Gå til innhold

Når kommer Cell til PC?


Megnus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132
Men har sett at det kommer en CPU til PC med 8 kjerner. Hvordan blir den i forhold?

5372156[/snapback]

 

hvordan kan vi vite det? for det første så er det ingen her som har en cell prosessor i pcen sin, eller en prosessor med 8 kjerner for den saks skyld, er heller ingen som har testet de heller...

 

sorry at jeg er litt amper, minner meg litt for mye om

"when do we get a modchip for xbox360" som jeg har sett for mange ganger i det siste på xbox-scene.com forumene...

Lenke til kommentar

Er jo ikke sikkert Cell egner seg noe særlig til PC-bruk (multitasking, mange prosesser i bakgrunnen, mye minne, osv., osv.). Mener jeg leste noe om dette en annen plass på forumet. At x86-arkitekturen var bedre egnet til PC-bruk.

 

Men siden Cell-prosessoren ikke er x86-kompatibel, kan vi jo strengt tatt ikke kalle datamaskiner med Cell prosessor for en "PC".

Lenke til kommentar

Blir vel mest til konsoll dette vil brukes siden da har utviklerne en fast maskin å jobbe imot. Hvis Cell taas ibruk i PC spill så må man ha Cell for å hele tatt spille de, da må man også vite at flesteparten faktisk går til innkjøp av slike prosessorer. Så jeg tviler sterkt på at vi ser Cell til PC .

Lenke til kommentar
Siden Cell ikke er kompatibel med x86 så kan den enkelt og greitt ikke brukes i pc. (muligens som tilleggskort?) Cell er ikke beregnet på PC-bruk. Og med en eventuell emulator vil ytelsesfordelen gå tapt.

5373844[/snapback]

 

Akkurat. Leste også at den ikke ville være noe spesielt god som CPU i en datamaskin i det hele tatt. Men jeg er ikke helt sikker på om det er rett

Lenke til kommentar

Oppsummering og litt personlig input:

 

Cell er en CPU som er laget for grafikk og AI i spillsammenheng. Den er ikke beregnet på drift av operativsystem, regneark osv.

Å bruke Cell i en PC (selv med et spesiallaget operativsystem) vil være som å bruke et grafikkort til å regne ut verdien av pi.

Kort sagt: Never gonna happen my friend.

 

Når det er sagt lærer jo alltid firmaer mye av utviklingsprosessen, og det er naturlig at deler av Cell-arkitekturen brukes i fremtidige CPUer.

 

Definisjonen av PC har ingenting med x86 å gjøre. En PC er en Personal Computer, altså en hverdags bruksmaskin som ikke er spesiallaget for enkelte oppgaver. En PowerMac har ikke x86 (enda), men er selvsagt også en PC.

 

Edit: Sun har ikke laget en prosessor for bruk i de store masser på mange år. Jeg kommer faktisk ikke på en eneste en. De lager prosessorer for servere og såkalte workstations, altså tunge datamaskiner som brukes for eksempel i grafikkbransjen.

Endret av tofagerl
Lenke til kommentar
Oppsummering og litt personlig input:

Cell er en CPU som er laget for grafikk og AI i spillsammenheng. Den er ikke beregnet på drift av operativsystem, regneark osv.

5373882[/snapback]

Tildels riktig. Den er ikke laget for grafikk (det har vi grafikkort til), men typiske spill-prosessor ting som fysikk, AI og lyd. Men vi må også huske at det ikke bare er en spill-prosessor, men en prosessor som er ment å brukes i utallige multimediaartikler som TV'er og DVD-spillere (HDTV m/ diverse codecs vil kreve en god del ressurser), og enkle, ferdige multimedia-(HTPC)-bokser (ikke x86-selvbygg), osv.

 

Cell er utviklet av IBM, Sony og Toshiba, ikke Sun.

Den eneste prosessorserien Sun har laget er UltraSPARC. Dette er åpenbart ikke en spilleprosessor, men en prosessor til servere og workstations (clustere).

Endret av endrebjorsvik89
Lenke til kommentar

Cell er en meget interessant arkitektur. Den er ikke ment som en direkte konkurrent til dagens x86 CPUer. Dette mest pga. kjernenes struktur. 8 av Cells 9 kjerner (SPE) er såkallte vektor-prosessorer. Dvs. at de er spesialisert på vektorisert kode. Disse kjører dermed "brance-intensive" kode dårlig (kode med mye betingede hopp). SPE kan imidlertid gjøre betingede hopp, men ikke stort bedre enn en CPU fra forrige århundre. Nåtidens CPUer (x86 arch) er eksperter på betingede hopp. Den 9ende kjernen til Cell er derimot en PowerPC kjerne (PPE) og gjøre betingede hopp i stort tempo. Intensjonen er derfor at PPE skal kjøre OS og annen brance-intensiv kode og delegere vektoriserbar kode til SPEene. Mye kode er vektoriserbar, superdatamaskiner er som regel basert på vektorprosesser. Er man villig til å finne lure løsninger på problemene sine slik at disse kan vektoriseres i stor grad kan man derfor få dramatisk ytelsesøkning ved å benytte seg av en Cell. Dette blir litt av det samme som general computing på GPU (som er en vektor prosessor i seg selv), her oppnår de ofte 10 ganger bedre ytelse. Potensialet er enda større i Cell, siden denne har flere kjerner (som er tett koplet) samt et svært raskt minne. Mye kode innen spillindustrien er enkel å vektorisere (er vel en grunn til at GPU er vektorprosessor), så det er vel neppe tilfeldig at vi først ser Cell i PS3. PS3 kommer sannsynligvis med Linux som OS også, så det skulle være mulig å få slippe løs litt kode på boksen selv!

Endret av kenny
Lenke til kommentar
Men det med at sun sine nye workstation cpuer med 8 kjerner ikke kan brukes til spilling, vil det si at intels xeon cpuer som er til servere og workstations heller ikke kan brukes til spill?

5383139[/snapback]

 

Xeon (og AMD's Opteron for den del) er vel x86-arkitektur, noe som vil si at den nok sikkert fungerer tilfredsstillende til spill, men den yter sikkert ikke noe bedre enn fks. en langt rimeligere Pentium 4 som er laget for blandt annet spilling. Men bedre enn fks. Sun's prosessorer vil jeg tørre å påstå den er.

 

PS: Ikke slakt meg da, om jeg tar feil :p

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...