Gå til innhold

Hvor, når og hvorfor oppstod jødehat?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man har klassisk kristen antisemittisme, med bakgrunn i at "jødene" drepte Jesus. Man kan også blande inn erstatningsteologi mm. Denne religiøse siden, blandet med naturlig forfølgelse grunnet minoritetsstatus i Europa (alle minoriteter ble i større og mindre grad diskriminert) danner bakteppet for den historiske antisemittismen.

Lenke til kommentar

De svarene som har blitt nevnt er fra et mer historisk perspektiv. I nyere tid har jeg hørt om tilfeller hvor jøder ikke blir likt fordi de har en tendens til å diskriminere til fordel for sine egne i maktposisjoner, f.eks. i USA og at det derfor sitter en del jøder med makt og penger, mens andre ikke slipper til. Om dette er sant er jeg ikke sikker på, men man ser jo tydelig tendenser til det.

Lenke til kommentar

For å begynne med det gamle. Det gamle testamentet handlerjo stort sett bare om jødenes forfølgelse opp igjennom historien. Allerede her begynner de å bli et forfulgt folk. Her snakker vi om et folk (med stor felles tilhørighet) som ikke har noe land eller samlingssteder. De blir spredd utover alle verdens hjørner. Så kommer denne hendelsen med Guds død osv. En hendelse som for meg er helt uforstålig at jødene skulle få skylden for.

 

Så etter dette blir de jaget og fordrevet. Lover er i mot dem, sivilbefolkningen er i mot dem. De blir drept og henrettet over en lav sko under hele middelalderen. Og det stoppet ikke da, det ble egentlig bare værre og værre. Så da Hitler kom til makten, var det definitivt slutt på morra. Nok om det.

 

Tilbake til topic. Hvor oppsto antisemittismen? Det er vel ikke vanskeligere enn der hvor jødene befantseg, sånn litt over alt.

Når? Siden veldig lenge siden har de vært forfulgt og er det fortsatt. Har ikke noe mer nøyaktig svar enn det.

Hvorfor? Det er veldig hendig med en syndebukk og jødene har definitivt havnet under den kategorien. Er du borgermester og noen drept og voldtatt en jente i middelalderlandsbyen din, skyld på han med skjegget og den rare tingesten oppe på hodet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...