Gå til innhold

Sjult id - Hvordan finne ut av nummer?


Anbefalte innlegg

Nå i det siste har eg vært plaget med at det er en eller mange som ringer til meg med sjult id. Dette er litt plagsomt så eg tenkte eg skulle finne ut vem så ringte meg.

 

Men det viste seg jo ikke til å være så enkelt. Eg kontaktet netcom kundeservice å spurte om det kunne finne ut av det men det sa at det var ingen vei utenom politie.

 

Vet det er tull å lage en stor sak utav en liten ting men skulle gjerne finnet utav kem så ringer meg :hmm:

 

Noen forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
politiet kan finne ut av det ja.

 

men du kan ringe netcom og be de blokkere folk som ringer med skjult nummer til deg.

5346379[/snapback]

Politiet kan selv i ettertid finne ut av det, men om du ikke vil la noen sak ut av det er det bare å reservere seg mot anrop fra skjult nummer som p-trus sier.

5351124[/snapback]

 

Kan NetCom blokkere for de som ringer med skjult nummer?

Lenke til kommentar

Det er direkte feil! Post -og teletilsynet har gjort det klart at en telefonabbonent kan blokkere seg mot forskjellige typer trafikk som selgere, anonyme anrop og lignende.

 

Konfronter telefonselskapet med PTS sine krav, og de bør klare det. Har selv Telenor, og ringte dit. De bekreftet villig vekk og fortalte om PTS sine krav, og var ikke vanskelig å reservere seg mot skjulte anrop.

Lenke til kommentar

Regner med det er dette du refererer til:

 

http://www.npt.no/iKnowBase/Content/anonym...ocumentID=45330

 

Les punkt 2.

 

Sitat

De aktuelle tjenestene er ikke tilgjengelige i mobilnett i dag. Dette skyldes at nødvendig funksjonalitet verken er tilgjengelig i svitsj eller i IN-løsning for å kunne tilby tjenestene. Post- og teletilsynet har i denne sammenheng fått tilbakemelding fra Telenor og NetCom om at selskapene i samarbeid med sentralleverandørene av utstyr trenger tid for å utvikle tekniske løsninger for å kunne tilby de aktuelle tjenestene. Så langt Post- og teletilsynet har kunnet bringe på det rene fra andre europeiske telemyndigheter, er disse tjenestene pr. i dag heller ikke implementert i andre europeiske land. PT kjenner heller ikke til at det er satt noen konkrete frister for implementering i andre land"

Sitat slutt

 

Overnevnte brev er forøvrig skrevet 07.07.2005.

 

Hvis man da samtidig leser punkt 1 skriver PT at "..det er teknisk enklere å implementere de aktuelle tjenestene i tradisjonelt fastnett sammenlignet med mobilnett."

og

"Telenor har utviklet en IN-tjeneste som ble presentert 22.april 2004 i Nummergruppen, og ACR-tjenesten, benevnt som "reservasjon mot skjult nummer", ble lansert 17. januar 2005."

 

Hvorvidt denne tjenesten er tilgjengelig i mobilnettet til Telenor er jeg usikker på. Kan noen i så tilfelle referere til hvor dette står på hjemmesiden deres?

Eneste jeg finner er dette:

http://privat.telenor.no/default.aspx?a=ct...ltnummermerinfo

og det er fasttelefoni, ikke mobiltelefoni.

 

 

TrashMaster: Da jeg ble kalt både tosk og idiot lenger oppe her vil jeg gjerne at du viser til den "ekstra tjenesten" (orddeling er en fin ting kompis) som jeg skulle ha funnet hvis jeg hadde sjekka netcom.no

Regner med det er noe du kan referere til og faktisk har sjekka når du velger å slenge usakelige navn rundt deg i et åpent diskusjonsforum.

 

Edit: leif

Endret av Candyluv
Lenke til kommentar

jeg har opplevd at noen har ringt til meg med skjult nummer, og forhørt seg om at jeg var hjemme når jeg evnt kom hjem osv... da jeg hadde noe til salgs på nettet.. etter påskeferien kom hjem ifra hytta hadde det seff vært innbrudd.

(oppga seff ikke at jeg var bortreist i telfon samtalen)

men uansett til saken.. da dette ble annmeldt oppga jeg de telefon opprigninge og dem skulle kontakte telenor for å få tak i nummrene, og det dem gjør er å søke igjennom sentralene eller noe sånt som er veldig tids krevende, så det tokk noen uker før jeg fikk telefon nummrene og navnene.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...