Gå til innhold

Flytråden for de reiseglade


Anbefalte innlegg

robertaas skrev (På 9.8.2021 den 9.47):

Jeg er usikker på om de åpner innsjekking mer enn 2 timer før flight som er normen for mange. Det skader ikke å spørre flyselskapet.

 

Jeg møtte opp ved innsjekk kl 4. Da var det allerede en kø foran meg. Skrankene åpnet noen minutter senere. Køen var ikke veldig lang, men den ble fort lenger bak meg, og det tok meg likevel 45 - 50 minutter å komme gjennom. Det var kanskje ikke så rart, for da det var min tur hadde jeg alt av papirer som jeg trengte og enda mer klart i hånden, la det frem med en gang og gikk systematisk gjennom alt for å bli fort ferdig. Men jeg ble også spurt om vaksinasjonsstatus og koronatest. Ingen av delene var påkrevd for å mellomlande i Amsterdam eller for å fly videre til Colombia, og KLM krever det heller ikke av passasjerene sine. Jeg forklarte det kort, men viste at jeg hadde fått én vaksindose og at jeg likevel hadde tatt en koronatest dagen før. Hvis de holder på sånn med alle, tar det naturligvis lang tid å sjekke dem inn.

Sikkerhetssjekken tok kanskje ikke så mye lenger tid, men den var mer rotete og preget av mer trengsel enn den vanligvis er når jeg reiser. Det var nok mest fordi de ikke hadde åpnet flere sperrebånd og brukt plassen de hadde tilgjengelig, så køen gikk ut av portene der man scanner boardingkortet. Det er ikke ofte jeg trykker på det sure fjeset når jeg er kommet gjennom, men jeg gjorde det da.

Til slutt var jeg på gaten ca en halvtime før boarding. Hadde jeg kommet mange minutter senere enn jeg gjorde, hadde jeg nok lett fått dårlig tid siden køen i innsjekk fyllte seg opp fortere enn skrankene tok den unna da de åpnet.

Det var mye enklere å reise hjem. Da jeg sjekket inn hos KLM i Bogotá og prøvde å vise frem dokumentasjonen på testen jeg hadde jobbet hardt for å få dagen før, ville de ikke se den. Verken i Bogotá, Amsterdam eller Oslo ble jeg bedt om testresultatet eller noen av de andre papirene jeg hadde med.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har så smått begynt å reise igjen. Hadde en to ukers rundreise i Extremadura i september, og en liten weekendtur til Amsterdam helt nylig. Til neste år satser jeg på lengre turer til Mexico og Kyushu.

Jeg hadde den samme opplevelsen med KLM om at jeg får muligheten til å sjekke inn online men må til skranken for å få boardingpass, som gjør at man ikke sparer spesielt mye tid på å sjekke inn online. På veien tilbake igjen fikk jeg imidlertid boarding pass ved online check in. Jeg håper ting har roet seg og at det blir mindre korona-styr når jeg skal reise neste år.

Det var også en del frem og tilbake med innsjekking av håndbagasje. Begge veier fikk jeg beskjed om at flyet var fullt og at jeg skulle sjekke inn håndbagasjen. Jeg forstod ikke det som at det var valgfritt, men så på flyet at mange kom på med store trillekofferter som må ha vært akkurat innenfor målene, og det ble et 20 minutters puslespill for flyvertinnene å få plass til alt. Fordelen var at jeg kunne ta med væsker (hvis jeg reiser med kun håndbagasje pleier jeg å kjøpe den slags på stedet). Fikk samme beskjed på veien tilbake og pakket med sjampo o.l., men på flyplassen var det kaos og jeg fikk beskjed om at det var så travelt i skranken at de ikke hadde tid til å sjekke inn håndbagasje. Bare å hive alt av væsker og gå i sikkerhetskontrollen. Jeg stusser alltid litt over at de kan bli tatt på senga av kundemassen iom det meste av fly er booket lang tid i forveien.

