Gå til innhold

Multimeter for å sjekke om kondesator er ødelagt


Anbefalte innlegg

Jeg trenger å måle resistensen på en rekke kondesatorer... Har ikke mye erfaring, men har et multimeter med ohm måling. Kan kondensatorer sjekkes uten at strøm er koblet til hovedkortet (det er et slags hovedkort jeg skal fikse ja, en Dreambox DM500S)? Kan kondenstaorer sjekkes uten å lodde dem fra hovedkortet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kondensatorer måles ikke for resistans, siden likestrøm ikke slipper gjennom (man kan derimot måle impedans, som er 'motstand' for vekselstrøm).

Et multimeter er ikke brukbart til å måle på en kondensator, det er spesielle instrumenter som brukes for å måle kapasitans.

Det er heller liten vits i å måle komponenter som er loddet inn i en krets. Man vet da ikke hva man måler, spesiellt ikke hvis man ikke har et skjema.

Lenke til kommentar

En elektrolytt som går i stykker pga feil polaritet vil praktisk talt eksplodere. De kan også sprekke og bule ut på toppen.

Så du kan bare se etter fysiske skader.

 

En stor kondensator vil lades sakte opp, og avlesningen vil da variere hvis du måler den med et ohm-meter. Da vet du at den fungerer sånn noenlunde.

Lenke til kommentar
Hvis resistansen øker betyr det at kondensatoren lader seg opp. Det finnes jo multimetere med kondensatortester også, da.

5490727[/snapback]

Hvorfor mistenker du at kondensatorene er ødelagt? Kjenner du elektrolytt lukt? (velkjent duft i nærheten av GK Elektro klasser)

 

Hva er det som ikke fungerer på boxen? Hjelper somregel om man kan eliminere deler av kortet som sannsynligvis fungerer.

 

Litt av en ting å feilsøke på for en som ikke vet hvordan man tester komponenter... :) Håper du har masse tid :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...