Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ved vakuumpakket frysing kan grønn kaffe til og med ligge i årevis, slik George Howell driver med nå. Jeg merker forøvrig at kaffen jeg brenner ofte er på sitt beste etter to uker, dette med et par dager er bare et minstekrav. En måned etter brenning kan lett være like bra som en uke.

Endret av Han Far
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med Cold Brew mener jeg kaffe som er brygget med kaldt vann i kjøleskap over lang tid (8-12 t). Jeg syns at det er veldig godt, og foretrekker det fremfor varmbrygget kaffe som er kjølt ned.  :)

 

Og takk for forslagene over! Skal ta en tur på Kaffebrenneriet. 

 

Eg hadde gått for noe syrlig, god Kenya evt Ethiopia. For meg "L&C" fra Ugly Baby hadde vert fantastisk til cold brew, men det kommer kva DU liker. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Prøvde 2x Dromedar, Jacobsen & Svart og Sellenraa. På første Dromedar tok det 50 minutt(!) å få ein kopp Kalita. Eg måtte ta det med i pappkopp sidan eg ikkje kunne sitja der lengre. Kaffi høyrer ikkje heime i papp, så det var vanskeleg å vurdere brygget, men det verka kurant.

 

På Jacobsen & Svart trur eg det vart ein kenyansk. Det var tendensar til noko bra der, men den var ganske svak og ikkje så veldig spanande.

 

På andre Dromedar fekk eg endeleg drikka av porselen. Grei kaffi, ikkje så mykje meir eigentleg.

 

Favoritten på turen var Sellenraa. Der prøvde eg ein frå Colombia og fekk ein bonuskopp frå servitøren med ein frå Kenya eg òg hadde vurdert. Begge var absolutt gode, dei beste på turen. Servitøren sjekka TDS når eg var på vei ut, så eg spurte kva extraction yield dei sikta på, men dei opererte visst kun i TDS, og han forsto kanskje ikkje kva eg spurte om. Så lenge ein bryggar same mengder kvar gong og er nøyaktig med mengdane så er det kurant å styre etter TDS, men for min del var det ikkje så nyttig sidan eg ikkje visste dose og bryggevekt. Han sa 64g/l, så eg kan jo estimere litt, men det blir ikkje heilt riktig. Dei har vel fått opplæring med bruk av TDS.

 

På Sellenraa brygga dei filter på kanne, og det blir ofte betre kaffi på den måten enn når dei lagar håndbrygg med V60, Kalita eller liknande. Ein kaffitraktar gjev meir stabile resultat frå gong til gong, mens håndbrygg har større rom for feil. Så lenge kaffien blir oppbevart på termos eller isolert kanne, så kan den halde seg ei stund.

 

Coffeeberry i Stavanger har ein traktar for enkeltbrygg der ein kan plassere ein dripper under. Eg vil tru den gjev meir stabile brygg når det først er justert inn.

Endret av Zeph
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-GTrad9iY

Kaffibønner er ingen problem.

Takk for info. Kjøpte fra ebay og de kom fram men smaken var kanskje ikke helt på topp, mulig feil roasting, brukte varmluft 250 gr., poppet nesten som popcorn
 
EDIT: Ikke nok med at bønnene var rett og slett ganske dårlige. De (kineserne) presterte å dekorere posen med bilde av en tekanne  :lol:
Endret av Slettet-GTrad9iY
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Min første aeropress ble pensjonert pga BPA-plast. Den andre har nå takket for seg (sprekk i stempelpakninga). Jeg har også slitt litt med filter som ikke passer, så nå er jeg klar for noe annerledes. Har dere noen forslag? Krav:

 

- God brygger som ikke ødelegger den gode råvaren

- Beregnet for 1 kopp av gangen

- Billig og enkel

 

Kvern og vannkoker har jeg fra før.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kvar hamnar Clever smaksmessig ift. V60 og Kalita? Eg brukte ei stund Kalita, men etter at det vart kjøpt V60 har den støva ned.

 

Ingenting blir vel enklare enn Aeropress og du kan skifte pakning på stempelet, men om der er ynskje om noko nytt så går Clever for å vere bra saker.

 

Om immersion er eit poeng så kanskje franskpresse, men då kunne ein vel like gjerne behaldt Aeropress.

Lenke til kommentar

Kvar hamnar Clever smaksmessig ift. V60 og Kalita? Eg brukte ei stund Kalita, men etter at det vart kjøpt V60 har den støva ned.

 

 

Smaken avhenger av ekstraksjonsprosessen, dvs temperatur, tid, gjennomstrømming og filter. I så måte er Clever veldig fleksibel, siden man enten kan sette den rett på en kopp og bruke som vanlig pour-over eller la den trekke lenge før du tømmer, med eller uten å røre først for å få mer gjennomstrømning etter at gruten har sunket. Men, den vanligste måten hvor man heller alt vannet samtidig, lar kaffen trekke en stund og så tømmer gir mer fokus på fylde og sødme.

Lenke til kommentar

Kvar hamnar Clever smaksmessig ift. V60 og Kalita? Eg brukte ei stund Kalita, men etter at det vart kjøpt V60 har den støva ned.

 

Ingenting blir vel enklare enn Aeropress og du kan skifte pakning på stempelet, men om der er ynskje om noko nytt så går Clever for å vere bra saker.

 

Om immersion er eit poeng så kanskje franskpresse, men då kunne ein vel like gjerne behaldt Aeropress.

 

Smaksmessig vil eg si clever taper stort til både V60 og Kalita, så fremt du er flink med de to sistenevnte. Er ein ute etter noe enkelt, uten å ta seg bry med å styre temp, mengde, osv, så kan clever vare bedre alternativ.

Lenke til kommentar

Jeg har bytta ut aeropress med moccamaster!  Lenge leve latskapen. Nå kan jeg faktisk bruke tid på å lage frokosten, isteden for å stå å dille med aeropressen :D

 

Har du ikke tid til 20 minutter for god kaffe? Stå opp tidligere :) Manuell kvern og V60 er den beste starten på dagen. :)

Endret av mellowman
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
On 10/7/2019 at 10:31 PM, BMWcoupeftw said:

Jeg har bytta ut aeropress med moccamaster!  Lenge leve latskapen. Nå kan jeg faktisk bruke tid på å lage frokosten, isteden for å stå å dille med aeropressen :D 

Det tar meg 2 min å lage aeropress (mens eg lager frokost).
Sette på vannkoker (88* som holder temp når den er ferdig). Veie og kverne kaffe - ca 10-15 sec.
Lage selve aeropress - 1.5 - 2 min. Reverse-press. 15g kaffee, litt vann, spinne rundt. 210ml vann (totalt). Vente 1.5min, slow-press.

Ha i vann, kverne o.l. må du gjøre med mokkamaster også. Så det er jo kun selve pressingen du sparer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...