Gå til innhold

Naturvernforbundet foreslår fritidsfiskelapp


Anbefalte innlegg

Til tross for noen år på reva hender det stadig at jeg blir forbauset.

 

Det er like naturlig at fiskere må ta ett sertifikat som jegerne tar jegerprøven, det mener Generalsekretær i Naturvernforbundet Tore Killingdal.

 

Jeger og fiskerforbundet er negative.

 

Man skulle forvente og tro at en Generalsekretær i Naturvernforbundet vet at sertifikater og dets like IKKE er naturlig men menneskeskapt som eksos, plantevernmidler og plast.

 

Men under uvitenhetens tyranni skal man kanskje ikke forvente så mye, muligheter for og spe på statskassa for senere og be om økte bevilligninger teller vel mere i denne sak.

 

HAR løst jegeravgift uten og tatt jegerprøven og det har mennesker gjort ( jaktet ) siden tidens morgen uten papirer.

 

Er oppvokst nede i fjærestenene og ville gjerne sett den som skulle LÆRE meg om fiske etter 35-40 år i fjæra.

 

Som en gammel kone sa til meg en gang- Alle menn ligger med sin kone på sin måte-

 

Men for at Naturvernforbundet skal få mere penger fra statskassa føler de vel de bør (bidra) med noe og derfor dette idiotiske forslag.

 

Her i Nordland er øyer og holmer blitt ett ødeland etter at Mink kom, Havørn fredet og folket fikk tilskudd for å flytte inn til fastlandet på 50 og 60-tallet.

 

Fuglebestander som Fiskemåke, ærfugl er halvert, Terne er forsvunnet og (alt) går den gærne vei.

 

FORESLÅR herved at Generalsekretær i Naturvernforbundet degraderes til klossmajor.

 

Takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som relativt aktiv "fritidsfisker" synes jeg dette var tåpelig. Når man tar jegerprøva lærer man først og fremst om våpen/sikkerhet, hvor man skal treffe et dyr, forskjellen på forskjellige dyr, og kanskje litt vagt om lover. Hva skulle man lært om ved fisking?

 

Skulle man lært hvordan en fiskestang fungerer?

 

Skulle man lært om fiskestang-sikkerhet?

 

Skulle man lært om hvordan man skal kroke en fisk? Jeg er kanskje ingen ekspert, men fiskeren har liten kontroll over hvordan fisken biter på kroken. Når man jakter kan man SE dyret før man skyter og derfor velge hvor på dyret man skal treffe. Det er ikke tilfellet ved fisking.

 

Skal man lære om forskjellen på de forskjellige fiskene? Det er jo rimlig teit da man har svært liten kontroll på hvilken fisk man får før man har fått den opp. Når man jakter så SER man hva man skyter på og kan derfor unnlate å skyte enkelte typer dyr. Dette er ikke tilfellet ved fisking.

 

Skal man lære om lover? Hvor mange lover rundt fisking som er like viktige som enkelte lover i forbindelse med våpen og jakt? Jeg ser for meg en prøve med 1stk ja/nei spørsmål: "er det lov å fiske med levende agn?". Jeg tror de fleste ville kunne bestå en slik prøve.

 

 

Dette er et idiotisk og svært lite gjennomtenkt forslag. I et desperat forsøk på å få ungdom ut i naturen har vi en lov som gir alle under 16 år lov til å fiske uten fiskekort, men hvis man må kurses for å kunne kaste et snøre utti vannet tror jeg nok den loven blir ganske ubrukelig. Jeg hadde aldri giddet å måtte kurses i fisking når jeg var på den alderen. Noe så enkelt og harmløst som fisking BØR mennesker være smarte nok til å kunne bedrive uten overformynderi.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...