Gå til innhold

Dårlig kjøling på s939-CPU?


Neptun_

Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg har et lite problem. Når jeg spiller begynner CPU-vifta å lage så mye lyd at kabinettet begynner å riste, og selve lyden er ekstremt irriterende. Det høres ut som om det er ulidelig varmt inne der, men det er alltid rundt 30 C i kabinettet. Så snart jeg tar bordvifta mi ned mot kabinettet stopper lyden og jeg kan spille videre. Men da blir jeg varm, og har jeg vinduet oppe kommer all slags møll og dritt inn (jeg skal kjøpe myggnetting snart ja), så jeg regner med at det tyder på dårlig luftgjennomstrømning der selve kabinettet står ( den står i skrivebodet, har dog fjernet skapdøren for lenge siden).

Har også en 80 mm vifte som blåser direkte mot CPU-vifta (som er originalvifta/kjler jeg fikk med min 3700+), og det er ingen forskjell til og med om jeg har airducten som sørger for fullstendig direkte blåsing på kjøleren.

Hva kan egentlig forårsake denne syke lyden? Jeg vil gjerne ha bordvifta mi der den hører hjemme, her oppe på bordet. Vil det hjelpe å legge på ny kjølepasta? Skal også nevnes at det starter ikke å hakke eller noe i de mest krevende spillene jeg har, kommer bare den syke lyden. Tydeligvis har noe av den lyden med noen metallplater bakpå kabinettet (de man skal ta ut for å sette inn nye ting i PCI-slotene), men dette forårsakes jo av ristinga fra kjøleren.

 

 

 

Idle og 5 min med CS:S.

post-64837-1153585917_thumb.jpg

post-64837-1153586497_thumb.jpg

Endret av Neptun_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Løst. TItta rundt i kabinettet og gjorde diverse modifiseringer i sted.

- Byttet ut 80 mm-vifta som sitter bakerst i kabinettet som blåser luft UT med en 92 mm vifte som jeg satt til å suge inn i kabinettet.

- Satt på airducten som fulgte med kabinettet igjen slik at den er tilbake rett på CPU-kjøleren.

- Tok ny kjølepasta på CPU.

- Satt 80 mm som var bakerst i kabinettet på en ledig plass helt foran slik at den også suger inn luft.

-Tok ut en USB-kontakt som skal sitte i PCI-porten (som var relativt løs)

 

Problem fikset.

Lenke til kommentar

Boxed vifta som fulgte med min amd64 3700+ cpu surrer seg opp i 6000rpm når jeg spiller, tempen er okay men den cpu vifta bråker noe helt jævlig spør du meg, så nå har jeg endelig tatt til vett og bestilt ny cpu kjøler som fårhåpentligvis kjøler like godt men ikke bråker så ekstremt.

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...