Jump to content
Sign in to follow this  
K.O.

Internett funker ikke ved hjelp av router

Recommended Posts

Jeg har i ca. et halvt år byttet internettlinje med morra mi. Koblet rett fra modemet til pc'en når jeg vil ha linja, og rett til hennes når hun skal ha linja.

 

Men nå har vi endelig fått tak i en router (dl-514 2,4ghz wireless router), og et trådløst nettverkskort til meg (D-Link AirPlus DWL-G520 Wireless PCI Adapter(rev.B)).

 

Har fått koblet begge pc'ene til "nettverket, men får ikke logget meg på nettet. (Har telenors dial-up adsl.)

 

Hvordan får jeg kommet meg på nett? Og hvordan får vi delt filer med hverandre, og får brukt samme printer?

Share this post


Link to post

Foreslår at du bruker dial-up på den PC'n som står mest påslått.

Da kan du bruke en proxyserver (software finnes gratis) til å fordele internett videre til den andre computeren via nettverket.

 

EDIT: Leste feil, glem det som står her... Trodde du hadde telefonlinje med modem (dial-up)

Edited by la7dfa

Share this post


Link to post

Jeg anntar at du har ADSL linje og ikke vanlig modem eller ISDN.

 

For at Telenor ADSL skal kunne benyttes via en router må du flytte dial up funksjonen fra PCen til Routeren. Den protokollen som Telenor bruker heter PPPOE. Så på din router må du se etter det ordet. Da får du beskjed om å sette inn brukernavn og passord. Da legger du inn det du engang la inn på PCen.

 

PCen som så kobles opp til dette må være helt "rene". Det skal ikke være noe dialup eller noe. Den skal bare settes til å motta IP fra routeren. Du må fjerne det som før var dialup med andre ord.

 

Hvis du ikke vet noe om dette, så anbefaler jeg deg å finne den lokale IT nerden og hjelpe deg med dette. Gjøres det ikke riktig får du ikke internett på noen maskiner. Du kan også søke på dette forumet etter Telenor og PPPOE og se om du finner noen guider.

 

AKIRA

Share this post


Link to post

Husk at brukernavnet skal være: påloggingsnavn@online.no

Videre skal du sette router internett i PPPoE og legge inn passord.

 

Resten burde være plug and play.

Share this post


Link to post

nydelig!! funker nå! glemte å sette @online.no etter brukernavnet.

 

Men hvor setter jeg passord på nettverket?

 

gjorde det inne på :Http://192.168.0.1, men det står når jeg kobler til at det er usikret...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...