Gå til innhold

Sony i et alvorlig PS3/Blu-Ray dilemma


Jc-g

Anbefalte innlegg

Selvom Sony ikke har annonsert prisen på Blu-Ray spillerne ennå, offentliggjorde Pioneer at deres spillere skulle koste 1800$ når de kommer på markedet til sommeren. Med norske avgifter etc. blir dette fort 15.000 kroner. Dersom Sony overhode skal klare å konkurrere med MS og Nintendo, så må de matche deres pris på konsollen. Dvs. at de ikke bør gå for mye over 4000,- per konsoll. Sony vil da tape enormt mye penger per konsoll, hvis produksjonskostnaden på blu-ray spilleren i seg selv ligger på rundt 6000,- Sony vil da gå med et vanvittig tap for hver konsoll som selges, og det gjør ikke situasjonen for selskapet enklere. Playstation avdelingen er den eneste som går med overskudd, og tap også her vil sette hele Sony i enda større økonomiske problemer.

 

Sony har altså presset seg selv opp i et hjørne, ved å insistere på at Blu-Ray skal følge med hver eneste PS3. Personlig tror jeg de blir tvunget til å droppe det, evt. utsette hele lanseringen til prisene har sunket. Problemet da er at de går på en PR-smell av dimensjoner. Evt. vil en utsettelse føre til at enda større andeler av markedet tilfaller MS og Nintendo. Situasjonen er absolutt ikke positiv for Sony for tiden, og de neste 6 mnd. blir svært avgjørende for Sonys videre eksistens.

 

Kilder:

http://www.economist.com/displaystory.cfm?story_id=4462468

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=290984

http://news.teamxbox.com/xbox/10007/Pionee...ay-Disc-Player/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snodig, ettersom de solgte over 100 millioner PS1 og har solgt over 100 milloner PS2.

5406850[/snapback]

Hva hjelper det Sony at de tidligere har solgt mange konsoller da? Mest trolig ingen ting. For å si det på denne måten. Dersom Sony velger å lansere PS3 med den hardwaren og bluerayspilleren de til nå har planlagt vil de tape sirka 2000 kroner per konsoll om de selger denne konsollen til 4000 kroner per stykk. Dette er bare omtrentlig regning så tall kan variere veldig "in reality".

 

Videre selger Sony 100 millioner konsoller med gjennomsnittlig 600 kroner i tap per konsoll gjennom hele PS3 sin periode. Da får vi følgende regnestykke:

 

500 * 100 000 000 = 50 000 000 000 kroner i tap over hele perioden.

 

Videre får de 100 kroner i royalties per spill de selger. Nå la oss si at de selger gjennomsnittlig 4 spill per konsoll får vi dette regnestykket:

 

4 * 100 * 100 000 000 = 400 000 000 000 kroner tjener de på spill som selges.

 

Så tar vi inntektene de får fra spillroyalties:

 

400 000 000 000

 

Minus de kronene de taper på konsollene de produserer:

 

500 000 000 000

 

Og Sony sitter igjen med:

 

-100 000 000 000

 

Hvilket betyr at Sony har tapt penger selv om de selger så og så mange konsoller. Og jo flere konsoller Sony selger jo mer vil de tape på konsollene, men jo flere spill vil de selge. Men det hjelper lite om de ikke greier å selge nok spill. Og om Sony får et slikt scenario som her vist vil de altså gå i underskudd på sin spillavdeling og de er da ille ute. Om Sony greier å selge nok spill til sine konsoller kan de aksnkej få et greit overskudd. Men hvis overskuddet ikke er stort nok vil kanskje ikke Sony synes at det er noe vits i å lage spillkonsoller og da lager de kanskje ikke konsoller neste generasjon.

 

Problemet til mange er at de kun ser på salgstall og markedsandeler når de skal se hvem som har lykkes mest. Men slik fungerer ikke "business". Bedrifter er avhengig av profitt, og det er profitten som har mest å si for en bedrft. Om du ser på profitten var det faktisk Nintendo som var den mest vellykede konsollmakeren forrige generasjon (Gamecube, Xbox og PS2). De hadde profitt på hver konsoll de solgte. Og de tjente i tillegg masse på spillene sine. Dermed tjente de også masse penger og gikk med et pent overskudd.

