Gå til innhold

BIOSflash = død PC, MSI K8N NEO Platinum


WebKnight

Anbefalte innlegg

Har flashet BIOS på mitt MSI kort, men noe må ha gått galt. Brukte winflash og fikk ingen feilmelding, bare at BIOS'en hadde blitt oppdatert og at jeg måtte starte på nytt.

 

Saken er at når jeg startet på nytt så skjedde det svært lite. PC'en starter, men ingenting begynner å loade. Får derfor ikke gjort ting som å flashe tilbake da jeg ikke får opp noe som helst, skjermen er svart..

 

Mistenker at BIOS chip er f**ka, er eneste mulighet å erstatte denne/sende den inn, eller finnes det andre metoder for å vekke en død BIOS chip til liv igjen? Har forsøkt å resette CMOS uten hell, har tatt ut batteriet i går og skal se om det kan ha hjulpet når jeg kommer hjem, men har mine tvil :(

 

Har hørt om "hotflashing" eller no slikt, men har ikke et likt HK, så dette får jeg ikke gjort.

 

Andre tips eller er det bare å handle inn et nytt hovedkort, noe som vil koste kun 450,- da de har demokort hos komplett til denne prisen. Er det like greit å handle det eller finnes det andre billigere løsninger hvis det er umulig å få gjort noe selv.

 

På forhånd takk for svar...eller kondolanser :)

Endret av WebKnight
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger ikke likt hovedkort for hotflash .

Jeg hotflashet bios chippen til mitt K8N Neo Platinum i et Abit NF7-S

nforce2 kort .

Eneste kriteriet er at hovedkortet du skal hotflashe i benytter award 6PG bios of 4Mbit PLCC chip .

Og du må bruke kortet du hotflasher i sitt award flash versjon med /WB og /F switch.

I mitt tilfelle awardflash for nforce2 awfl820 versjonen.

 

Det går nok ikke an å "vekke" den til live på annen måte .

Lenke til kommentar

Takker for svar!

 

Hmm, det var greit å vite at man ikke trenger likt HK for å gjøre dette, skal sjekke litt om mitt MSI KT3 Ultra kanskje kan brukes..

 

Nå har jeg aldri forsøkt meg på dette før og har hørt at man da risikerer også den "friske" BIOS chip'en. Er det veldig risikabelt å hotflashe og har du en kort beskrivelse av hvordan dette gjøres?

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldinger.

 

KT3Ultra kortet mitt har AMI bios, men har samme slot til bioschip'en (såvidt jeg har kunnet se utifra bilder, får sjekke nærnmere når jeg kommer hjem), så jeg tenkte å gjøre et forsøk. Vil da forsøke å gjøre som følger :

 

1. Ta ut død chip fra NEO Platinum

2. Løsne den som sitter i KT3 Ultra, slik at den blir lettere å ta ut.

3. Starte PC (med KT3 Ultra), fyre opp winflash eller annet flasheprog.

4. Ta ut frisk BIOS chip - sette inn den "døde".

5. Flashe død chip

6. Slå av PC

7. Sette (forhåpentligvis) frisk chip tilbake og se hva som skjer..

 

Klarer jeg dette skal jeg ramme inn hue mitt :)

 

Hvis noen der ute mener dette er feil måte, eller har andre klart bedre altenativer så hyl ut! Tror jeg må ta det fra windows da jeg ikke har diskettstasjon..

 

Kommer tilbake her i kveld og sier hvordan det har gått.

Lenke til kommentar

Du kan alternativ "brenne" en ny bios (dersom orginalen lar seg fjerne )men dette krever at du har tilgang til en eeprom brenner :-).

Det kan være at det finnes en vennlig sjele her som har slikt verktøy og hjelper deg. ( jeg har desverre solgt min brenner )

Jeg vet at en av de lokale levrandørene i Bergen har slikt utsyr og vil anta at elektronikkverkstedet, yrkesskoler, O.L. kan ha slikt.

Lenke til kommentar

Liten oppdatering.

 

Har brukt kvelden til å prøve diverse løsninger med mitt K3t Ultra kort, men det hjalp ikke, uansett hva jeg prøvde så ville den ikke kjenne igjen BIOS'en på chip'en fra NEO kortet. Har bestillt nytt kort så da får vi se når jeg får det, om jeg gidder å prøve å få liv i chip'en da.

 

Uniflash virket som et bra program å bruke til dette, men kombinasjonen med mine to hovedkort fungerte det ikke. Har dog lest på MSI forumet at det er en som har greid å få liv i chip'en med et kort som har AMI BIOS så det skal la seg gjøre..

 

Ellers så var ikke hotflash så vanskelig som jeg hadde fryktet, man må bare være forsiktig når man lirker ut BIOS chip'en...

 

Jaja, hvis noen skulle være innom denne tråden og har samme problem så er det bare å spørre hvis det skulle være noe, så kanskje jeg kan hjelpe litt på vei.

 

Huet mitt blir altså ikke rammet inn men sitter trygt plassert enn så lenge.

 

God natt :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...