Gå til innhold

Radioresepsjonen - Diskutér tidenes lettbeinte underholdningsprogram her!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jason P. C. skrev (11 timer siden):

Men jeg skjønner fortsatt ikke hvordan de tjener penger. Eller, schibsted. Det er få som vil betale for RR. Hvordan kan det firmaet ha millioner å avse hvert år, hvor får de inntekten fra?

Podcast har hatt en enorm vekst de siste årene. De beste har noen hundre tusen streams per episode. Det Schibsted har gjort er egentlig å kapre "alle" de beste og gjort et stort bet på at de da får med en god andel av disse over på å betale månedlig. Misjonen, Friminutt og RR dekker også et spredt spekter av lyttere. Det er ikke usannsynlig at de kan få opp i hundretuseners-klassen med abonnenter. For hver 100 000 abonnent sitter de med godt over 6 mill per måned. Det er over 70 mill i året og jeg tror 100 000 abonnenter er et forsiktig anslag hva gjelder betalende abonnenter. Og så kommer det to ting til: Schibsted har garantert skaffet seg rettigheter utenom selve podcasten. Postkasseshow, t-skjorter, bøker osv. tipper jeg nå er en del av den generelle arbeidsavtalen. Kostnadene ved å lage podcast er også veldig små, det er jo nesten bare lønnsutgifter.

Potensialet er der jo, og så har de nok vært redde for at andre giganter skal komme før de(Apple lanserte nylig betalløsning for podcaster).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...