Jump to content
Sign in to follow this  
Quester

Porsessoren knakk av en pinn, er jeg dømt?

Recommended Posts

Jeg klarte det utrolige å knekke av en pinn på "San Diago" prosessoren min. Jeg får en beskjed om noe memmory skiiit som ikke fungerer (eller får kontakt med) når jeg prøver å starte den med den "ødelagte" prosessoren. Jeg regner med at det ikke er noe annet å gjøre enn å handle inn en ny en da? Meget kipt for det er jo ikke akkurat småpenger det er snakk om :|

 

La meg få vite hvis jeg tar feil..

 

Q.

Share this post


Link to post

Hvis det er kun pinnen som har knekt, så vil det vel være mulig å reparére den? Men dette vil vel være avhengig av hvor pinnen knakk. Lodding kan være litt vanskelig. Men i teorien skal det gå.

 

God Jul.

 

Edit: forsøk gjerne det som Bundy foreslo, men det kan bli et problem om pinnen sitter igjen nedi socketen.

Edited by efikkan

Share this post


Link to post

Uff! Synd nå i juletider:(

Vet ikke om det er så lurt å putte den knekte biten i hullet og håpe på kontakt. Får du ikke det, får du den værtfall ikke opp=)

Hvem kan fikse dette da tro?

Share this post


Link to post

Hvis pinnen knakk nederst på prosessoren kan du jo lodde den på (veldig finarbeid) eller bruke sånn flytende metall lim greie.

 

edit: Fort du gir opp da, men hvis du demonterer prosessoren på et vis og "bytter ut" der den knekte pinnen satt med en ny, har ikke peiling om det går men bare komme rmed noen ideer, du burde hvertfall ikke gi opp så lett!

Edited by Impetus90

Share this post


Link to post

Takk for svar, men tror nok etter nøye vurdering at jeg må invistere i en ny en. Tror ikke jeg vil risikere et hovedkort også. Prosessoren koster jo 2100 kroner, men pc kan man jo ikke klare seg uten :)

 

Dessuten ligger den knekte biten på teppet ett eller annet sted.. Vil vell si at det er større muligheter til å faktisk se en midd i senga mi :D.

 

Jaja, ordner seg sikkert.

 

Ha en riktig god jul dere også

 

Q.

Share this post


Link to post

Tja, si det.. Først kan jeg nevne at den delen som er knekt av faktisk befinner seg helt nederst på chippen. Men hva jeg skal gjøre med den "defekte" ja.. Jeg tenkte jeg skulle ta den med til datakjeden eller noe og høre om de har noen tips, hvis ikke så handler jeg inn en ny der. Bestiller jeg via nett så får jeg den vel ikke før ut på nyåret.

 

Men blir det slik at jeg kjøper en ny, så blir det vell at den gamle blir ligger på hylla til den har ingen verdi, sånn at jeg endelig kan kaste den :roll:

 

Q.

Edited by Quester

Share this post


Link to post

Jeg snakket med dem på datakjeden i dag, og de sa akkurat det samme som dere.. Med å erstatte pin'en regnet de med den ikke blir like stabil som før. Fortalte om restart bare man kommer borti maskinen ect. Har sliti mye med ustabile pc'er tidligere, så jeg sendte en bestilling på en ny en med en gang. Blir dyrt, men var ikke annet å gjøre :|

 

Fortalte også at man med å sette en pin ned i åpningen der den manglet så ville den fungere, men optimalt tviler jeg sterkt på.. Den var også grei å fiske opp pin'en hvis det ikke skulle fungere, enten med en magnet eller ved å snu alt opp-ned (romslig plass).

 

Kan jo prøve å sette opp en server med den eller noe da :)

 

Q.

Share this post


Link to post
bobbo_ Postet i dag, 02:16

  Send inn cpu og si den ikke virker (spille litt uskyldig?) Funker fett det:D Tro meg

 

AHHH!! Herregud, er det mulig. Oppfordre til å bytte ut et produkt, han selv har skylden i at er skadet? Det er slike som !DEG! som gjør at ting blir dyrere. Netshoppene blir nødt til å erstatte noe de egentlig ikke skal erstatte i det hele tatt! Hadde alle tenkt like naivt og trangsynt som deg hadde verden vært et sant helvete! Blir lei av folk som utnytter returretten! Tenk på det neste gang du sender inn en prosessor fordi DU har ødelagt den!

 

Godt nytt år :D

Share this post


Link to post
bobbo_ Postet i dag, 02:16

  Send inn cpu og si den ikke virker (spille litt uskyldig?) Funker fett det:D Tro meg

 

Når man har et brukernavn som "bobbo" så får jeg vise assosiasjoner.

 

Håper noen forstår humoren her :innocent:

Share this post


Link to post

Hadde engang samme problemet. Løste det ved å legge i en tynn metalltråd fra ei fjær ned i socketen og på grunn av presset fra kjøleribben oppstod det kontakt. Dette funket helt fett frem til jeg byttet ut kjøleren og ikke fikk kontakt så da kjøpte jeg ny prossessor.

Ble ganske overasket over at dette virket, og i tillegg var det like stabilt som før pinnen knakk.

Verdt et forsøk?

Share this post


Link to post
AHHH!! Herregud, er det mulig. Oppfordre til å bytte ut et produkt, han selv har skylden i at er skadet? Det er slike som !DEG!  som gjør at ting blir dyrere. Netshoppene blir nødt til å erstatte noe de egentlig ikke skal erstatte i det hele tatt! Hadde alle tenkt like naivt og trangsynt som deg hadde verden vært et sant helvete! Blir lei av folk som utnytter returretten! Tenk på det neste gang du sender inn en prosessor fordi DU har ødelagt den!

 

Godt nytt år :D

5342985[/snapback]

 

 

Netshoppene betaler neppe en krone kanskje porto og tidsforbruk, er nok dem som lager prosessoren som betaler alt blir nok sendt i retur til dem

Share this post


Link to post
dust,dust idiot!

 

Men hvem betaler for produsenten da??

De som lager metaller??

5346095[/snapback]

 

Ta det litt rolig nå gutter :innocent:

Edited by vitamin2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...