Gå til innhold

java-progging, lett eller vanskelig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil tro at kurs som kommer senere i studiet er viktigere å ha en god karakter på enn de første. Dette fordi de senere kursene forutsetter visse kunnskaper som du skal ha lært i i starten. I tillegg viser dette utvikling.

Der det er viktigst å gjøre det bra er på eventuelle avsluttende oppgaver ala. masteroppgave. Gjøres det bra der, vil det nok sees litt gjennom fingrene med enkeltkurs som har dårlige karakterer.

 

Ørjan...

Lenke til kommentar

I motsetning til de andre, så vil jeg prøve å besvare spørsmålene dine så langt jeg kan, så får vi se om du synes det er tilstrekkelig.

 

Er det java-programmering som de fleste studentene sliter med?

Nja, det er i følge min erfaring ikke noe definitivt svar på dette, men det er helt klart noe av det de fleste studenter synes er vanskelig. Slik jeg opplevde det på lavere nivå (1-3 år høyskole), så var det en definitiv mangel av kunnskap innen programmering. De få som opplevde en A var genuint interessert i faget og gikk som regel langt utenom pensum.

 

Er det noen her som har eksamensstatestikk fra forskjellige høgskoler/universiteter når det gjelder programmeringsfaget?

Dessverre, her kan jeg ikke hjelpe deg. Ikke er jeg sikker på at dette er en lett ting å få tak i heller.

 

Vet at det er forskjell på vanskelighetsgraden(som oftest tøffere matematikk) på oppgavene ved de forskjellige høgskolene/universitetene. Men det er vel ikke det i seg selv som setter en stopper for de gode karakterene?

Det er vel heller den generelle kunskapen om OOP, jdbc, servlets, collections, threads, sockets, rekursjon, gui osv..

 

Dette blir både óg. Temaene du nevner her har ofte en plass i fag av en litt mer avansert natur, og de enkelte fagene sier lite om hvor mye du kan om områder utenom akkurat dét faget. Kan du området faget dreier seg om, så får du en god karakter; jeg tviler dog på at du vil treffe på en jobbsøknad som spør etter pensum til kun ett fag.

 

Har man satt opp alt riktig på en oppgave, men har feil matematisk utregning vil man kunne skåre en del poeng for det vil jeg tro.

Dette er selvsagt korrekt, men slik er det med alle fag.

 

Er det slik at studenter med A eller B i programmering får seg lettere jobb?

Er det noen fag som er "viktigere" enn andre?

 

Gode karakterer gir en fordel når du søker jobb, men man må alltid ta i betraktning hvilken jobb man søker. Leverer du for eksemmpell en jåbbsøknad me flusst av skriveleif så ær de ikke veldi sannsynli at du kåmmer jennom første uttakk.

Når det gjelder hvilke fag som er viktige, så kommer det også an på hvilken jobb du søker. Å være en jævel innen j2ee hjelper deg lite om det er drifting av et Windows-nettverk. På tross av dette, vil jeg tro at du ikke kan gå særlig feil ved å gjøre det godt innen programmering og databaser; deretter ville jeg tro at systemering er en god ting.

[snip]

Lenke til kommentar

Her er karakterstatistikken for faget Objektorientert Programmering ved NTNU våren 2004:

 

Eksamen:    TDT4100 2004-6 (ORD)

Objektorientert programmering

Graderingsskala:  Beste: A

Bestått: E

Dårligste: F

Antall registrerte kandidater:  573

Antall møtt til eksamen:  484

Antall bestått:  433

Antall stryk:  49 (11.00%)

Gjennomsnittskarakter:  B

Kunngjøringsdato:   

 

 

Karakterfordeling

Karakter  Antall 

A  147 

B  105 

C  60 

D  74 

E  47

 

Du vil ikke få noen jobb ved å ha en A i dette faget, rett og slett fordi det bare er et grunnlag for det du skal lære senere år.

