Gå til innhold

Nano ITX ogMini ITX


Mazeking

Anbefalte innlegg

Har kikket litt rykter og bilder av nano itx som nå endelig er på vei. Utrolig rått med hovedkort på kun 12 x 12 cm. Det jeg ikke kunne finne var utgaver med innebygget WLAN. Trenger også et kort som har en forholdvis bra lydutgang da dette skal kobles til et større lydanlegg.

 

Noen andre enn VIA som har Nano/mini itx på kort på gang, med WLAN og kurrant lyd utgang?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal ha WLAN må du nok kjøpe en liten usb dongle eller lignende. Men ellers er det nok bare VIA som lager VIA ITX. Men det finnes m-atx kort som ikke er så store, og ellers lager jo bl.a. shuttle små bokser...

 

Når det gjelder lyd så finnes det ofte pci plasser på disse hovedkortene, så om du ikke er fornøyd med lyden kan du jo kjøpe ett pci lydkort med optisk lydutgang eller lignende til 500kr. På dette ITX kortet er det både 5.1 lyd og coax utgnag, så du burde egentlig finne noe som passet... http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=301464&view=detailed

Lenke til kommentar

Det som gjenstår nå er å få tak i en kasse på så vidt over 12 x 12 cm og et ekstern power ala Xbox360 og vanlig laptoppower. Da bør man klare seg uten Power inni maskina og vifter og støy.

 

Hadde vært tøft å få til en løsning der man klarte å boote og kjøre OS fra en usb disk eller et cf kort i stedetfor innebygget harddisk.

 

WinPE med noe enkle mediasenter greier? Bør ikke ta allverden med diskplass. Mediafiler lastes over nettet fra en server. Da er det heller ikke mye strøm som skal til for å drive maskina :hmm:

Lenke til kommentar

En AMD64 krever gjerne 90W, men på en VIA brikke går det nærmere 9W. Så 100W til power holder lenge. Det finnes mange som har prøvd å lage maskiner som mazeking beskriver, og å boote fra Compact flash eller en minnepinne er ikke noe nytt. Bare du har pengene og en ide om hvordan sluttresultatet skal bli kan du få mye hjelp her på forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...