Lenke til kommentar

Urk. Jeg skal på jobbtur til CES i Las Vegas på nyåret, og bestilte T/R med BA i forrige uke, via London. Først kansellerte de flyet mitt til London, slik at jeg nå må fly klokken 06:50 fra Gardermoen, og så sitte 7,5 timer og stirre i veggen på Heathrow før jeg flyr videre.

Så, i går, kansellerte de flyet mitt tilbake fra London til Oslo, og satte opp et nytt så tidlig at jeg ennå er i luften over Atlanteren når det tar av fra London. Enten må jeg altså reise fra Vegas så tidlig at hele turen blir langt mindre nyttig for jobben, eller så må jeg fly senere slik at hele helgen min spises opp og ikke bare halve.

Som om ikke det var nok, så er det siste helgen fruen og jeg har sammen før hun flytter til Australia for et halvt år. Jeg hadde ... planer.

EDIT: Og der ble jaggu 06:50-flyet til London kansellert også ja, uten at noe annet ble satt opp. Moro.

Endret av Aetius
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Bestilte akkurat en flytur med Latam Airways. Bestilte uten innsjekket baggasje, vanligvis holder det med en ryggsekk på korte opphold som jeg tar med inn på flyet. Ser nå at det står på bekreftelsen: 45 x 35 x 20 cm - og 4kg? Betyr det at jeg ikke kan gå ombord med en ryggsekk på 10kg? 

BAGGAGE
   
1 × baggage-personal-item.png

Personal item
45 × 35 × 20 cm , 4 kg

 

 

Lenke til kommentar

At de sier "personal item" tyder det på at det er ett av mange selskaper som ikke inkluderer vanlig håndbagasje i de billigste billettene.

Man har "personal item" som er lite og lett og som skal plasseres under setet forran deg.

Så kan man betale ekstra for "cabin luggage" som er større og tyngere og kan plasseres i bagasjehylla. Om du booket rett fra flyselskapet var det umulig å unngå å se dette ved booking, men booket du fra andre kan du få deg en overraskelse.

For selskaper med denne policyen kan man risikere veiing, måling og betalingsterminal ved gate.

Lenke til kommentar

Hm. Skjønner! Lurer litt på hvordan de sjekker dette, når man går gjennom security, så er det umulig å vite hvem som har en ryggsekk eller kun en personal item da alle skal til forskjellige destinasjoner. Muligens de finner det ut når man er på gate og på vei inn i flyet, men igjen - aldri sett at de sjekker dette her. 

Jeg setter alltid ryggsekken under setet foran meg, så plass er ikke noe stress uansett

Lenke til kommentar
SoulRunner9 skrev (2 timer siden):

Muligens de finner det ut når man er på gate og på vei inn i flyet, men igjen - aldri sett at de sjekker dette her. 

Jeg setter alltid ryggsekken under setet foran meg, så plass er ikke noe stress uansett

Om de står der og sjekker ved gate spiller det ingen rolle hvor du sier at du skal plassere bagasjen. Det er kun størrelse og vekt som teller.

Flere har begynt med dette de siste årene og mange står klare med betalingsterminal ved gate. Hvordan det var å reise "før i tiden" kan man stort sett glemme, nå gjelder det å være våken når du booker og sjekker inn. Husker jeg satte ved siden av et par som hadde gått i alle fellene og ikke hadde vært våkne ved booking og innsjekking. De klaget over hvor mye turen deres kostet til slutt. Jeg takket dem for å ha sponset min billige billett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Reiste med Latam for noen år siden i sør amerika, og da ble mange som de mistenkte hadde for stor bagasje tatt til sides ved gaten og bagasje målt/veid, skjedde på begge flightene jeg hadde med Latam. Ene A320 flyet vi var på hadde forøvrig sett sine beste dager, to av setene manglet trekket på seteputen (var kun skumgummien under igjen), og ellers var kabinen svært utslitt. De var ikke folk som var tildelt de ødelagte setene da, og vi kom frem der vi skulle uten å falle ned, så kan vel ikke klage. -Eller jo kan vel klage for jeg fikk ikke med innsjekket bagasje, den kom først 3 dager senere, ganske kjedelig når man har planlagt en reiserute hvor man kun er få dager på hver plass.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...