 

Dersom Sony velger å gå for Blueray kan de se fram til en vanskelig økonomisk periode. Alt dette avhengiger av hvor dyrt det blir å konstruere Blueray spillerne og hvor høy pris Sony tar på sin PS3.

Endret av Orresnei
Lenke til kommentar

I en artikkel som stod på nettavisen så kom et firma frem til at det koster 100$ for blu-ray spilleren i PS3. Og dere sammenligner litt feil. En kan ikke sammenligne en Blu-Rau spiller for stuebruk (fant ikke et bedre ord), med en slik som en putter i pc'n, for den er mye billigere. Og det er en slik som sitter i PS3

Endret av Prebo
Lenke til kommentar
Det blir dyrt for Sony ja..

 

Di som absolutt skall ha Blu-Ray :p

 

Det blir alikevell underskudd for Sony..

 

Eller så må di selhe maskinen rå dyrt!

5406985[/snapback]

 

Har du link? Tror nok uansett ikke at Blu Ray drevet blir billigere enn 300-400$

Lenke til kommentar
Har det ikke vært allment kjent at Sony vil tape penger på PS3 det første året? Men de vil jo _selvfølgelig_ tjene LETT inn igjen, når konsollspill koster 5-600 spenn for noe som sikkert kunne ha vært solgt for halvparten egentlig.. Ja, Sony har vel ikke noe problemer tenker jeg

5407116[/snapback]

Vet du hvor mye av de 500-600 kr som går til produsenten?
Lenke til kommentar
de vil tape penger i starten, men etterhvert, vil det bli billigere å produsere maskinene.. Sånn er det alltid. Selvfølgelig vil de tjene på PS3. Kanskje ikke med en gang, men etterhvert. Men de er avhengige av å slå Microsoft

5407028[/snapback]

 

I og med at Microsoft var først til å lansere en next-gen-konsoll, tror jeg ikke det blir tilfelle...

Lenke til kommentar
de vil tape penger i starten, men etterhvert, vil det bli billigere å produsere maskinene.. Sånn er det alltid. Selvfølgelig vil de tjene på PS3. Kanskje ikke med en gang, men etterhvert. Men de er avhengige av å slå Microsoft

5407028[/snapback]

 

I og med at Microsoft var først til å lansere en next-gen-konsoll, tror jeg ikke det blir tilfelle...

5407172[/snapback]

 

 

det vil bare tiden vise... Tror det blir vanskelig jeg og.. Kommer an på hvor høyt de priser den, og prisen på 360 når den kommer.. Da xbox kom ei stund etter ps 2 ble microsoft tvunget til å prise ned xboxen ganske kraftig. Blir spennende å se om det blir noe særlig forskjell på 360 og ps3 i praksis. Jeg tviler egentlig litt, så da vil kanskje folk gå for den billigste, hvis det er spill de er interresert i.

Lenke til kommentar

Faktum er at Sony fort kan prise seg ut av konkurransen dersom de ikke skal tape for mye penger på konsollen. Og da vil de som kjent også tape en del markedsandeler. Sony er vel det elektronikkfirmaet som sliter mest om dagen, og det siste de vil er at PS divisjonen skal gå i minus.

 

Jeg tror dette er noe av grunnen til at Sony er så stille rundt PS3. De vet rett og slett ikke helt hva de skal gjøre. Samtidig har de presset seg selv opp i et hjørne ved å vise filmklipp som skulle være "in-game" (Killzone 2). Hvis de ikke har materiale som klarer å leve opp til de skapte forventningene, blir de rett og slett presset til stillhet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t9DveYkZ

Det jeg husker å ha lest er at Sony må betale $100 for Blu-Ray, Microsoft betaler $25 for hver DVD-ROM de putter i Xbox 360. (mener jeg å huske)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...