Gå til innhold

Ikke mere agp fordi den er bedre enn pci-e?


minimum payne

Anbefalte innlegg

har nå lest flere steder at grunnen til at toppgpuene ikke kommer ut på agp er at agp rett og slett er kjappere enn pci-e, hvis alle andre faktorer er like. det ville rett og slett være dårlig reklame for pci-e hvis agp utgaver eksisterer.

 

sitter ennå med et agp system og det irriterer meg at jeg ike kan kjøpe ett agp kort med de nyeste chippene på, og har sett etter grunner for at de ikke gir ut noe kraftigere enn x850 eller 6800 ultra.

 

70 prosent av oppgraderingsmarkedet er ennå agp. så fra et foretningsmessig synspunkt er det rart at det ikke er komet noen bedre kort på agp.

 

leste så nylig på en utenlandsk side at det er fordi agp sammenliknet med pci-e er kjappere i tester.

 

har ikke link her nå, men er dette mulig?

 

går hele bransjen bak pci-e uansett?

 

ytelsesforskjellen på en 3 gigahertz pc i spill, sammenliknet med en 3,4 ghz pc er forsvinnende liten, så lenge skjermkortet er det samme.

 

har rett og slett ikke lyst å kaste penger ut av vinduet med å "oppgradere " hele systemet bare for å kunne bruke et av de kraftigste kortene.

 

synes dere dette er greit eller? at selskapene tyner dere, når det er bare tull?

og motbeviser noen meg med en gang så beklager jeg dette inlegget.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PCI-E bussen har større båndbredde og kan frakte helt opp til 16GB/s hvis jeg ikke husker helt feil. Vi hadde om disse forskjellige bussene her omdagen på IKT.

 

PCI-E blir enda ikke fult utnyttet, så foreløbig er de nok ganske så like, men det vil nok endre seg og PCI-E drar ifra AGP ytelsesmessig.

 

Er i samme situasjon som deg. Vurderer å kjøpe nytt HK, CPU og grafikk kort, men det koster.. :dontgetit:

Lenke til kommentar

At AGP er bedre en PCIe stemmer overhodet ikke...

 

Noen av fordelene med PCIe er:

- Du slipper spesielle drivere (GART) drivere for å få det optimalt. Dette har vært en problem med AGP, at hvis ikke GART driveren er installert så suger ytelsen.

- PCIe har like stor båndbredde begge veier. AGP er bare rask den ene veien.

- PCIe leverer mye mer strøm til grafikkortene. (75W vs. 25W) de nyeste kortene (G70 & R520) hadde iallefall trengt to molex kontakter...

 

PCIe på forrige generasjon av kort (GeForce 6800) var ikke optimalisert, på PCIe versjonen av high-end nVidia kortene (6800GT/Ultra) brukte den en PCIe->AGP bru...

 

For å få en retferdig sammenligning måtte vi hatt et av dagens kort som er designet for PCIe fra bunnen og sammenlignet med et AGP kort som var designet for AGP fra bunnen. Det finnes desverre ikke, jeg tviler faktisk på at det kommer til å eksistere...

Lenke til kommentar

Syns egentlig ikke dette er noe værre enn alt annet i dataverden som endrer seg uten at det nødvendigvis er noen nevneverdig reell ytelsesøkning der og da. Det samme kan man jo egentlig si om sata, eller at man ikke får annet en dårlige modeller i S478 og S754.

Slik jeg har forstått det er det også billigere å produsere pci-e både skjermkortet selv, og hk.

 

Det jeg savner er ikke AGP, men flere typer pci-e kort, slik at man får mer glede av pci-e systemet som helhet. Det er vel først da det kan vise sin styrke, når alle pci enhetene slipper og sloss om plassen over pci bussen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...