 

Om det er lettere å få seg jobb med gode karakterer varierer vel veldig, men jeg vet at søkeselskap som fast og yahoo er veldig interessert i folk med A i algoritmer og datastrukurer og algoritmekonstruksjon (ntnu), så der hjelper det :)

 

Edit:

Glemte å si at det faget tas av veldig mange linjer, og ikke bare datastudenter, men er obligatorisk i 1. klasse for siving datateknikk.

Endret av mikaelandre
Lenke til kommentar

jeg får bare statistikk til de fagene jeg har tatt selv, og det er ikke noe som heter programmering vk ved ntnu. eller, det finnes noe slikt på informatikk, men det er ikke mye vk det heller.

 

når det gjelder hibernate, spring struts osv. så lærer vi ingenting slikt på ntnu. det er mulig du kan lære det på høyskole, men på universitetet så skal du kunne mer enn bare en teknikk eller ett språk. Jeg hadde i år faget "Programmeringsspråk" som prøver å gjøre studentene i stand til å programmere i et hvilket som helst språk, bare ved å lese litt syntaks. poenget er at du skal kunne mye teori, hvordan du anvender det er opp til deg selv. i høyere årskurs er det ofte slik at du selv velger hvordan du vil løse problemene, og med hvilket språk/verktøy.

 

men hvis du kun tenker på javaprogrammering, så finnes det sikkert noen studiesteder som tilbyr utdanning som er mer rettet mot javautvikling, og det vil vel da bli en 3årig bachelorgrad med mulighet for å ta 2årig master etterpå.

Lenke til kommentar

UiO har et fag som med kode INF5750 (om jeg ikke husker feil) hvor du deltar i et Open Source-prosjekt kalt HISP (Health Information Systems Programme), og vil berøre ting som Hibernate, Spring, JUnit osv., og høres ut til å være det du er på utkikk etter. HiST har (forløpig) ikke noe som tilsvarer dette, men har et fag med J2EE som pensum (jeg husker verken fagkode eller tittel). Når det gjelder J2EE så er dette blitt et uttrykk som ser ut til å være inkludert i hvilken som helst jobbannonse hvor de søker etter folk med Java-kunnskaper; om det faktisk er bruk for J2EE-kunnskaper vet jeg ikke, men jeg tviler ikke på at dette er blitt mer et moteord enn det faktisk er bruk for det innen jobben. HiST tilbyr forsåvidt et J2ME-fag også, men dette er det mye mindre marked for enn f.eks. J2EE.

Lenke til kommentar
Høres veldig interessant ut ja. Bruk av patterns og rammeverk er utrolig viktig. UiO går helt klart riktig vei i forhold til hva NTNU gjør virker det som.

Litt mer oppdatert studie.

 

Når det er snakk om java i større bedrifter er det j2ee og applikasjonsservere (feks ibm's websphere) som gjelder. Har man kunnskaper om dette er det lettere å få seg et bein innenfor i en bedrift. Det er min mening.

5352032[/snapback]

 

på hvilken måte mener du at de er mer oppdaterte? går du systemutvikling ved ntnu blir det mer enn nok patterns og rammeverk.... så vidt jeg har fprstått er det vel litt slik at du lærer å lage et rammeverk, i stedet for bare å bruke ett spesiellt, men det er mulig jeg har feil der.

 

Formell utdannelse blir stadig viktigere. Universitetsutdannelse er nærmest blitt en selvfølge. Ifølge Nævra rager sivilingeniører fra NTNU høyest. Har du lært systemutvikling i Trondheim, ligger du et hestehode foran konkurrentene.

http://www.computerworld.no/index.cfm?fuse...6FD72B57B58CDF0

:p

Lenke til kommentar

Sprøyt, jeg vet om mange her i Oslo som har fått jobb fra HIO med B og C i programmering. Disse gikk dataingeniør.

Om du ikke har fått det med deg, så skal jeg være så elskverdig at jeg informerer deg her og nu, at markedet er meget bedre enn for noen år tilbake.

 

 

 

Her er karakterstatistikken for faget Objektorientert Programmering ved NTNU våren 2004:

 

Du vil ikke få noen jobb ved å ha en A i dette faget, rett og slett fordi det bare er et grunnlag for det du skal lære senere år.

