Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hvordan kopiere filer fra harddisk i Dos?


Anbefalte innlegg

Jeg klarer ikke å få kjørt Windows XP, kommer heller ikke inn i Dos gjennom å trykke "r" på Recovery-CD'en (med Windows XP). Blir spurt om et administrator-passord jeg ikke har...

 

Derimot har jeg gjennom "ultimate boot CD" kommet meg inn i Dos (da med bokstaven "d"), men kun med lesetilgang. Jeg kan da se alle filene mine, men hvordan kan jeg kopiere disse på en CD, minnekort osv? Det er vel neppe mulig med vanlig CD-brenning eller at minnekortet får en egen partisjon/disk-bokstav slik det er i Windows?

 

Noen som har tips? Please?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for gode tips!

 

Jeg har en gammel Knoppix-CD, men der har jeg ikke klart å finne ut hvordan jeg skal se filene på harddisken engang. Langt mindre funnet ut hvordan jeg kan skrive til CD/DVD. Bør jeg laste ned en nyere versjon, eller har noen en kjapp Linux-intro for meg?

 

 

Håreks forslag om å putte harddisken i en annen PC hørtes også veldig greit ut. Bortsett fra at jeg kun har en laptop ved siden av den stasjonære (som jeg sliter med). Det er vel ikke mulig å bruke noen slags kabel mellom de? Jeg får evt. høre med en kamerat. Jeg har ikke god peiling på hardware, er det vanskelig å få kontakt med min harddisk etter at jeg evt. har stappet den inn i en kamerat sin PC?

Lenke til kommentar

Jeg begynte å tenke på en ny løsning, vil dette fungere:

Jeg kjøper en ny intern harddisk som jeg setter inn i PC'en (har ikke åpnet, men antar det er plass til en til?).

 

Kan jeg da installere Windows XP på den nye harddisken og samtidig få tilgang til den gamle?

 

Vil det skape problemer at jeg ikke har "administrator"-passordet for å komme inn i dos?

Lenke til kommentar

Det vil fungere, akkurat som det vil fungere å sette den gamle disken inn i en annen PC.

 

Det du kaller DOS er ikke DOS, det er Recovery Console. Blir lett forvirring av å bruke feil begreper.

 

Det passordet skal ikke hindre deg i å få tilgang til data når disken er slave.

Men det kan hende du får "Access is Denied" Error Message When You Try to Open a Folder. Løsning her: http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;810881

 

PS. Ikke koble til den gamle disken før du er ferdig med å installere på den nye.

Lenke til kommentar

Først - takk for oppklaringen av Dos/Recovery Console, Hårek. Jeg lurte veldig på hva Recovery Console var for noe..

 

Jeg åpnet kabinettet nettopp, den harddisken jeg har er en Barracuda Seagate 250 MB, 7200 RPM.

 

Er dette et greit alternativ;

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=307913&cks=PLC

Antar jeg må kjøpe en SATA-kabel i tillegg, men kan jeg benytte samme strømkabel som til den eksisterende harddisken; det ser ut som det er en ledig kontakt?

 

innvendig-pc.JPG

 

Jeg antar at de ledige kontaktene rundt SATA-kabelen på hovedkortet er til nettopp flere harddisker. Slipper jeg å styre med jumpere dersom jeg bruker en ny SATA-kabel? Hvordan vet maskinen isåfall hvilken som er "primary"?

Lenke til kommentar

Takk for hjelpen! Har nå fått installert XP på en ny harddisk, og kan heldigvis lese/skrive på min gamle også.

 

Det beste hadde derimot vært å kunne reparere systemfilene på den gamle harddisken, så slipper jeg installere alt på nytt. Feilen jeg gjorde når jeg forsøkte å gjenopprette den gamle harddisken var å erstatte filen \windows\system32\config\system med en fil fra repair-folderen (slik beskrevet her: http://www.kellys-korner-xp.com/xp_sys32.htm). Det førte til at jeg ikke lenger kom inn i Recovery Console (ble spurt om et administrator passord jeg ikke har). Før jeg erstattet system-filen tok jeg en kopi av denne filen, men jeg kopierte den til samme mappe (kalte den system.bak). Når jeg nå går inn i denne mappen er denne system.bak filen borte, men det ligger en fil system.sav der. Jeg antar at dette er en backup av filen jeg kopierte fra repair-folderen, som XP har opprettet når jeg forsøkte å reinstallere XP på den gamle harddisken.

 

Så spørsmålet mitt er: Kan jeg erstatte \windows\system32\config\system filen på min gamle harddisk med den fra min nye harddisk (som fungerer som den skal)? Eller vil ikke dette fungere. Målet hadde vært å få reparert den gamle harddisken/XP slik at jeg slipper installere alt på nytt på den nye...

Lenke til kommentar

Det passordet skal ikke hindre deg i å få tilgang til data når disken er slave.

Men det kan hende du får "Access is Denied" Error Message When You Try to Open a Folder. Løsning her: http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;810881

 

Jeg fikk nettopp dette problemet dersom jeg forsøker å lese filer som ligger under "My Documents" til de tidligere bruker-kontoene... Men jeg har ikke det valget "Use simple filesharing" som det refereres til på Microsoft sine sider.

Jeg har XP Home, har det noe å si?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...