aa39bee0ebb1ee2a84.png

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Dubious skrev (2 timer siden):

Hvor er det best å kjøpe Aeropress?
Eller hvor kjøper dere kaffeutstyr etc.?

Valget står mellom Aeropress og pulverkaffe for hytta til påska. 

Spørs kva du definerer som best. Mange som selger på nett, samt kaffisjapper rundt i landet. 389,- på Bakeren og Kokken akkurat no.

Alt er betre enn frysetørka kaffi.

Lenke til kommentar
d'espresso skrev (2 timer siden):

Muttern ønsker seg en kapselmaskin type Nespresso som et tillegg til Moccamasteren.. Er det noen forslag der ute? :)

Hva med.... Nespresso..?

Jeg er fornøyd med min Nespresso maskin.
Jeg har "vertuo plus deluxe flat top" fordi original kapslene lager for små kopper med kaffe.
Jeg har original også, som ble kjøpt først, men brukes neste ikke. 
Original kapsler får en kjøpt i daglivarebutikker, vertuo må kjøpes hos Nespresso.

Vertuo Next og pop er mer moderne med Bluetooth og wifi. 
Ingen erfaring med de.

Endret av Dubious
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...