 

Om det er lettere å få seg jobb med gode karakterer varierer vel veldig, men jeg vet at søkeselskap som fast og yahoo er veldig interessert i folk med A i algoritmer og datastrukurer og algoritmekonstruksjon (ntnu), så der hjelper det :)

 

Edit:

Glemte å si at det faget tas av veldig mange linjer, og ikke bare datastudenter, men er obligatorisk i 1. klasse for siving datateknikk.

5345146[/snapback]

Lenke til kommentar

Har ikke så mye erfaring med bokstavkarakterer, men kan ekstrapolere litt...

 

Utfra det gamle systemet så fikk man en karakter fra 1,0 til 4,0. I det nye systemet så går man fra A til E. La oss si at hver karakter tar med seg ca 0,6 poeng, mao

A = 1-1,6

B = 1,7-2,2

C = 2,3-2,8

D = 2,9-3,4

E = 3,5-4,0

 

Personlig så hadde jeg en terskel som lå rundt 2,5. Hvis jeg fikk dårligere karakter enn 2,5 så kunne jeg egentlig ikke faget. Det endte gjerne opp med at jeg fikk 3,2 istedet. :p

 

Høgskole utdannelsen som jeg tok hadde en god del del-fag som resulterte i et prosjekt. Det var ingen i mitt kull som fikk noe annet enn A'r og B'r på prosjektet. Det høres kanskje rart ut, men 50% av kullet hadde fallt av underveis til 3. året som prosjektet ble gjennomført i.

 

Personlig synes jeg en utdannelse rettet mot software engineering burde gjøre det mulig for en å sette seg inn i alt mulig av teknologier du vil få bruk for.

 

For å kunne det burde du kunne tre ting:

Objektorientert programmering

Relasjonsdatabaser

En bedre utviklingsmodell enn vannfallsmodellen :p

 

Hvis du skal søke på noen jobber så er det greit å ha noe å sette på papiret også, dvs at du har vært borti noen rammeverk, object-relation mapper's, spesifike databaser, etc...

 

Veldig mye er tilgjengengelig som open source programmer så det går an å lære seg ting selv. Eksempler er f.eks Spring, Oracle, Hibernate, etc...

 

Jeg ville følt meg direkte ukomfertabel hvis jeg skulle møtt opp på et jobbintervju med en haug med C'r i direkte jobb-relaterte fag...

 

F.eks en kompis av meg skulle søke en jobb som innebar en god del lesing av engelsk, og han hadde en 2'r fra vgs. Han ble spurt om engelskkunnskapene sine på jobbintervjuet hvor han måtte forklare at han og engelsklæreren ikke kom overens i det hele tatt og at han hadde egentlig ikke jobbet noe i de timene. Han ble bedt om å snakke litt engelsk, og det gikk rimelig greit, han kunne jo flytende engelsk.. ;)

 

Moralen er ihvertfall at hva du har på papiret ikke nødvendigvis sikrer noe som helst, men det hjelper og kan sørge for at du ihvertfall får et jobbintervju.

 

Det er definitivt mer å si her enn det jeg har sagt, og jeg har sikkert utelatt endel vesentlig informasjon, men det var så mye jeg kom på i farten.

Lenke til kommentar

Hei igjen :)

 

Programmeringsfaget er så enkelt? Ved høyskolene, og også NTNU har det vært tradisjon at det er høy strykprosent. Får man da A på eksamen (eller enda bedre om vurderingen er programmeringsprosjekt, og karakteren er A) så er man blant eliten av studentene.

Men nå er det ikke bare karakterer som teller heller, man kan være uheldig på en eksamen, og mange får ikke vist hva de kan i en slik eksamen-setting.

 

 

poenget mitt var ikke at du måtte ha A i programmering, det var heller det at programmeringsfaget er så enkelt at ingen bryr seg om du får A i det... Det er de senere fagene som teller. en jeg kjenner fikk avslag på alle jobbene han søkte, så fikk han A på diplomen, og fikk jobb med en gang.

5377884[/snapback]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...